Close
A hatvanas évek Riviérájára repít a Chanel legújabb kollekciója

A hatvanas évek Riviérájára repít a Chanel legújabb kollekciója

Mediterrán tengerpartok, drámai naplementék, balzsamos eukaliptusz- és murvafürt-illatok bekapcsolva.

Kifinomult cruise-kollekcióval (azaz szezonközi kollekcióval) érkezik a francia divatház, mely a Balade en Méditerranée (Mediterrán kirándulás) címet kapta. Virginie Viard, a divatház tervezőnője Capri szigetéből merített inspirációt.

„Eredetileg Caprin szerettem volna fotóztatni a kollekciót, de a karanténhelyzet miatt meghiúsult a terv. Ezért alkalmazkodva a helyzethez egyrészt csak olyan anyagokat használtunk, amelyek már háznál voltak, a kollekció maga pedig egy általánosabb, mediterrán hangulat felé orientálódott. A szigetek, az eukaliptuszillat, a murvafürtök rózsás árnyéka felé.”

A kollekció emellett a hatvanas évek legendás színésznőinek szabad, kicsit nemtörődöm, csábító életérzéséből is merít, akik a francia Riviérán nyaraltak. A fotókat egy vérvörös párizsi naplementénél készítették, a darabok pedig a könnyedség és kifinomultság mellett praktikusak is (ami a divatházra amúgy kevéssé jellemző). A színes, de mégis sötét ruhákat kifejezetten nyaralásra tervezték: fürdőruhára húzható könnyű sifon vagy épp ujjatlanná alakítható nyári ruha is szerepel a kollekció darabjai között.

Gyönyörű lookbook lett, nem hoz szégyent a Riviérára, és szerintünk Brigitte Bardot, Claudia Cardinale vagy Sophia Loren is könnyedén találna egy kedvenc darabot köztük.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Karim Sadli

brigitte bardot | chanel | ss2021 | ss2020 | divat

FOLYTASD EZZEL

Meglepő fordulat, de a Nagy Lebowski kardigánja nagyot megy idén ősszel

Az Így jártam anyátokkal sztárja olyan apa-kollekciót dobott piacra, hogy abban nincs hiba

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
Ától zéig megvalósítja álomotthonod ez a pazar budapesti cég
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom