Close
560 kilométert tesz meg 45 perc alatt a jövő szuperjárműve

560 kilométert tesz meg 45 perc alatt a jövő szuperjárműve

A Virgin Hyperloopja 999 km/h-val fogja szállítani az utasait San Francisco és Los Angeles között. Először mutatják meg, hogyan.

A milliárdos, Sir Richard Branson nevéhez fűződő Virgin Group a tervek szerint 2025-re megkapja az engedélyeket, a jármű pedig 2030-ban kezdhet rendszeresen utasokat szállítani. Novemberben már emberekkel a fedélzeten tesztelték a kapszulára hasonlító eszközt, amelyet egyelőre csak mintegy 160 km/h sebességre gyorsítottak fel.

Hogy hazai példával szemléltessük a sebességét: a Győr és Budapest közötti távolságot nagyjából tíz perc alatt tenné meg. Amíg nem készül el, addig a leggyorsabb eszköz utazáshoz továbbra is a repülőgép. Jó hír, hogy Feriegyről februárban huszonhárom városba lehet elrepülni.

hyperloop | sir richard branson | san francisco | los angeles

FOLYTASD EZZEL

Istenekkel és hősökkel léphetünk be egy különleges univerzumba júniusban Budapesten

Nincs még egy olyan utazási trükk, ami ennyire felháborítja a légitársaságokat

Rendeld meg a Roadster magazin 12. számát!

Itt a nyár, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 12. száma. Mit találunk benne? Mutatunk pár remek helyet Sydneyben, egy helyi segítségével felfedezzük Torinót, kipróbáljuk milyen az egyik legújabb bringás trend, a gravelezés, és leteszteljük a Mazda CX 60-asát. Leülünk beszélgetni a Lissoni vezető építészével, bejárjuk az újjászületés előtt álló Gellértet, kifaggatunk egy portugál borászt, Daniel Niepoortot, és leültetünk egy asztalhoz öt izgalmas egyéniséget. Interjúzunk Alessanadro Gaultieri parfümkészítővel, akit a szakma legveszélyesebb orrának tartanak, ukulelézett nekünk Wolfgang Puck egyik közeli munkatársa, Tetsu Yahagi, és bejárjuk Ahn Tuan és társai legújabb, frissen megnyitott budapesti éttermeit. Kiderítjük, képes lehet-e a ChatGPT megírni a következő bestsellert, megnézünk közelről öt lélegzetelállító hotelt, és bemutatjuk a skandináv dizájn állócsillagait is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram