A kék bűvöletében

Időről időre újabb és újabb színtrendek hódítanak a divatban, legyen szó akár a ruházatról, akár például a körömlakkok divatjáról. Akadnak azonban örök klasszikusok is, mint amilyenek például a kék szín árnyalatai.

Idézd meg az eget vagy a tengert a körmeiden is!

A StudioFlash géllakk tanfolyamán rengeteget tanulhatsz a körmök szépítésére alkalmas készítmények típusairól. Egy géllakk segítségével hosszú heteken keresztül lehet tökéletes a megjelenésed. Anélkül, hogy igazítanod kellene a körömdíszítéseden, tökéletes outfitnek örvendhetsz akár egy hosszabb időtartamú tengerparti nyaralás alatt is. Ehhez pedig milyen szín passzolhatna jobban, mint a gyönyörű kék?

Ez a szín sok-sok időn keresztül az egymástól eltérő kultúrákban a nyugalom, a harmónia, a bölcsesség és a stabilitás jelképének számított. A kékről mindannyian azonnal az égboltra és a tengerre asszociálunk, amik egyszerre képviselik a szépséget és a végtelenséget.

A divat sem nélkülözheti ezt a fantasztikus árnyalatot, hiszen egyszerre sokoldalú és elegáns. Éppen ezért szeretjük olyan sokan, hisz az általa közvetített pozitív üzenetek mellett sok különböző alkalom és esemény alkalmával tökéletes választásnak bizonyul.

A kék régen is nagy jelentőséggel bírt

A taoista kultúrákban a természet és a spiritualitás összekapcsolódásának a jelképe volt a kék szín, ezért rituális jelentőséggel is rendelkezett. Nem véletlenül viselték a papok, illetve papnők is előszeretettel a kék árnyalatait. Harmónia és összhang, meditáció és spirituális útkeresés - ilyen fogalmak és persze érzések, elképzelések társultak hozzá.

A későbbi, nemesi kultúrák idején a kék a bölcsesség és az előkelőség szimbólumaként gyakorta kapott kiemelt szerepet az öltözékekben. Mivel ehhez az árnyalathoz a szükséges festékek sem voltak éppen olcsónak mondhatók, ezért még nagyobb értéket képviseltek az ilyen színű textíliák.

Mit jelent a kék szín manapság?

A kék ma is harmóniát és kiegyensúlyozottságot jelképez, ami szinte minden helyzetben megállja a helyét. A kék körmök, valamint a vele összeillő árnyalatban pompázó ruhák együttes viselésével kellemes színharmóniát is teremthetünk a megjelenésünkben.

A kék elegáns lehet egy exkluzív esemény alkalmával, ugyanakkor tökéletes választásnak bizonyul akkor is, ha a tengerparton szeretnénk időzni. Nem véletlenül a nyár egyik legkedveltebb színe, hiszen a tenger, az óceán és a nyári kék, bárányfelhőkkel tarkított csodás ég jut eszünkbe róla, attól függően, hogy éppen melyik árnyalattal találkozunk.

Míg a pasztellkék a nyári délutánokat idézi, addig egy királykék nagyestélyi a drámaiságával is képes elkápráztatni. Az üzleti öltözékekben profizmust és önbizalmat kölcsönöznek nekünk. Nem véletlenül ajánlják a kék színt akkor is, ha állásinterjúra készülünk.

Éljünk bátran a színek erejével, és kápráztassuk el környezetünket is harmonikus megjelenésünkkel!

(Szponzorált tartalom)

pr

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom