Close
Ezen a reptéren már a poggyászban maradhatnak a laptopok és a folyadékok

Ezen a reptéren már a poggyászban maradhatnak a laptopok és a folyadékok

Egy új, időtakarékos 3D biztonsági szkennert üzemeltek be a Sydney repülőtér Qantas 3-as terminálján.

A rendszer immáron lehetővé teszi, hogy laptopokat, táblagépeket, folyadékokat, aeroszolokat és géleket is a kézipoggyászban hagyjanak az utasok.

Az új technológia a hagyományos szkennerek kétdimenziós képalkotása helyett forgatható, nagy felbontású képeket készítenek, így jelentős mértékben felgyorsítják a biztonsági ellenőrzés folyamatát. Hasonló rendszerek már működnek bizonyos terminálokon a melbourne-i, az adelaide-i és a canberrai reptéren is.

Az utazóknak azonban továbbra is le kell venniük például a kabátjukat, az öveiket és a zsebüket is ki kell üríteniük, mielőtt áthaladnának a biztonsági ellenőrzésen.

Míg Ausztráliában egyre gyorsabb a biztonsági ellenőrzés, addig Európában a nyárra pokoli utazási körülményeket jósolnak az ágazati munkaerőhiány miatt.

(Forrás: Executive Traveller, fotók: Getty Images)

utazás | sydney | repülőtér | biztonsági ellenőrzés | repülés

FOLYTASD EZZEL

Ez a súlyos következmény akár évekre is visszavetheti a törökországi turizmust

Ciprus elvesztette orosz és ukrán turistáit, most a zöldeket akarja megszólítani

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram