Lakossági statisztikák ihlették ezeket a 3D-nyomtatott alumíniumszobrokat

Mathieu Lehanneur francia művész száznegyven ország lakossági adatait használta fel 3D-nyomtatott alumíniumszobrokból álló kollekciójának létrehozásához. A State of the World elnevezésű alkotásokat a Design Miami/Basel kiállításon mutatták be.

Minden szobor egy-egy országot képvisel, és megjelenik benne a születési rátája, a lakosság várható élettartama és története is.

A szobor alapja az újszülött gyermekek számát szimbolizálja, a csúcs pedig az időseket képviseli.

Az alkotások többségének az alja szélesebb, mint a csúcsa, ami azt mutatja, hogy az egyes társadalmakban nagyon kevesen élik meg a százéves kort.

Lehanneur a népesedési adatokat az ENSZ adatbázisából gyűjtötte össze.

Az országokat alumíniumból nyomtatta ki, emellett készített egy ezüstszobrot is, amely a föld egészére vonatkozó népességi adatokat ábrázolja.

Ennek az alapja jóval szélesebb, mint a teteje, ami arra utal, hogy bolygó lakosságának többsége fiatal.

(Forrás és fotók: Dezeen)

3d nyomtatott | design | szobor | szobrász | 3D

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom