Újabb összeállításunkban a lehető legváltozatosabb fogásokat kínáló éttermek kínálatát böngésztük át annak érdekében, hogy megmutassuk: a fővárosi vendéglátóhelyek szintet léptek, és különleges gasztronómiai utazásra hívnak.
Dolce Farina Niente by Fragola
A gluténmentes fogásokat kínáló budapesti olasz étterem, a Dolce Farina Niente is beállt azok sorába, amelyek házhoz szállítják a főváros legjobb ételeit.
Az ételérzékenyek kedvenc lasagnéje mellett széles a kínálat salátákból és pizzákból is, ez utóbbiakból húsos, vega és vegán változat is készül, így aztán tényleg mindenki megtalálhatja a diétájának vagy egészégtudatos életmódjának leginkább megfelelőt fogást.
Émile
Frideczky András executive chef vezetésével újragondolták a kínálatukat, és rendhagyó menüsort állítottak össze annak érdekében, hogy minél több Émile-pillanatot csempészhessenek otthonunkba.
Az új ételek mindegyike kóstolásra csábít, különösen izgalmasnak hangzik a gyömbéres sütőtök krémleves, a sült kecskesajtos, tejszínes parajjal készített gnocchi és az édesburgonya pürével kínált bőrén sült lazac is.
Az otthon ízéről sem kell lemondanunk: a babgulyás, a sült kacsacomb és a szilvalekváros piskótatekercs gondoskodik erről.
Vendéglő a KisBíróhoz
Hála a KisBírónak, nem fog fájni a szívünk az idei elmaradt síelésünkért, a hütték semmihez sem hasonlítható világát ugyanis nemcsak megidézik számunkra, de elviteles rendeléssel a kezünkbe is adják azt. Isteni gőzgombóccal, gintotóval, rozéfröccsel és halászlével készülnek november utolsó hétvégéjére is.
Azt pedig csak halkan súgjuk meg, hogy már elkészült karácsonyi túlélőkínálatuk is, amit érdemes átböngészni, hogy aztán alapjaiban újratervezhessük és rájuk bízhassuk az ünnepi menü elkészítését.
Pastrami
Ha nem lenne elég az osztrák konyhából, irány a Pastrami weboldala, ahol tökéletes borjú bécsire bukkanhatunk krumplisalátával.
Mindezek után érdemes megnézni a heti elvitelre készülő menüsoruk kínálatát is, hiszen a változatos gyümölcs- és zöldséglevesek mellett olyan klasszikus, házias fogások közül válogathatunk, mint a hortobágyi húsos palacsinta, a lecsós csirkemáj, a chili con carne és a rakott karfiol.
Ez is érdekelhet:
(Fotók: az éttermek Facebook-oldalai)
nagy sztori | rendelés | covid | elviteles rendelés | borjú bécsi | ételek
Hét dolog, amit ki kell próbálnod a legszebb horvát nemzeti parkban
Nagyvárosi kalandor a Volvótól

Hawaiitól Tanzániáig, az egyik legjobb magyar sommeliertől a belga csúcsdizájnerig, az új Rolls-Royce-tól Horvátország titkos gyöngyszemeiig, a Roadster magazin új lapszáma ismét a világ izgalmas, kreatív és hedonistán lüktető ŕétegeibe viszi el olvasóit. Elmegyünk a bécsi három Michelin-csillagos Amadorba, ahol találkozunk Bencze Ádám sommeiler-vel, beszélgetünk Havancsák Terézzel, aki a közelmúltban kezdett el dolgozni az amerikai outerwear brand AETHERnél, Portugáliában kipróbáljuk, milyen a tengerparton száguldozni az új Ferrarival – egész kellemes –, a kortárs irodalom kedvelőinek pedig egy olyan Roadsternek írt Parti Nagy Lajos írással jelentkezünk, ami szerintünk a legjobbjai közé tartozik. Az aktuális számban lesz egy 20 oldalas mellékletünk is, amelynek főszereplője a még mindig rengeteg újdonságot rejtő Horvátország. Ezen kívül is sok színes történetünk van még, úgyhogy ezúttal is érdemes elmerülni a Roadster gazdag és kalandokkal teli világában!
Megnézem, mert érdekel!