Újabb összeállításunkban a lehető legváltozatosabb fogásokat kínáló éttermek kínálatát böngésztük át annak érdekében, hogy megmutassuk: a fővárosi vendéglátóhelyek szintet léptek, és különleges gasztronómiai utazásra hívnak.
Dolce Farina Niente by Fragola
A gluténmentes fogásokat kínáló budapesti olasz étterem, a Dolce Farina Niente is beállt azok sorába, amelyek házhoz szállítják a főváros legjobb ételeit.
Az ételérzékenyek kedvenc lasagnéje mellett széles a kínálat salátákból és pizzákból is, ez utóbbiakból húsos, vega és vegán változat is készül, így aztán tényleg mindenki megtalálhatja a diétájának vagy egészégtudatos életmódjának leginkább megfelelőt fogást.
Émile
Frideczky András executive chef vezetésével újragondolták a kínálatukat, és rendhagyó menüsort állítottak össze annak érdekében, hogy minél több Émile-pillanatot csempészhessenek otthonunkba.
Az új ételek mindegyike kóstolásra csábít, különösen izgalmasnak hangzik a gyömbéres sütőtök krémleves, a sült kecskesajtos, tejszínes parajjal készített gnocchi és az édesburgonya pürével kínált bőrén sült lazac is.
Az otthon ízéről sem kell lemondanunk: a babgulyás, a sült kacsacomb és a szilvalekváros piskótatekercs gondoskodik erről.
Vendéglő a KisBíróhoz
Hála a KisBírónak, nem fog fájni a szívünk az idei elmaradt síelésünkért, a hütték semmihez sem hasonlítható világát ugyanis nemcsak megidézik számunkra, de elviteles rendeléssel a kezünkbe is adják azt. Isteni gőzgombóccal, gintotóval, rozéfröccsel és halászlével készülnek november utolsó hétvégéjére is.
Azt pedig csak halkan súgjuk meg, hogy már elkészült karácsonyi túlélőkínálatuk is, amit érdemes átböngészni, hogy aztán alapjaiban újratervezhessük és rájuk bízhassuk az ünnepi menü elkészítését.
Pastrami
Ha nem lenne elég az osztrák konyhából, irány a Pastrami weboldala, ahol tökéletes borjú bécsire bukkanhatunk krumplisalátával.
Mindezek után érdemes megnézni a heti elvitelre készülő menüsoruk kínálatát is, hiszen a változatos gyümölcs- és zöldséglevesek mellett olyan klasszikus, házias fogások közül válogathatunk, mint a hortobágyi húsos palacsinta, a lecsós csirkemáj, a chili con carne és a rakott karfiol.
Ez is érdekelhet:
(Fotók: az éttermek Facebook-oldalai)
nagy sztori | borjú bécsi | ételek | házhoz szállítás | hütte | rendelés
Merész kampánnyal robban be a Reebok új kollekciója
A modern luxus nyomában a Range Roverrel

Megérkezett a tél, már ki lehet csomagolni a Roadster legújabb, sorrendben 18. lapszámát. Mit találunk benne? A Costa Smeralda fedélzetén kipróbáljuk, milyen az élet egy tengerjárón Barcelona és Nápoly között. Ellátogatunk a luxusipar nagyágyúival dolgozó Edinas Paper kőbányai műhelyébe, megmutatjuk, milyen finomságokkal lehet átvészelni a hideg hónapokat, és megismerkedünk a római Palazzo Talìával is, amelyet az olasz rendezőzseni, Luca Guadagnino álmodott meg. Aktuális számunkban is rengeteg izgalmas helyszín bukkan fel: ilyen a kanadai Yukon vidék, az Amalfi-part, a Côte d’Azur-on kipróbáltuk, milyen az új Audi S5. Északabbra is elkalandoztunk: a lapszám talán legszimpatikusabb szereplője az a négy norvég fiatal, akik egy elhagyatott halfeldolgozó üzemet alakították át a skandináv ország és talán Európa legcoolabb pontjává. Ezen kívül bemutatunk öt divatbrandet, akiket érdemes követni, megvizsgáljuk, milyen volt az elmúlt száz évben a lejtők divatja és még ezen kívül is rengeteg izgalmas témánk van, de itt megállunk.
Megnézem, mert érdekel!