Close
A görögök már sejtik, mikor indulhat be ismét a turistaáradat

A görögök már sejtik, mikor indulhat be ismét a turistaáradat

Legalábbis a szakértők.

Az idei évben drámaian csökkentek az idegenforgalomból származó bevételek Görögországban (is), de turisztikai szakemberek szerint jövő nyáron helyreáll a szektor.

A turizmus a görög gazdaság fő mozgatórugója, a termelés mintegy húsz százalékát adja, minden ötödik munkavállaló ebben az iparágban dolgozik.

Jannisz Recosz, az ország turisztikai szövetségének vezetője elmondta, az idegenforgalomból származó idei bevételek az utazási korlátozások miatt megálltak négymilliárd eurónál – összehasonlításképp 2019-ben 18 milliárd eurót hoztak. Recosz szerint a következő év második felében történhet fellendülés a turizmusban. “Bármi, amit májustól tapasztalunk, pozitív meglepetés lenne” – mondta a szakember.

Hivatalos adatok alapján a turistaforgalom hetvenhat százalékkal csökkent a januártól októberig tartó időszakban Görögországban.

Ez is érdekelhet:

(Forrás: Reuters, fotók: Pixabay)

 

görögország | turizmus | jövő nyár | utazás | koronavírus

FOLYTASD EZZEL

Vajon ki tudnak majd nyitni a francia sípályák?

Ez az utazók kedvenc légitársasága az idén

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
Ha imádod a legminőségibb dizájnt, ez a hazai lakberendező cég lesz a mennyországod
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom