Close
A görögök már sejtik, mikor indulhat be ismét a turistaáradat

A görögök már sejtik, mikor indulhat be ismét a turistaáradat

Legalábbis a szakértők.

Az idei évben drámaian csökkentek az idegenforgalomból származó bevételek Görögországban (is), de turisztikai szakemberek szerint jövő nyáron helyreáll a szektor.

A turizmus a görög gazdaság fő mozgatórugója, a termelés mintegy húsz százalékát adja, minden ötödik munkavállaló ebben az iparágban dolgozik.

Jannisz Recosz, az ország turisztikai szövetségének vezetője elmondta, az idegenforgalomból származó idei bevételek az utazási korlátozások miatt megálltak négymilliárd eurónál – összehasonlításképp 2019-ben 18 milliárd eurót hoztak. Recosz szerint a következő év második felében történhet fellendülés a turizmusban. “Bármi, amit májustól tapasztalunk, pozitív meglepetés lenne” – mondta a szakember.

Hivatalos adatok alapján a turistaforgalom hetvenhat százalékkal csökkent a januártól októberig tartó időszakban Görögországban.

Ez is érdekelhet:

(Forrás: Reuters, fotók: Pixabay)

 

FOLYTASD EZZEL
Óriási hegedűhajón zenélt egy vonósnégyes Velencében
Csodás show-műsorként hirdetik a vulkánkitörést a Kanári-szigeteken
Rendeld meg a Roadster magazin 5. számát!
Mi jobb, mint egy 170 oldalas Roadster magazin? Hát egy 220 oldalas Roadster magazin! Igen, a 2021-es nyári számunkra jelentősen megnöveltük a terjedelmünket, hogy még több kalandot, utazást és inspirációt élhessünk át közösen. A méret azonban nem minden, arra is figyeltünk, hogy ismét a lehető legjobbat kínáljuk olvasóinknak. A tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom