3+1 tévhit a mobilházakról

A mobilházakról erősen megosztják a társadalmat. Vannak, akik nyitottak erre a modern megoldásra, és vannak, akik ódzkodnak tőle, mert úgy gondolják, biztosan nyomasztó és unalmas érzés lehet egy ilyenben élni. Azt egyértelműen kijelenthetjük, hogy a többség véleménye gyökeresen megváltozik, amikor személyesen is meglátogat egy ilyen építményt - addig is íme, néhány magyarázat a mobilházakat övező népszerű tévhitekre!

Olyan érzést keltenek, mintha egy dobozba zártak volna

Sokaknak első hallásra azért nem szimpatikus a mobilház, mert a kifejezésről a kerti sufni vagy egy tengeri szállító konténer ugrik be - egyik sem áll közel ahhoz a tágas, világos térhez, amit szívesen nevezünk otthonnak. Napjaink modern mobilházai azonban praktikus kiosztású, természetes fényben úszó, nagy belmagasságú épületek. Így a “dobozérzés” az utolsó, ami eszünkbe jut, ha belépünk egy ilyen felépítmény ajtaján.

Télen megfagyunk, nyáron megsülünk benne

Ez megint akkor lenne igaz, ha egy egyszerű, kiszuperált szállító konténerben húznánk meg magunkat… A ma forgalomban lévő mobilházak kiváló szigeteléssel rendelkeznek és korszerű norvég panelekkel fűthetők. A nyári hőség miatt sem kell aggódnunk, hiszen a mobil otthonok tökéletesen alkalmasak arra, hogy fali klímaberendezéssel szereljük fel.

Mind ugyanúgy néz ki, lehetetlen személyre szabni őket

A mobilház nem egyenlő az egyenházzal! Külső megjelenésük egyrészt ezerféleképpen variálható - akár fával is burkolhatók. Másrészt pedig a belső terekben sem kell kompromisszumot kötni lakberendezési stílus terén. A fémlemezek a hagyományos falakhoz hasonlóan festhetők, a szanitereket, konyhai gépeket és a bútorokat pedig megint csak személyes ízlésünknek megfelelően válogathatjuk ki.

Nem éri meg költeni rájuk, hiszen nem tartósak

Az egyik legnagyobb tévhit, ami a mobilházakat övezi, az élettartamukra vonatkozik. Aki pedig otthont tervez, hosszú távra tervez - érthető, hogy nem szeretnénk, hogy kényszerűen lakást kelljen váltanunk néhány éven belül. Jó hír, hogy a mobilházak több évtizeden át változatlan minőségben szolgálják a benne lakókat, sokáig számíthatunk rájuk. Ráadásul áruk töredéke egy hagyományos ingatlanénak, a horribilis építőanyag árakról nem is beszélve… Érdemes lehet tehát tágítani a látókörünket, és bepillantani a mobilházak meglepően színes és izgalmas világába.

(Szponzorált tartalom)

pr

FOLYTASD EZZEL

A Duna válasza a rooftop bárokra a Szabadság és az Erzsébet hidak ölelésében

Valódi legenda telefonnal: Polly Dániel és a Xiaomi 14 művészi projektje

Rendeld meg a Roadster magazin 15. számát!

Nyakunkon a tavasz, és ami még jobb hír, itt a legújabb Roadster magazin is. Mit találunk benne? Találkozunk az amerikai képzőművésszel, Jim Denevannel, aki amellett, hogy land artban utazik, egy csodás rendezvényszervező céget is működtet, amely elképesztő helyeken szervez vacsorákat Kaliforniától kezdve Dél-Afrikán át Toszkánáig. Kifaggatjuk a kultikus Iditarod Trail Race kutyás szánhúzó verseny szervezőjét, a biennáléra készülő Nemes Márton festőművészt, megismerkedtünk a Friluftsliv filozófiával, Arnaud Montagard fotós révén megnézzük, milyen Amerika hátsó udvara, főzünk a 101 Bistróban, és a Totemism legújabb kollekcióját is szemügyre vesszük. ismét látványos, sok állomásos, 220 oldalas tripet alkottunk, szerintünk érdemes lesz benevezni rá. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom