Close
A hatvanas évek Riviérájára repít a Chanel legújabb kollekciója

A hatvanas évek Riviérájára repít a Chanel legújabb kollekciója

Mediterrán tengerpartok, drámai naplementék, balzsamos eukaliptusz- és murvafürt-illatok bekapcsolva.

Kifinomult cruise-kollekcióval (azaz szezonközi kollekcióval) érkezik a francia divatház, mely a Balade en Méditerranée (Mediterrán kirándulás) címet kapta. Virginie Viard, a divatház tervezőnője Capri szigetéből merített inspirációt.

„Eredetileg Caprin szerettem volna fotóztatni a kollekciót, de a karanténhelyzet miatt meghiúsult a terv. Ezért alkalmazkodva a helyzethez egyrészt csak olyan anyagokat használtunk, amelyek már háznál voltak, a kollekció maga pedig egy általánosabb, mediterrán hangulat felé orientálódott. A szigetek, az eukaliptuszillat, a murvafürtök rózsás árnyéka felé.”

A kollekció emellett a hatvanas évek legendás színésznőinek szabad, kicsit nemtörődöm, csábító életérzéséből is merít, akik a francia Riviérán nyaraltak. A fotókat egy vérvörös párizsi naplementénél készítették, a darabok pedig a könnyedség és kifinomultság mellett praktikusak is (ami a divatházra amúgy kevéssé jellemző). A színes, de mégis sötét ruhákat kifejezetten nyaralásra tervezték: fürdőruhára húzható könnyű sifon vagy épp ujjatlanná alakítható nyári ruha is szerepel a kollekció darabjai között.

Gyönyörű lookbook lett, nem hoz szégyent a Riviérára, és szerintünk Brigitte Bardot, Claudia Cardinale vagy Sophia Loren is könnyedén találna egy kedvenc darabot köztük.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Karim Sadli

FOLYTASD EZZEL
Limitált kiadású, elegáns és karakteres szemüvegkeretet alkotott Schiffer Miklós és a Tipton
Ősszel a divat és a dizájn fővárosává változik Budapest
Rendeld meg a Roadster magazin 5. számát!
Mi jobb, mint egy 170 oldalas Roadster magazin? Hát egy 220 oldalas Roadster magazin! Igen, a 2021-es nyári számunkra jelentősen megnöveltük a terjedelmünket, hogy még több kalandot, utazást és inspirációt élhessünk át közösen. A méret azonban nem minden, arra is figyeltünk, hogy ismét a lehető legjobbat kínáljuk olvasóinknak. A tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom