Close
Ukrán kérésre a technológiai milliárdos is beszáll a háborúba

Ukrán kérésre a technológiai milliárdos is beszáll a háborúba

Elon Musk, a SpaceX tulajdonosa aktiválta a Starlinket Ukrajnában.

Ukrajna digitális átalakulásáért felelős minisztere Twitter-bejegyzésében azt írta: miközben Musk “kolonizálja a Marsot”, Oroszország megpróbálja elfoglalni Ukrajnát.

A miniszter felszólította Muskot, hogy lássa el országát Starlink állomásokkal.

A technológiai milliárdos válaszában úgy fogalmazott: a Starlink már aktív Ukrajnában és még több terminál várható.

Mint ismert, a Starlink egy műholdas alapú internetes rendszer, amelyet a SpaceX évek óta annak érdekében épít ki, hogy hozzáférést biztosítson azokon a területeken, ahol az internetszolgáltatás megbízhatatlan vagy nem elérhető.

(Forrás: Skynews, fotók: Getty Images)

oroszország | ukrajna | háború | starlink | SpaceX

FOLYTASD EZZEL

Újbudára kell mennünk, hogy lássuk az északi fényt

Fantasztikus őszi ízek és otthonos hangulat – Így varázsolt el minket a Macesz Bisztró

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram