Close
A Csillagok háborújában is teljesen elférne ez a namíbiai nyaraló

A Csillagok háborújában is teljesen elférne ez a namíbiai nyaraló

Talán kevésbé is lógna ki a Tatuinon, mint a Föld bolygón.

A madárfészkek amorf formái inspirálták a dél-afrikai Porky Hefert, amikor ezt a vendégházat tervezte. A The Nest at Sossus nevű épület A Nubib és Zaris hegyek között épült a Namib-sivatagban, a huszonnégyezer hektáros Namib Tsaris természetvédelmi területen, és különös alakjával egyszerre meglepő az épület, másrészt viszont a dolog bizarr módján nagyon is illik a tájba.

A négyszobás vendégház alakja és dizájnja kifejezetten a telepes veréb nevű madárfaj fészkeit képezi le ház formájában: ezek a madarak óriási fészkeket építenek, amelyekben egyszerre több száz madár lakik. A háromemeletes házban emberből ennyi azért nem fér el – a rendhagyó külsőhöz pedig ugyanolyan rendhagyó belső terek is tartoznak, elég csak megnézni a falba vájt, futurisztikus (és szintén fészekre emlékeztető) ágyakat.

A ház teljesen önfenntartó, saját maga termeli az áramot, és a víz is adott helyben. Kívül egy remek medencét is élvezhetnek a vendégek, valamint váratlan vendégeket: például zebrákat és páviánokat, akikkel a tervező elmondása szerint meglepően jó a kapcsolat, nem mennek túl közel az épülethez, csak érdeklődve szemlélik.

Az biztos, hogy rendhagyó afrikai nyaralásban lehet részünk, ha ide fizetünk be.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Katinka Bester) 

ház | tatooine | rendhagyó | namíbia | vendégház

FOLYTASD EZZEL

Soha szebb nyaralót nem láttunk még CLT-panelből mint ez az új-zélandi kabin

Ezt harmadjára olvasva sem hiszed el: soha nem látott rekordot léptek át Budapesten a lakások négyzetméterárai

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram