Close
A görögök már sejtik, mikor indulhat be ismét a turistaáradat

A görögök már sejtik, mikor indulhat be ismét a turistaáradat

Legalábbis a szakértők.

Az idei évben drámaian csökkentek az idegenforgalomból származó bevételek Görögországban (is), de turisztikai szakemberek szerint jövő nyáron helyreáll a szektor.

A turizmus a görög gazdaság fő mozgatórugója, a termelés mintegy húsz százalékát adja, minden ötödik munkavállaló ebben az iparágban dolgozik.

Jannisz Recosz, az ország turisztikai szövetségének vezetője elmondta, az idegenforgalomból származó idei bevételek az utazási korlátozások miatt megálltak négymilliárd eurónál – összehasonlításképp 2019-ben 18 milliárd eurót hoztak. Recosz szerint a következő év második felében történhet fellendülés a turizmusban. „Bármi, amit májustól tapasztalunk, pozitív meglepetés lenne” – mondta a szakember.

Hivatalos adatok alapján a turistaforgalom hetvenhat százalékkal csökkent a januártól októberig tartó időszakban Görögországban.

Ez is érdekelhet:

(Forrás: Reuters, fotók: Pixabay)

 

görögország | utazás | helyreáll | turizmus | koronavírus

FOLYTASD EZZEL

Ráleltünk Budapest és a BMW legszorosabb párhuzamára

Őszinte, szórakoztató és sorsfordító – Így lett a Körvonal az ország kedvenc játéka

Rendeld meg a Roadster magazin 13. számát!

Beköszöntött az ősz, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 13. száma. Mit találunk benne? Bejárjuk Japán izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik legszínesebb és leghíresebb dizájnerével, Karim Rashiddal, Nápolyban megkóstoljuk Olaszország negyedik legjobb pizzáját, és benézünk az Attolini szabódinasztia műhelyébe is. A Napa-völgyben teszteljük, milyen az új, elektromos Rolls-Royce, és elbeszélgetünk a W luxushotelben megnyitott Nightingale by Beefbar alapítójával, Riccardo Giraudival is. Elmegyünk egészen Dél-Koreáig, hogy megnézzük közelről, milyen a világ egyik leghangulatosabb kávézója, a Mudzsige panzió, ezen kívül pedig találkozunk még párizsi keramikusművésszel, Japánban dolgozó magyar építésszel, vitorlázógép pilótával, egy római napszemüveg brand alapítójával, és a születésnapját ünneplő Babel Budapest megálmodójával is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram