Close
Öt okosóra, amelyekkel leválthatjuk a személyi edzőnket

Öt okosóra, amelyekkel leválthatjuk a személyi edzőnket

Ma már nem csak azt várjuk el egy karórától, hogy a pontos időt megmutassa számunkra, hanem egyenesen azt szeretnénk, ha az egész életünket menedzselné. A legmenőbb high-tech okosórák pedig ezt egyre inkább meg is valósítják, hiszen amellett, hogy másodpercre pontosak, még a napi rutinunkat is nyomon követik, frissítik az e-mailjeinket és szöveges üzeneteinket, sőt, anélkül tudunk fizetni velük a boltban, hogy elő kellene kotornunk a bankkártyánkat.

Mindezeken túl lassan okosságban vetekednek egy számítógéppel, miközben megjelenésükben egyre divatosabbá válnak. Lehet, hogy lassan leágazik a Rolexnek és a Tag Heuernek, hogy az Apple, a Sony és a Fitbit vegye át a vezető szerepet az órapiacon? Az almás órák mindenesetre jó eséllyel pályáznak erre, hiszen továbbra is vezető pozíciót töltenek be az okosórák piacán: eszközeik soha nem látott mértékben tükrözik a futurizmust, a Nike-val együttműködve pedig sportos, a Hermésnek köszönhetően pedig full luxus darabokkal is nyomulhatnak. A Fitbit, a Sony és a Ticwatch pedig feltörekvő márkaként próbálja megnehezíteni az Apple életét akár a magasabb árkategóriájú termékeivel, akár pedig a fogyasztóbarátabb árképzésű darabjaikkal.

No de lássuk, mely okoseszközök rajzolják újra a karórák piacát!

Apple Watch Series 3

Ha aktív életet élünk és a sport a mindennapjaink szerves részét jelentik, akkor az Apple ultraokos karórájában találjuk meg mindazt, amire szükségünk van. Az eszköz ugyanis egy intelligens személyi edző is egyben. Beépített GPS-ének köszönhetően a mozgás közben méri a megtett távolságot és szintkülönbséget, miközben kedvenc tracklistünk pörög a csuklónkon.

Futhatunk a Margitszigeten vagy úszhatunk Hosszú Katinkával, minden körülmények között figyeli egészségi állapotunkat és sportteljesítményünket, hogy aztán a közösen elért sikereinket egyetlen mozdulattal megoszthassuk.

Fitbit Charge 2

A Fitbit minimalista okosórája akár már 37 ezer forinttól beszerezhető, s gyakorlatilag mindazt tudja, amit az Apple kütyüje. A reggeli első kávétól méri ugyanis az egész napos aktivitásunkat, monitorozva a pulzusszámunk alakulását a dugóban araszolva és a konditeremben futva egyaránt.

Úgynevezett multisport funkciójának köszönhetően beállíthatjuk az általunk végzett mozgástevékenységet, hogy ez alapján mérjük teljesítményünket, kalóriaégetésünket és erőnlétünk fejlődését. Ha pedig már a robbanás szélén állunk a Hungárián, csak indítsuk el a vezérelt légzőgyakorlatot, és csökkentsük néhány meditatív belégzéssel a napi stresszt.

Apple x Hermés

A két világmárka koprodukciójából megszülető prémium kategóriás okosóra rozsdamentes acél tokozással készül, a Hermés szíjakkal felszerelve igazi luxusterméknek számít az okosórák piacán. Vannak kifejezetten a hölgyeknek tervezett szíjak, melyeket több színben is megvásárolhatunk, a Single Tour és a Cuff modellek pedig 1100 és 1500 dollár közötti áron nyújtják az időtlen divatot.

Ticwatch S

A megfizethető, így bárki számára elérhető órák közé tartozik az Androidos Ticwatch S okosóra, ami megjelenésében messze lepipálja versenytársait – nem véletlenül zsebelte be tavaly az iF dizájn díját. Az okosóra mindent tud, amit egy ilyen eszköztől elvárhatunk: por- és vízálló, pulzusmérővel és GPS-szel felszerelt, beépített hangszórójának és mikrofonjának köszönhetően pedig vezetés közben is nyugodtan és biztonságosan telefonálhatunk anélkül, hogy mobilunkat akár csak egy pillanatra is a kezünkbe vennénk.

Sony SmartBand

A Sony okosórája már azelőtt érzi, hogy stresszesek vagyunk, még mielőtt felmenne a pumpa, így aztán időben figyelmeztet arra, hogy tartsunk szünetet. Beépített pulzusmérőjével folyamatosan monitorozza energiaszintünket és hangulatunk hullámzását, sőt még alvásunk mennyiségét és minőségét is figyelemmel követi.

Okostelefonunkkal összekapcsolva jelzéseket továbbít a bejövő hívásainkról és üzeneteinkről, így egyetlen pillantással el tudjuk dönteni, hogy előkapjuk-e telefonunkat, vagy későbbre hagyjuk ügyeink intézését. A három méteres mélységig vízálló eszköz Androiddal és iOS-szel is kompatibilis, nagy teljesítményű akkumulátora pedig akár ötnapos zavartalan működést is garantál.

Ez is érdekelhet:

apple | fitbit | apple watch series 3 | Sony | smartband

FOLYTASD EZZEL

A hangzás tudománya: érkezik a Dyson légtisztítós, aktív zajszűréssel ellátott hi-fi fejhallgatója

Ukrán kérésre a technológiai milliárdos is beszáll a háborúba

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram