A butikhotel Míkonosz szigetén nyitotta meg a kapuit, és a világ első teljesen vegán szálláshelyeként tartják számon, hiszen a mediterrán menüktől kezdve a gyógyfürdő-szolgáltatásáig minden növényi eredetű.
A Míkonosz városában, Ano Merában található a frissen megnyílt Koukoumi Hotel, mely megjelenésében tökéletesen illeszkedik a hagyományos helyi építészethez, és összesen tizennégy lakosztállyal rendelkezik.
A tulajdonosok a fenntarthatóságot kívánják a szállodájukban is megjeleníteni, ezért vegán menüvel, környezetbarát matracokkal, napenergiával működő vízmelegítőkkel és magnéziummedencével várják a vendégeket. A fürdőterapeuták vegán szépségápolási kezeléseket is biztosítanak, hogy a turisták ne csak kipihenhessék a fáradalmaikat, de a növényi eredetű pakolások segítségével meg is szépülhessenek.
A Koukoumi vegán konyhája görög ihletésű, és kizárólag nem állati eredetű ételeket tartalmaz.
A fogások látványra is fantasztikusak, egészségesek, és mivel főként nyers alapanyagokat tartalmaznak, sokkal vitamindúsabbak is a hagyományos görög ételeknél.
A reggelire kínált kenyeret és süteményeket házilag készítik, a menüben pedig levesek, saláták, friss tésztaételek, vegán hamburgerek, pizzák szerepelnek. Az amúgy tradicionális görög konyhából tehát száműzték a tenger gyümölcseit, a sajtot és a tojást is.
Ez is érdekelhet:
vegán | ökotudatosság | ökotudatos | fenntartható | környezetvédelem
Csak ekkor lehet kipróbálni a Bang & Olufsen csúcsmodelljeit Magyarországon
Európa egyik legjobb és legújabb Kia-kereskedése is Budapesten van
![](https://roadster.hu/uploads/2024/06/roadster-16-promo.jpg)
Itt van a nyár, ami már önmagában remek hír, de azzal tudjuk fokozni a hangulatot, hogy a napokban megjelenik a Roadster magazin legújabb száma is. Mit találunk benne? Ellátogatunk az Azori-szigetekre, Dubajba és megnézzük Isztambul egyik legenergikusabb kerületét, Beyoğlut. Találkozunk a világhírű brit dizájnerrel, Tom Dixonnal, kifaggatjuk az ikonikus fotós, Slim Aarons hagyatékát őrző Getty Images igazgatóját, és Bott Frigyes meghívására Európa legjobb sommelier-jeivel végigkóstoljuk a régió legérdekesebb furmintjait. Elmerülünk a független kiadású zine-ek színes és hangos világába, meglátogatjuk a Tisza Cipő főhadiszállását, megtapintjuk, mit tudnak az ukrán-Kárpátokból érkező kéziszövésű szőnyegek, egy MV Agusta nyergében pedig végigmotorozzuk Szardínia vadregényes hegyeit. Ismét látványos, sok állomásos, 220 oldalas tripet alkottunk, szerintünk érdemes lesz benevezni rá! A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.
Megnézem, mert érdekel!