Close
A kalandot keresők imádni fogják az USA legújabb nemzeti parkját

A kalandot keresők imádni fogják az USA legújabb nemzeti parkját

Bemutatkozik a New River Gorge National Park.

Nyugat-Virginia délkeleti részén debütál az Egyesült Államok legújabb nemzeti parkja, amely vélhetően népszerű lesz a sziklamászók és raftingolók körében.

A természetvédelmi területen számos folyó, zuhatag és homokkőszikla csábítja sportolásra az arra fogékonyakat;

a sziklákon több mint ezerötszáz megmászható útvonalat alakítottak ki a profik és a kezdők számára, de a bringásoknak is tartogatnak izgalmakat húsz kilométernyi hegyikerékpár-szakasszal, melyet amúgy cserkészek építettek.

Joe Manchin szenátor szerint a New River Gorge Nyugat-Virginia egyik legértékesebb játszótere és legnagyobb turisztikai látványossága lesz, míg az Outside magazin “alulértékelt kalandcentrumként” említi, amely végre megkapja a kellő elismerést.

A hétezer hektáron elterülő New River Gorge körülbelül egyórányi autóútra található a nyugat-virginiai Charleston városától. A parkban látogatóközpontot és vadászatra alkalmas, mintegy 65 ezer hektárnyi területet is kialakítottak. A vidéken a fehérfarkú szarvas, a folyami vidra és a fehérfejű rétisas a rendszeresen felbukkanó vadak közé tartozik.

Ez is érdekelhet:

(Forrás: Travel and Leisure, fotók: Getty Images, Unsplash, Pixabay)

nemzeti park | új | terület | rafting | usa

FOLYTASD EZZEL

Ritmus, ha elkap – Ezeken a kihagyhatatlan Bartók Tavasz-programokon el fog

Ma este 22 óra 24 perckor megtörténik valami, amire mindannyian epekedve vártunk

Rendeld meg a Roadster magazin 11. számát!

Mi a közös Rio de Janeiróban, egy alig ismert horvát luxus menedékben, és egy hotellé alakított New York-i reptéri terminálban? Mindet bemutatjuk a Roadster legfrissebb számában! Ezeken kívül találkozunk a világ egyik legnevesebb dizájnerével, Jaime Hayonnal, bemutatunk hat remek hazai kabinházat és kiderítjük, hol lehet jó vermutot inni Magyarországon. Ezzel még nincs vége, ugyanis elmentünk Provence-ba és kipróbáltuk az új 7-es BMW-t, Svédországban pedog a Toyota RAV4-et. Egy asztalhoz ültettük Péterfy Bori rocksztárt, Gerendai Károly kultmogult, Szabó Simon színészt, Molnár S. Szonja kurátort és Tombor Zoltán fotográfust, és kifaggattuk őket Budapesthez fűződő érzelmeikről. Elmeséljük milyen Marokkó egyik feltörekvő szörfmekkája, Taghazout, és benézünk a főváros új dizájnhoteljébe, a Verno House-ba is. Megszólaltatjuk még Kertész Attila képzőművészt, Sivák Zsófit, a Heves-megyei kocsmák Robert Capáját, és még Puzsér Róbert is tollat ragadott a kedvünkért. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
Close
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom