Close
A Csillagok háborújában is teljesen elférne ez a namíbiai nyaraló

A Csillagok háborújában is teljesen elférne ez a namíbiai nyaraló

Talán kevésbé is lógna ki a Tatuinon, mint a Föld bolygón.

A madárfészkek amorf formái inspirálták a dél-afrikai Porky Hefert, amikor ezt a vendégházat tervezte. A The Nest at Sossus nevű épület A Nubib és Zaris hegyek között épült a Namib-sivatagban, a huszonnégyezer hektáros Namib Tsaris természetvédelmi területen, és különös alakjával egyszerre meglepő az épület, másrészt viszont a dolog bizarr módján nagyon is illik a tájba.

A négyszobás vendégház alakja és dizájnja kifejezetten a telepes veréb nevű madárfaj fészkeit képezi le ház formájában: ezek a madarak óriási fészkeket építenek, amelyekben egyszerre több száz madár lakik. A háromemeletes házban emberből ennyi azért nem fér el – a rendhagyó külsőhöz pedig ugyanolyan rendhagyó belső terek is tartoznak, elég csak megnézni a falba vájt, futurisztikus (és szintén fészekre emlékeztető) ágyakat.

A ház teljesen önfenntartó, saját maga termeli az áramot, és a víz is adott helyben. Kívül egy remek medencét is élvezhetnek a vendégek, valamint váratlan vendégeket: például zebrákat és páviánokat, akikkel a tervező elmondása szerint meglepően jó a kapcsolat, nem mennek túl közel az épülethez, csak érdeklődve szemlélik.

Az biztos, hogy rendhagyó afrikai nyaralásban lehet részünk, ha ide fizetünk be.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Katinka Bester) 

nyaraló | ház | vendégház | bolygó | dizájn

FOLYTASD EZZEL

A lombokat követve kanyarog ez a liliom alakú brazil ház

Ha így megy tovább, sokan fognak utcára kerülni: elképesztően drágultak az albérletárak

Rendeld meg a Roadster magazin 8. számát!
Friss, 200 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas melléklettel egészítettük ki, amelyben 33 kihagyhatatlan hazai élményt ajánlunk a nyárra. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom