Close
Öt okosóra, amelyekkel leválthatjuk a személyi edzőnket

Öt okosóra, amelyekkel leválthatjuk a személyi edzőnket

Ma már nem csak azt várjuk el egy karórától, hogy a pontos időt megmutassa számunkra, hanem egyenesen azt szeretnénk, ha az egész életünket menedzselné. A legmenőbb high-tech okosórák pedig ezt egyre inkább meg is valósítják, hiszen amellett, hogy másodpercre pontosak, még a napi rutinunkat is nyomon követik, frissítik az e-mailjeinket és szöveges üzeneteinket, sőt, anélkül tudunk fizetni velük a boltban, hogy elő kellene kotornunk a bankkártyánkat.

Mindezeken túl lassan okosságban vetekednek egy számítógéppel, miközben megjelenésükben egyre divatosabbá válnak. Lehet, hogy lassan leágazik a Rolexnek és a Tag Heuernek, hogy az Apple, a Sony és a Fitbit vegye át a vezető szerepet az órapiacon? Az almás órák mindenesetre jó eséllyel pályáznak erre, hiszen továbbra is vezető pozíciót töltenek be az okosórák piacán: eszközeik soha nem látott mértékben tükrözik a futurizmust, a Nike-val együttműködve pedig sportos, a Hermésnek köszönhetően pedig full luxus darabokkal is nyomulhatnak. A Fitbit, a Sony és a Ticwatch pedig feltörekvő márkaként próbálja megnehezíteni az Apple életét akár a magasabb árkategóriájú termékeivel, akár pedig a fogyasztóbarátabb árképzésű darabjaikkal.

No de lássuk, mely okoseszközök rajzolják újra a karórák piacát!

Apple Watch Series 3

Ha aktív életet élünk és a sport a mindennapjaink szerves részét jelentik, akkor az Apple ultraokos karórájában találjuk meg mindazt, amire szükségünk van. Az eszköz ugyanis egy intelligens személyi edző is egyben. Beépített GPS-ének köszönhetően a mozgás közben méri a megtett távolságot és szintkülönbséget, miközben kedvenc tracklistünk pörög a csuklónkon.

Futhatunk a Margitszigeten vagy úszhatunk Hosszú Katinkával, minden körülmények között figyeli egészségi állapotunkat és sportteljesítményünket, hogy aztán a közösen elért sikereinket egyetlen mozdulattal megoszthassuk.

Fitbit Charge 2

A Fitbit minimalista okosórája akár már 37 ezer forinttól beszerezhető, s gyakorlatilag mindazt tudja, amit az Apple kütyüje. A reggeli első kávétól méri ugyanis az egész napos aktivitásunkat, monitorozva a pulzusszámunk alakulását a dugóban araszolva és a konditeremben futva egyaránt.

Úgynevezett multisport funkciójának köszönhetően beállíthatjuk az általunk végzett mozgástevékenységet, hogy ez alapján mérjük teljesítményünket, kalóriaégetésünket és erőnlétünk fejlődését. Ha pedig már a robbanás szélén állunk a Hungárián, csak indítsuk el a vezérelt légzőgyakorlatot, és csökkentsük néhány meditatív belégzéssel a napi stresszt.

Apple x Hermés

A két világmárka koprodukciójából megszülető prémium kategóriás okosóra rozsdamentes acél tokozással készül, a Hermés szíjakkal felszerelve igazi luxusterméknek számít az okosórák piacán. Vannak kifejezetten a hölgyeknek tervezett szíjak, melyeket több színben is megvásárolhatunk, a Single Tour és a Cuff modellek pedig 1100 és 1500 dollár közötti áron nyújtják az időtlen divatot.

Ticwatch S

A megfizethető, így bárki számára elérhető órák közé tartozik az Androidos Ticwatch S okosóra, ami megjelenésében messze lepipálja versenytársait – nem véletlenül zsebelte be tavaly az iF dizájn díját. Az okosóra mindent tud, amit egy ilyen eszköztől elvárhatunk: por- és vízálló, pulzusmérővel és GPS-szel felszerelt, beépített hangszórójának és mikrofonjának köszönhetően pedig vezetés közben is nyugodtan és biztonságosan telefonálhatunk anélkül, hogy mobilunkat akár csak egy pillanatra is a kezünkbe vennénk.

Sony SmartBand

A Sony okosórája már azelőtt érzi, hogy stresszesek vagyunk, még mielőtt felmenne a pumpa, így aztán időben figyelmeztet arra, hogy tartsunk szünetet. Beépített pulzusmérőjével folyamatosan monitorozza energiaszintünket és hangulatunk hullámzását, sőt még alvásunk mennyiségét és minőségét is figyelemmel követi.

Okostelefonunkkal összekapcsolva jelzéseket továbbít a bejövő hívásainkról és üzeneteinkről, így egyetlen pillantással el tudjuk dönteni, hogy előkapjuk-e telefonunkat, vagy későbbre hagyjuk ügyeink intézését. A három méteres mélységig vízálló eszköz Androiddal és iOS-szel is kompatibilis, nagy teljesítményű akkumulátora pedig akár ötnapos zavartalan működést is garantál.

Ez is érdekelhet:

Megjelent a legújabb Roadster magazin!
Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak. Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom