Close
A kalandot keresők imádni fogják az USA legújabb nemzeti parkját

A kalandot keresők imádni fogják az USA legújabb nemzeti parkját

Bemutatkozik a New River Gorge National Park.

Nyugat-Virginia délkeleti részén debütál az Egyesült Államok legújabb nemzeti parkja, amely vélhetően népszerű lesz a sziklamászók és raftingolók körében.

A természetvédelmi területen számos folyó, zuhatag és homokkőszikla csábítja sportolásra az arra fogékonyakat;

a sziklákon több mint ezerötszáz megmászható útvonalat alakítottak ki a profik és a kezdők számára, de a bringásoknak is tartogatnak izgalmakat húsz kilométernyi hegyikerékpár-szakasszal, melyet amúgy cserkészek építettek.

Joe Manchin szenátor szerint a New River Gorge Nyugat-Virginia egyik legértékesebb játszótere és legnagyobb turisztikai látványossága lesz, míg az Outside magazin “alulértékelt kalandcentrumként” említi, amely végre megkapja a kellő elismerést.

A hétezer hektáron elterülő New River Gorge körülbelül egyórányi autóútra található a nyugat-virginiai Charleston városától. A parkban látogatóközpontot és vadászatra alkalmas, mintegy 65 ezer hektárnyi területet is kialakítottak. A vidéken a fehérfarkú szarvas, a folyami vidra és a fehérfejű rétisas a rendszeresen felbukkanó vadak közé tartozik.

Ez is érdekelhet:

(Forrás: Travel and Leisure, fotók: Getty Images, Unsplash, Pixabay)

New River Gorge | usa | rafting | terület | természetvédelmi

FOLYTASD EZZEL

Ezért nem szabad értékelést írni egy szállodáról, ha rossz az idő

Ez a bájos spanyol falu hihetetlenül baráti bérleti díjakkal vár

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom