Close
A hatvanas évek Riviérájára repít a Chanel legújabb kollekciója

A hatvanas évek Riviérájára repít a Chanel legújabb kollekciója

Mediterrán tengerpartok, drámai naplementék, balzsamos eukaliptusz- és murvafürt-illatok bekapcsolva.

Kifinomult cruise-kollekcióval (azaz szezonközi kollekcióval) érkezik a francia divatház, mely a Balade en Méditerranée (Mediterrán kirándulás) címet kapta. Virginie Viard, a divatház tervezőnője Capri szigetéből merített inspirációt.

„Eredetileg Caprin szerettem volna fotóztatni a kollekciót, de a karanténhelyzet miatt meghiúsult a terv. Ezért alkalmazkodva a helyzethez egyrészt csak olyan anyagokat használtunk, amelyek már háznál voltak, a kollekció maga pedig egy általánosabb, mediterrán hangulat felé orientálódott. A szigetek, az eukaliptuszillat, a murvafürtök rózsás árnyéka felé.”

A kollekció emellett a hatvanas évek legendás színésznőinek szabad, kicsit nemtörődöm, csábító életérzéséből is merít, akik a francia Riviérán nyaraltak. A fotókat egy vérvörös párizsi naplementénél készítették, a darabok pedig a könnyedség és kifinomultság mellett praktikusak is (ami a divatházra amúgy kevéssé jellemző). A színes, de mégis sötét ruhákat kifejezetten nyaralásra tervezték: fürdőruhára húzható könnyű sifon vagy épp ujjatlanná alakítható nyári ruha is szerepel a kollekció darabjai között.

Gyönyörű lookbook lett, nem hoz szégyent a Riviérára, és szerintünk Brigitte Bardot, Claudia Cardinale vagy Sophia Loren is könnyedén találna egy kedvenc darabot köztük.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Karim Sadli

Megjelent a legújabb Roadster magazin!
Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak. Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom