Close
A Csillagok háborújában is teljesen elférne ez a namíbiai nyaraló

A Csillagok háborújában is teljesen elférne ez a namíbiai nyaraló

Talán kevésbé is lógna ki a Tatuinon, mint a Föld bolygón.

A madárfészkek amorf formái inspirálták a dél-afrikai Porky Hefert, amikor ezt a vendégházat tervezte. A The Nest at Sossus nevű épület A Nubib és Zaris hegyek között épült a Namib-sivatagban, a huszonnégyezer hektáros Namib Tsaris természetvédelmi területen, és különös alakjával egyszerre meglepő az épület, másrészt viszont a dolog bizarr módján nagyon is illik a tájba.

A négyszobás vendégház alakja és dizájnja kifejezetten a telepes veréb nevű madárfaj fészkeit képezi le ház formájában: ezek a madarak óriási fészkeket építenek, amelyekben egyszerre több száz madár lakik. A háromemeletes házban emberből ennyi azért nem fér el – a rendhagyó külsőhöz pedig ugyanolyan rendhagyó belső terek is tartoznak, elég csak megnézni a falba vájt, futurisztikus (és szintén fészekre emlékeztető) ágyakat.

A ház teljesen önfenntartó, saját maga termeli az áramot, és a víz is adott helyben. Kívül egy remek medencét is élvezhetnek a vendégek, valamint váratlan vendégeket: például zebrákat és páviánokat, akikkel a tervező elmondása szerint meglepően jó a kapcsolat, nem mennek túl közel az épülethez, csak érdeklődve szemlélik.

Az biztos, hogy rendhagyó afrikai nyaralásban lehet részünk, ha ide fizetünk be.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Katinka Bester) 

Itt a Roadster legújabb, negyedik száma!
Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak. Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom