Close
Huszonhárom helyre lehet elrepülni februárban Ferihegyről

Huszonhárom helyre lehet elrepülni februárban Ferihegyről

A világszerte változó beutazási szabályok és a negatív koronavírus-teszthez kötött határátlépések miatt a megszokottnál több ügyintézésre lehet számítani a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren.

A repülőtér-üzemeltető arra kéri az utasokat, hogy a tervezettnél legalább tizenöt-harminc perccel korábban érkezzenek a repülőtérre, ezzel elősegítve a gördülékeny adminisztrációt és a kényelmes, stresszmentes utazást – olvasható a Budapest Airport hivatalos oldalán.

Ebben a hónapban huszonhárom helyre utazhatunk el a fővárosból, hogy pontosan milyen járatok indulnak februárban, azt ide kattintva lehet böngészgetni.

A járványhelyzettel összefüggésben hozott nemzetközi szabályozások függvényében a légitársaságok menetrendje változhat. A Budapest Airport arra kéri az utasokat, hogy utazásuk tervezésekor tájékozódjanak az adott légitársaság honlapján.

Stagnáló forgalom

A Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér 2021 első hónapjában 66 148 utast kezelt, 94,3%-os visszaesést regisztrálva az előző év azonos, még a koronavírus-járvány európai megjelenését megelőző időszakához képest. Az egyes európai országok által decemberben és januárban bevezetett szigorítások és lezárások Európa-szerte tovább csökkentették az utasforgalmat – írja a Bud.hu.

Reptéri sztorik

Ugye megvan Tom Hanks Terminál című filmje, amelyben kilenc hónapig hontalanként él egy reptéri terminálon? Úgy fest, ismét az élet utánozza a művészetet, ugyanis egy harminchat éves kaliforniai férfi az O’Hare Nemzetközi Repülőtéren megismételte ezt a bravúrt. Eközben a Sasaki Építészeti Stúdió az egykori Longhua repülőtér kifutópályáit parkká alakította át Sanghajban, itthon pedig kiderült, mivel elégedettek az utasok a ferihegyi reptéren, és mivel nem. Ha elég időt töltünk reptereken, a sokadik alkalomnál már előfordulhat, hogy félretesszük a könyvet, a táblagépet vagy a telefont, és csak úgy nézünk ki a fejünkből, miközben elgondolkodunk néhány érdekes dolgon. Például: miért is vannak ott szőnyegek?

(Forrás: Bud.hu, fotók: Getty Images, Pixabay)

ferihegy | repülőtér | budapest airport | Liszt ferenc Nemzetközi repülőtér | utazás

FOLYTASD EZZEL

Egekben a szállásárak Dohában, nagyon rosszul jár, aki nem foglalt időben szobát a foci vb idejére

Az utolsó korlátozásokat is eltörli az egyik legnépszerűbb téli úti cél

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
Ától zéig megvalósítja álomotthonod ez a pazar budapesti cég
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom