Close
Kávéval töltik meg az Akváriumot október első vasárnapján

Kávéval töltik meg az Akváriumot október első vasárnapján

Magyarországon tizedik alkalommal ünnepeljük a kávé világnapját A Kávé Napja esemény keretében. Október 2-án, vasárnap hatalmas kávézóvá alakul az Akvárium Klub, ahol hazai pörkölők, nemzetközi kávéforgalmazók, kávégépkereskedők és baristák várják a közönséget. Rengetegféle finomság kóstolható egész nap a csúcsminőségű espressóktól a kávékoktélokig.

A kezdő és tapasztalt kávéínyencek kiváló minőségű, különleges (specialty) kávékkal találkozhatnak a kiállítók asztalain. A hazai Michelin-csillagos éttermek kávés partnerei közül többen is jelen lesznek a rendezvényen.

Csúcsminőségű arabica fajtákból készülnek a korlátlanul kóstolható espressók, filteres kávék és tejes kávéitalok.

A világ egyik legismertebb olasz kávégépgyártója, a La Marzocco is ezen a budapesti rendezvényen mutatja be itthon az ikonikus Linea Classic modelljének új változatát. A gép pedig nemcsak debütál, hanem azonnal munkába is áll, hiszen a „dobókockás” Latte Art Throwdown bajnokságon is ezt a gépet használják a legügyesebb tejhabötnő baristák. A pénzdíjazású versenyre szakmabeliek és latte art-ban jártas amatőrök is jelentkezhetnek a rendezvény weboldalán.

A színpadi beszélgetések során téma lesz a kávévilág helyzete a jelenlegi gazdasági válság tükrében, és a hazai piac túlélési lehetőségei is. Élőben jelentkezik be Costa Ricából Tóth Sándor, a Bányai Kávé alapítója és a beans to cup koncepcióban rejlő lehetőségekről, valamint a nemzetközi trendekről is szó esik.

Az októberben ismét elstartoló Budapest-Bamako rally alapítója, Szabó Gál András is A Kávé Napja vendége lesz. Az Afrikát jól ismerő kalandor-világutazó arról is mesél, hogyan kávéznak valójában a helyiek, miközben a legjobb minőségű arabicákat termesztik és adják el az európai vagy amerikai kereskedőknek.

Bóka Csaba, a spanyol Xorxios nyerskávékereskedés képviseletében igazán különleges kóstolóprogramot tart. Az idei fine robusta újdonságokat ismerheti meg a közönség – ugyanis a magas minőségű robusta kávé térhódítása egyre jellemzőbb világszerte. Robusta kávéínyenceknek – ez lesz a kávé jövője?

A programok mellett egész nap csúcsminőségű kávékból válogathat és kóstolhat a közönség, az extra erős koffeinbombáktól a lágy pörkölésű, citrusos afrikai magashegyi kávékig.

Ha ez nem volna elég, lesznek kávékoktélok, növényi tejalternatívás verziók, valamint izgalmas kínai teák is.

Az első ötven érkező Ye Tealeves-újdonságot kap már a bejáratnál, és bárki elkészítheti az egyéni latte art mintáját egy tejhabnyomtató segítségével! A sok kávé mellett a hidratálás nagyon fontos a kávék fogyasztásakor, ezért a szervezők ingyenesen biztosítják a szűrt vizet a rendezvényen.

Az Akvárium tehát megtelik koffeinnel és kávéillattal október első vasárnapján, és az egész napos programok mellett a korlátlan kávékóstolások és a víz biztosítása is a jegy árába tartozik. Vásárlásra is lesz lehetőség a standokon, a kávéínyencek számos újdonságot vihetnek haza a szemes kávéktól a kapszulás kiszerelésig.

Az elővételes belépő ára 2400 Ft, a helyszínen korlátozott számban, 3000 forintos áron értékesítenek jegyeket.

specialty | barista | kávé | kóstolás | a kávé napja

FOLYTASD EZZEL

Száznál is több programmal készül Budapest a 150. születésnapjára 

Hétfő este nézz fel az égre, valami nagyon különlegeset fogsz látni!

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram