A kávéfőző karbantartásáról és tisztításáról röviden

A kávéfőzők hosszú távon csak akkor őrzik meg jó állapotukat, ha rendszeresen tisztítjuk azokat. Azonban rengeteg tévhit kering a kávégépekkel kapcsolatban, és nem igazán tudjuk, hogy melyik igaz, melyik hamis. Mire kell figyelni? Mit takar a karbantartás? Ehhez szükség van bármiféle eszközre?

A következő pár sorban most tiszta kávét öntünk a pohárba, és választ adunk ezekre a kérdésekre, hogy minden olajozottan menjen. Tartson velünk Ön is!

A tisztításról - Mikor, hányszor, mennyi idő elteltével?

A legnehezebb talán az, hogy felismerjük az időt, amikor tisztításra szorul az eszköz és rájöjjünk arra is, hogy milyen rendszerességgel kell ezeket a kis karbantartásokat beiktatni. A Kávégép Bolt vízkőtelenítő termékei például egy igen gyakori problémára hívják fel a figyelmet, a vízkő eltávolítására. Ez a kemény víz miatt rakódhat le. A folyamatos elmosogatás lényeges, ugyanis ha túl sokáig nem foglalkozunk a higiéniával, akkor bizony nagyon vastag vízkőréteggel kell majd szembenéznünk.

A vízkődarabok könnyen eltömíthetik a készülék járatait, és lassan azt vesszük észre, hogy már csak a szerviz segíthet rajtunk.

Mikor kell tisztítani a kávéfőzőt? Ha szabad szemmel látható a vízkő és ha az automata gép kijelzi. Árulkodó jel lehet az is, hogy a kávéfőző a kelleténél lassabban vagy hangosabban dolgozik.

A tisztításról - Mivel és hogyan?

Az automata kávégépek leírásában általában talál leírást arra vonatkozóan, hogy mivel érdemes tisztítani azokat. Amennyiben nem egy adott márkát ajánl, akkor egy, a háztartási készülékekhez való vízkőeltávolító is bőven megteszi. A környezetbarát módszerek közé soroljuk a citromsavat is.

Most jön a nagy leleplezés! Ugye Ön is hallott már az ecet csodás hatásairól? Kipróbálná a kávégépen? Ne tegye! Persze, az ecet valóban oldja a vízkövet, de savként működik, így nem is realizáljuk, hogy a masina belsejét egyaránt marja.

A kávéfőző tisztítása otthon néhány egyszerű lépésben

Az automata darabok esetében elég betölteni a megfelelő tisztítószert, majd elindítani a programot. A kotyogós vagy a presszó kávéfőző már más tészta. Ilyenkor a következőképpen kell eljárnia:

Először is töltse meg a víztartályt langyos vízzel ¾-ig. Ezután tegyen bele egy evőkanál citromsavat és egy kis vízkőoldót. Addig várjon, amíg feloldják a kellemetlen szennyeződéseket. Ezt követően öntse ki a vizet felül. Ilyenkor nem szabad átfőzni a rendszert, ugyanis a feloldódott vízkő képes károkat okozni.

Ismételje meg még egyszer a folyamatot, aztán már átfőzheti a vizet egy kevéske citromsav/vízkőoldó alkalmazásával. Az utolsó lépés ugyancsak az átfőzés, de ezt már csak víz kíséretében tegye! Készen is van!

Ne feledje, a rendszeres tisztítással megnövelhető a kávéfőző élettartama, így hosszú éveken át hasznosíthatja kedvenc eszközét, készülékét. Mindez csak egy kis odafigyelést igényel.

(Szponzorált tartalom)

pr

FOLYTASD EZZEL

Álomszülte szálloda Dánszentmiklóson, pazar fine dining étteremmel

Ilyen egyedi és domináns ízekkel tud kényeztetni a világ egyik legjobb rumja

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom