A Château de la Mothe-Chandeniers kapott néhány kistestvért maga mellé

A Château de la Mothe-Chandeniers egy Les Trois-Moutiers-ben található francia kastély, a műemlékvédelmi státuszt élvező épület azzal került be a hírekbe még két éve, hogy 28 ezer tulajdonosa lett.

A 13. századi kastélyt erdetileg a Bauçay család – Loudun urainak – erődítménye volt. Egészen kalandos élettörténete van, ugyanis kétszer angol kézre került a középkorban, végül a francai arisztokrácia fontos találkozóhelye lett, a francia forradalomban pedig teljesen megsemmisítették. Majd egy gazdag üzletember, François Hennecart megvásárolta, kipofozta,

a kastély azonban az egy 1932-es tűz következtében az enyészet martalékává lett, majd teljesen elhagyatottá vált.

Végül 115 ország 28 ezer polgárának köszönhetően sikerült megmenteni: stabilizálták a kőfalakat, a tetőt is kipofozták, új illemhelyiségeket tettek az épületbe, valamint eltakarították a törmeléket, megnyírták a sövényt. Így a várárokkal körülvett, kőtornyos, tölgyfaajtós kastély már látogatók fogadására is alkalmassá vált.

Az utóbbi időben pedig egy újabb projekt révén próbálják kívánatosabbá tenni a francia kastélyt a turisták számára: három modult is elhelyeztek a középkori építésű kastéllyal szemben. A ferdetetős kis épületekből gyönyörű a kilátás a kastélyra:

ha a boltívesen bemetszett falakon kitekintünk a Château de la Mothe-Chandeniers-re, olyan érzésünk támad, mintha csak egy hógömbből tekintenénk ki a világra.

A projekt egy nagyobb pályázat része, amely arra próbálja ösztönözni az építészeket, hogy tervezzenek faházakat Franciaország vidéki kastélyainak birtokaira.

Ez is érdekelhet:

A Karib-tenger mellett igézett meg minket ez a luxushotel

Tenger és dzsungel szerelemgyermeke ritkán ennyire gyönyörű.

(Forrás: Uncrate)

Château de la Mothe-Chandeniers | Les Trois-Moutiers | Bauçay | hógömb | Loudun

FOLYTASD EZZEL

Álomszülte szálloda Dánszentmiklóson, pazar fine dining étteremmel

Ilyen egyedi és domináns ízekkel tud kényeztetni a világ egyik legjobb rumja

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom