7 érv a hőszivattyúk használata mellett

Az azóta lezárult otthonfelújítási támogatás keretében sokan jutottak hozzá a hőszivattyúk kínálta korszerű fűtési rendszerhez, és a pályázat lezárulása ellenére a jelenleg is mind többen gondolkodnak el nemcsak új építés, de fűtéskorszerűsítés esetén is a hőszivattyúk beszerzésén.

Az energiaárak drasztikus növekedése, valamint az éghajlatváltozás miatt minden eddiginél olcsóbb és tisztább, energiatakarékosabb fűtési megoldásokra van igény, aminek a hőszivattyúk tökéletesen megfelelnek. Hogy miért éri meg ilyen berendezésbe beruházni? Mutatjuk!

A hőszivattyúk népszerűségének oka

A károsanyag-kibocsátás és a háztartások fűtési költségének csökkentése érdekében, valamint a fosszilis energiahordozók kimerülése miatt is mind többen érdeklődnek a hőszivattyúk iránt. Válts korszerű fűtési módra, válaszd a Zone Klíma hőszivattyúit és szakértő csapatát a telepítés jövedelmezőségének számításához, megtervezéséhez.

Az otthonok energiatakarékosabbá tétele érdekében érdemes lehet megfontolni a meglévő fűtési rendszer, a gáz- vagy olajkazánok lecserélését. Azonban nem minden esetben alkalmazható gazdaságosan a hőszivattyú, ezért pontos számításokra van szükség, mielőtt belevágsz.

7 ok, amiért érdemes megfontolni a hőszivattyú használatát

Hőszivattyús fűtési rendszer kialakításával az alábbi előnyök élvezhetők:

  1. Alacsonyabb energiaszámlák: Ha hőszivattyút alkalmazol, nem érint a fosszilis energiahordozók jelentős áremelése. Az üzemeltetéshez szükséges elektromos áram esetében GEO vagy H tarifa igénylésével még tovább mérsékelhető a fűtésre költött összeg.
  2. Alacsonyabb üzemeltetési költségek
  3. Kevesebb karbantartás
  4. Nagyobb biztonság
  5. Csökkenő CO2-kibocsátás: A hőszivattyúk lényegesen energiahatékonyabbak, mint a hagyományos kazánok, és tisztább villamosenergiát használnak, így csökkentik otthonod karbonlábnyomát. 1 kW elektromos energia segítségével 4-5 kW hőt termelnek.
  6. Hűt és fűt is: A hőszivattyú alacsony hőmérsékletű hőt vesz fel a levegőből vagy a talajból, ezt felmelegíti és azt otthonokba továbbítja, fűtést és meleg vizet ad, nyáron hűtést is biztosít.
  7. Hosszú élettartam: Átlagos élettartama kb. 15 év. Rendkívül megbízható és állandó hőforrást biztosít.

 

A hőszivattyú hátrányai

A hőszivattyú az egyik leghatékonyabb otthoni fűtési megoldás, van azonban néhány hátránya, amelyet mérlegelni kell a választásakor.

  • Magas kezdeti költségek:

A levegő-víz hőszivattyúknak a legalacsonyabb a beruházási költsége, azonban az összes típus közül ennek a legalacsonyabb a hatásfoka. Telepítésük előkészítést nem igényel, szemben a talajvíz hőjét hasznosító víz-víz, valamint a leghatékonyabb, a föld hőjét használó geotermikus hőszivattyúkéval.

  • A földhő szivattyúkat nehéz telepíteni.
  • Megkérdőjelezhető fenntarthatóság

A hőátadáshoz használt folyadék erősen mérgező, így környezetvédelmi aggályokat vet fel. Biológiailag lebomló folyadékok használata javasolt.

Fontold meg a megújuló energiával üzemelő hőszivattyú használatát!

(Szponzorált tartalom)

pr

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom