Bundáskenyér kaviárral: kilencfogásos gourmet reggelivel újít a 42 Restaurant

Nem brunch, és az eddig megszokott villás- vagy szállodai reggelik kínálatára sem hasonlít: az esztergomi, Michelin-csillagos 42 Restaurant olyan reggelit mutatott be, ami friss, izgalmas és régiós szinten is egyedülálló.

Mi újat lehet mutatni a gasztroközönségnek, amikor virágkorát éli a brunchkultúra és sorra nyílnak a jobbnál jobb reggelizőhelyek? – tette fel a kérdést a 42 Restaurant csapata a Michelin-csillag után. A válaszra nem is kellett sokat várni, tavasztól exkluzív, kilencfogásos gourmet reggelivel várják a vendégeket Esztergomban.

Bundáskenyér kaviárral, csabai kolbász kovászos kenyérrel

– A Michelin-csillag nagy mérföldkő volt az étterem történetében és szerettük volna, ha a szálláshoz kínált reggeli a degusztációs vacsora folytatásaként szintén felejthetetlen élmény lenne. Ismét magasra tettük a lécet és úgy döntöttünk, ezentúl a reggelihez fogunk szállást kínálni, nem pedig fordítva – mondja Barna Ádám, a 42 Restaurant séfje és társtulajdonosa.

Az étterem filozófiájára épített, kilencfogásos gourmet reggeli régiós szinten is egyedülálló, méltó lezárása egy Michelin-csillagos kirándulásnak. Az ételek négy felvonásban érkeznek, a felszolgálás lendületes, dinamikus, a gourmet reggeli nagyjából negyvenöt perc, a háttérben halk francia zene, a pohárban hozzá passzoló champagne alapozza meg, hogy garantáltan stílusosan induljon a reggel.

Kliséktől mentes

A 42 Restaurant konyháját eddig sem a megszokott sémák, technikák határozták meg, és nincs ez másként a gourmet reggelivel sem. A menü összeállításánál fontos szempont volt, hogy a reggeli kiegészítse a degusztációs vacsorát, egyszerre legyen izgalmas, de maradjon könnyed.

Az energetizáló zöld turmix után az első fogás az otthon ízeit és Békés megye hagyományait eleveníti fel, hiszen a 42 Restaurant mindkét tulajdonosa békés megyei. Szilvalekváros bukta; házi tejföl baracklekvárral, kevés gyömbérrel és andalúz olívaolajjal; tekeresvölgyi matuzsálem sajt ízesített alma chutney-val és karamellizált dióval tálalva.

– Jó croissant sok helyen van, ilyen szilvalekváros buktát viszont csak nálunk lehet enni. Békés megyében nagy hagyománya van az üstben, hosszan főzött szilvalekvárnak, ehhez a buktához mi is ezt használtuk – árulta el Barna Ádám.

A gourmet reggeli második felvonásában a tojásételé a főszerep, a posírozott tojás mellé enyhén citrusos hollandi mártást, sült újhagyma- és medvehagyma ragut, illetve barna vajat kínálnak. A csabai kolbász Pallér Sanyi újkígyósi hentes mestertől jön, ami mellé kovászos kenyér és tokaji aszúval megbolondított házi májkrém érkezik.

A gourmet reggeli kétségtelenül egyik legizgalmasabb pontja Barna Ádám vajban sütött, mangalica sonkával és Rétki Gábor sajtjával töltött bundáskenyere, ami már önmagában is kiemelkedő fogás, de kaviárral a tetején egy egészen más szintre emeli a bundáskenyér – és a reggeli – fogalmát.

Az élmény zárásaként vasserpenyőben, barna vajban sült palacsinta érkezik túróval, vaníliával és egy leheletnyi citrussal.

A 42 Restaurant gourmet reggelije már elérhető, amelyhez szállást az étterem felett működő Room 42 lakosztályaiban és dizájn apartmanjaiban lehet foglalni.

 

 

 

reggeli | gourmet | barna ádám | esztergom | 42 restaurant

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom