A rendezvény már messze túlmutat az aranyló whiskyk világán, sokkal több egy hagyományos whiskymustránál és -kóstolónál.
Immáron kilencedik alkalommal találkoznak a nemzetközi whisky- és párlatkultúra képviselői idén októberben a Whisky Show kétnapos rendezvényén. A nemzetközileg is elismert budapesti Whisky Show-n Írországtól Japánig, Skóciától Tajvanig, Németországtól Franciaországon át az USA-ig számtalan kiállító érkezik. A whiskyk mellett egyéb prémiumpárlatokat is kiállítanak, illetve természetesen kóstolni is lehet az italokat a Corinthia Hotel Budapestben.
Az exkluzív rendezvény már csak a nevében szól csupán az uisge beatháról, ami skót gael nyelven annyit tesz: az élet vize, vagyis whisky.
A Whisky Show kiváló alkalmat nyújt, hogy megismerkedjünk az illatos almából készült calvadosokkal, a Casterede armagnac-ok pedig szinte a szemünk elé idézik a francia domboldalakon érő, egészséges, dús és édes szőlőszemeket, amelyekből ezek a zamatos párlatok készülnek. De kóstolhatunk olyan cognacokat is, amelyek igen koros páraltok keveréke, és kizárólag a Grand Champagne régió szőlőszemeiből készülnek.
A ginek évek óta kitüntetett szerepben villogtak a show-n: a bartenderek ilyenkor alig győzik keverni az ízletes koktélokat, gin&tonic-alkotásokat. Az idén is több tucat prémium ginből lehet választani. A rumok kedvelői is bátran mehetnek, hiszen kedvenc párlataikból egy igazi arzenál fogadja őket a Karib-térség francia stílusú rumkülönlegességeitől a spanyol és angol stílusú rumcsodákig.
Mint minden évben, idén is programdömpingre számíthatunk, méghozzá több helyszínen (WhiskyNet-terem, Bálterem, Masterclass termek).
Lesz például whiskykoktél-verseny, valószínűleg idén is szurkolhatunk az ír kávéverseny versenyzőinek, és jönnek az elmaradhatatlan skótdudások is.
A Whisky Casino is biztosan sokakat érdekel majd, mint ahogy a Masterclasses (MC) előadások. Most is több gyártó és lepárló képviselője tart ültetett kóstolókat, amelyekre elővételben vásárolhatóak jegyek, a profi előadők által vezetett szemináriumokon öt-hat tételt lehet kóstolni egy informatív előadás keretében.
Belépők itt kaphatók.
Ez is érdekelhet:
gin | párlat | kiállítás | ital | workshopSzabad szemmel is varázslatosan látványos csillagállás jön a hétvégén
Egy hónapon át tartó fesztivállá alakul az ünnepi időszak Budapest impozáns luxusszállodájában

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.
Megnézem, mert érdekel!