A férfiak inkább mennének nyaralni, mint a nők

Az is kiderült, hová és mivel.

A férfiak csaknem negyven százaléka, a nők több mint fele nem tervez utazást idén nyáron – derül ki a Bank360.hu megbízásából készült reprezentatív kutatásból.

A felmérés szerint a nyaralást tervezők legnagyobb része belföldre utazik, idén nyáron kevesek kiváltsága lesz a külföldi nyaralás.

A választ adók kilenc  százaléka utazik majd csak külföldre, kizárólag belföldön ugyanakkor harminchét százalék tervez nyaralást. Azok aránya pedig, akik külföldön és belföldön is terveznek pihenni, nyolc százalék.

A külföldi nyaralást vagy külföldi nyaralást is tervezők huszonhét százaléka indul majd Horvátországba, tizenhat százalék Olaszország felé veszi az irányt, hét százalék pedig Ausztriában tervez pihenni.
Az idén nyaralást tervezők túlnyomó többsége, hetven százaléka autóval indul majd útnak, tizenhárom százalék vonattal, kilenc százalék pedig repülővel. Csak azokat tekintve, akik terveznek külföldi nyaralást, az autósok részaránya ötvenhét százalékra csökken, a repülős utazások súlya harminckét százalékra nő, a vonat részarányát (négy százalék) pedig megelőzi a busz (öt százalék).

A kutatás megállapítja, hogy felfutóban vannak a belföldi utazáshoz kötött utasbiztosítások. A csak belföldi utazást tervezők közül tizenöt százalék tervez utasbiztosítást kötni, míg a csak külföldi nyaralást vagy külföldi nyaralást is tervezők között ez az arány hatvanhárom százalék.

A felmérés eredménye a 16 és 59 év közötti, okostelefonnal rendelkező magyarországi lakosságra reprezentatív, nem, kor iskolai végzettség, településtípus és régió szerint.

(Forrás: MTI, fotók: Getty Images, Pixabay)

utazás | idén | külföld | magyarok | belföld

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom