Close
A kávéfőző karbantartásáról és tisztításáról röviden

A kávéfőző karbantartásáról és tisztításáról röviden

A kávéfőzők hosszú távon csak akkor őrzik meg jó állapotukat, ha rendszeresen tisztítjuk azokat. Azonban rengeteg tévhit kering a kávégépekkel kapcsolatban, és nem igazán tudjuk, hogy melyik igaz, melyik hamis. Mire kell figyelni? Mit takar a karbantartás? Ehhez szükség van bármiféle eszközre?

A következő pár sorban most tiszta kávét öntünk a pohárba, és választ adunk ezekre a kérdésekre, hogy minden olajozottan menjen. Tartson velünk Ön is!

A tisztításról – Mikor, hányszor, mennyi idő elteltével?

A legnehezebb talán az, hogy felismerjük az időt, amikor tisztításra szorul az eszköz és rájöjjünk arra is, hogy milyen rendszerességgel kell ezeket a kis karbantartásokat beiktatni. A Kávégép Bolt vízkőtelenítő termékei például egy igen gyakori problémára hívják fel a figyelmet, a vízkő eltávolítására. Ez a kemény víz miatt rakódhat le. A folyamatos elmosogatás lényeges, ugyanis ha túl sokáig nem foglalkozunk a higiéniával, akkor bizony nagyon vastag vízkőréteggel kell majd szembenéznünk.

A vízkődarabok könnyen eltömíthetik a készülék járatait, és lassan azt vesszük észre, hogy már csak a szerviz segíthet rajtunk.

Mikor kell tisztítani a kávéfőzőt? Ha szabad szemmel látható a vízkő és ha az automata gép kijelzi. Árulkodó jel lehet az is, hogy a kávéfőző a kelleténél lassabban vagy hangosabban dolgozik.

A tisztításról – Mivel és hogyan?

Az automata kávégépek leírásában általában talál leírást arra vonatkozóan, hogy mivel érdemes tisztítani azokat. Amennyiben nem egy adott márkát ajánl, akkor egy, a háztartási készülékekhez való vízkőeltávolító is bőven megteszi. A környezetbarát módszerek közé soroljuk a citromsavat is.

Most jön a nagy leleplezés! Ugye Ön is hallott már az ecet csodás hatásairól? Kipróbálná a kávégépen? Ne tegye! Persze, az ecet valóban oldja a vízkövet, de savként működik, így nem is realizáljuk, hogy a masina belsejét egyaránt marja.

A kávéfőző tisztítása otthon néhány egyszerű lépésben

Az automata darabok esetében elég betölteni a megfelelő tisztítószert, majd elindítani a programot. A kotyogós vagy a presszó kávéfőző már más tészta. Ilyenkor a következőképpen kell eljárnia:

Először is töltse meg a víztartályt langyos vízzel ¾-ig. Ezután tegyen bele egy evőkanál citromsavat és egy kis vízkőoldót. Addig várjon, amíg feloldják a kellemetlen szennyeződéseket. Ezt követően öntse ki a vizet felül. Ilyenkor nem szabad átfőzni a rendszert, ugyanis a feloldódott vízkő képes károkat okozni.

Ismételje meg még egyszer a folyamatot, aztán már átfőzheti a vizet egy kevéske citromsav/vízkőoldó alkalmazásával. Az utolsó lépés ugyancsak az átfőzés, de ezt már csak víz kíséretében tegye! Készen is van!

Ne feledje, a rendszeres tisztítással megnövelhető a kávéfőző élettartama, így hosszú éveken át hasznosíthatja kedvenc eszközét, készülékét. Mindez csak egy kis odafigyelést igényel.

(Szponzorált tartalom)

pr

FOLYTASD EZZEL

Utazótáska vagy bőrönd? Mit vigyél magaddal utazáshoz?

Alapvető tudnivalók a fehérjékről

Rendeld meg a Roadster magazin 8. számát!
Friss, 200 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas melléklettel egészítettük ki, amelyben 33 kihagyhatatlan hazai élményt ajánlunk a nyárra. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom