Lélegzetelállító vegán butikhotel nyílt Görögországban

A butikhotel Míkonosz szigetén nyitotta meg a kapuit, és a világ első teljesen vegán szálláshelyeként tartják számon, hiszen a mediterrán menüktől kezdve a gyógyfürdő-szolgáltatásáig minden növényi eredetű.

A Míkonosz városában, Ano Merában található a frissen megnyílt Koukoumi Hotel, mely megjelenésében tökéletesen illeszkedik a hagyományos helyi építészethez, és összesen tizennégy lakosztállyal rendelkezik.

A tulajdonosok a fenntarthatóságot kívánják a szállodájukban is megjeleníteni, ezért vegán menüvel, környezetbarát matracokkal, napenergiával működő vízmelegítőkkel és magnéziummedencével várják a vendégeket. A fürdőterapeuták vegán szépségápolási kezeléseket is biztosítanak, hogy a turisták ne csak kipihenhessék a fáradalmaikat, de a növényi eredetű pakolások segítségével meg is szépülhessenek.

A Koukoumi vegán konyhája görög ihletésű, és kizárólag nem állati eredetű ételeket tartalmaz.

A fogások látványra is fantasztikusak, egészségesek, és mivel főként nyers alapanyagokat tartalmaznak, sokkal vitamindúsabbak is a hagyományos görög ételeknél.

A reggelire kínált kenyeret és süteményeket házilag készítik, a menüben pedig levesek, saláták, friss tésztaételek, vegán hamburgerek, pizzák szerepelnek. Az amúgy tradicionális görög konyhából tehát száműzték a tenger gyümölcseit, a sajtot és a tojást is.

Ez is érdekelhet:

Ha hármat kívánhatnánk, mindhárom egy vakáció lenne ebben a görög villában

Míkonosz varázslatos hely, és nagyon szívesen nyaralnánk ebben a villában.

környezetvédelem | görögország | mikonosz | ökotudatos | fenntarthatóság

FOLYTASD EZZEL

Kávézót nyitnál? Vagy épp vendégházat? - formabontó képzésekkel vár a Laba és a Skvot

Még egy hétig láthatod a legjobb magyar tervezésű könyveket

Rendeld meg a Roadster magazin 15. számát!

Nyakunkon a tavasz, és ami még jobb hír, itt a legújabb Roadster magazin is. Mit találunk benne? Találkozunk az amerikai képzőművésszel, Jim Denevannel, aki amellett, hogy land artban utazik, egy csodás rendezvényszervező céget is működtet, amely elképesztő helyeken szervez vacsorákat Kaliforniától kezdve Dél-Afrikán át Toszkánáig. Kifaggatjuk a kultikus Iditarod Trail Race kutyás szánhúzó verseny szervezőjét, a biennáléra készülő Nemes Márton festőművészt, megismerkedtünk a Friluftsliv filozófiával, Arnaud Montagard fotós révén megnézzük, milyen Amerika hátsó udvara, főzünk a 101 Bistróban, és a Totemism legújabb kollekcióját is szemügyre vesszük. ismét látványos, sok állomásos, 220 oldalas tripet alkottunk, szerintünk érdemes lesz benevezni rá. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom