A butikhotel Míkonosz szigetén nyitotta meg a kapuit, és a világ első teljesen vegán szálláshelyeként tartják számon, hiszen a mediterrán menüktől kezdve a gyógyfürdő-szolgáltatásáig minden növényi eredetű.
A Míkonosz városában, Ano Merában található a frissen megnyílt Koukoumi Hotel, mely megjelenésében tökéletesen illeszkedik a hagyományos helyi építészethez, és összesen tizennégy lakosztállyal rendelkezik.
A tulajdonosok a fenntarthatóságot kívánják a szállodájukban is megjeleníteni, ezért vegán menüvel, környezetbarát matracokkal, napenergiával működő vízmelegítőkkel és magnéziummedencével várják a vendégeket. A fürdőterapeuták vegán szépségápolási kezeléseket is biztosítanak, hogy a turisták ne csak kipihenhessék a fáradalmaikat, de a növényi eredetű pakolások segítségével meg is szépülhessenek.
A Koukoumi vegán konyhája görög ihletésű, és kizárólag nem állati eredetű ételeket tartalmaz.
A fogások látványra is fantasztikusak, egészségesek, és mivel főként nyers alapanyagokat tartalmaznak, sokkal vitamindúsabbak is a hagyományos görög ételeknél.
A reggelire kínált kenyeret és süteményeket házilag készítik, a menüben pedig levesek, saláták, friss tésztaételek, vegán hamburgerek, pizzák szerepelnek. Az amúgy tradicionális görög konyhából tehát száműzték a tenger gyümölcseit, a sajtot és a tojást is.
Ez is érdekelhet:
környezetvédelem | görögország | mikonosz | ökotudatos | fenntarthatóság
Kávézót nyitnál? Vagy épp vendégházat? - formabontó képzésekkel vár a Laba és a Skvot
Még egy hétig láthatod a legjobb magyar tervezésű könyveket
Nyakunkon a tavasz, és ami még jobb hír, itt a legújabb Roadster magazin is. Mit találunk benne? Találkozunk az amerikai képzőművésszel, Jim Denevannel, aki amellett, hogy land artban utazik, egy csodás rendezvényszervező céget is működtet, amely elképesztő helyeken szervez vacsorákat Kaliforniától kezdve Dél-Afrikán át Toszkánáig. Kifaggatjuk a kultikus Iditarod Trail Race kutyás szánhúzó verseny szervezőjét, a biennáléra készülő Nemes Márton festőművészt, megismerkedtünk a Friluftsliv filozófiával, Arnaud Montagard fotós révén megnézzük, milyen Amerika hátsó udvara, főzünk a 101 Bistróban, és a Totemism legújabb kollekcióját is szemügyre vesszük. ismét látványos, sok állomásos, 220 oldalas tripet alkottunk, szerintünk érdemes lesz benevezni rá. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.
Megnézem, mert érdekel!