A kötelező kalkulátor segít eligazodni

Azoknak, akik tudatosan állnak hozzá a pénzügyeikhez, a legfontosabb, hogy tudják milyen kiadásokkal kell számolniuk rendszeresen. Kiemelten fontos ez a saját tulajdonú járművek esetében, szerencsére a kötelező kalkulátor segítségével pontosan ki lehet számolni a kockázatviselés költségeit.

Óriási szórás tapasztalható ugyanis a különböző szolgáltatók között, és valljuk be, egyáltalán nem mindegy mekkora kiadást jelent a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás. Emiatt mindenképpen érdemes több ajánlatot is bekérni, hiszen a díjszámítást nagyon sok tényező befolyásolja és egyes biztosítóknál jelentős kedvezmények érhetők el.

A kalkuláció alapja az adott jármű teljesítménye, ez alól természetesen kivételt képeznek a rendszámmal rendelkező pótkocsik és félpótkocsik. Ezen belül súlyozottan számít a közlekedési eszköz típusa is, hisz míg egy teherautó esetében igen komoly összeg is szóba kerülhet, addig egy személygépjármű biztosítása ennek általában a töredéke csupán.

Egy precízen működő kötelező kalkulátor szerencsére már a megadott rendszám alapján automatikusan tudni fogja a szóban forgó jármű legfőbb adatait, így nekünk ezek megadásával már nem is kell bajlódnunk. Ugyancsak hatással van a kockázatviselés díjára, hogy mennyi ideje van jogosítványunk, illetve az is, hogy okoztunk-e valamikor balesetet vagy kárt. Minél régebb óta vezetünk problémamentesen, annál magasabb bónusz osztályba kerülünk, ennek köszönhetően pedig évről-évre alacsonyabb díjtétellel számolhatunk.

Vannak azonban olyan kedvezmények, amik még a kötelező kalkulátor segítségével sem számolhatók ki az előzetes kalkuláció során, így erre szerződéskötéskor kell nagy figyelmet fordítanunk. Ezek az engedmények szolgáltatónként eltérők lehetnek, de a legtöbb helyen több százalékkal kevesebbet fizethetünk nyugdíjasként, kiskorú gyermeket nevelve, illetve ha más biztosítással, például CASCO-val egyidejűleg kötjük a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítást. Érdemes emellett a díjfizetést is évente, elektronikus formában rendezni.

(Szponzorált tartalom)

pr

FOLYTASD EZZEL

A Duna válasza a rooftop bárokra a Szabadság és az Erzsébet hidak ölelésében

Valódi legenda telefonnal: Polly Dániel és a Xiaomi 14 művészi projektje

Rendeld meg a Roadster magazin 15. számát!

Nyakunkon a tavasz, és ami még jobb hír, itt a legújabb Roadster magazin is. Mit találunk benne? Találkozunk az amerikai képzőművésszel, Jim Denevannel, aki amellett, hogy land artban utazik, egy csodás rendezvényszervező céget is működtet, amely elképesztő helyeken szervez vacsorákat Kaliforniától kezdve Dél-Afrikán át Toszkánáig. Kifaggatjuk a kultikus Iditarod Trail Race kutyás szánhúzó verseny szervezőjét, a biennáléra készülő Nemes Márton festőművészt, megismerkedtünk a Friluftsliv filozófiával, Arnaud Montagard fotós révén megnézzük, milyen Amerika hátsó udvara, főzünk a 101 Bistróban, és a Totemism legújabb kollekcióját is szemügyre vesszük. ismét látványos, sok állomásos, 220 oldalas tripet alkottunk, szerintünk érdemes lesz benevezni rá. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom