Close
Október végét kinevezzük a prémiumpárlatok ünnepének – Jön a Whisky Show!

Október végét kinevezzük a prémiumpárlatok ünnepének – Jön a Whisky Show!

A rendezvény már messze túlmutat az aranyló whiskyk világán, sokkal több annál, mint egy hagyományos whiskymustra és whiskykóstoló.

Immáron kilencedik alkalommal találkoznak a nemzetközi whisky- és párlatkultúra képviselői idén októberben a Whisky Show kétnapos rendezvényén. A nemzetközileg is elismert budapesti Whisky Show-n Írországtól Japánig, Skóciától Tajvanig, Németországtól Franciaországon át az USA-ig számtalan kiállító érkezik. A whiskyk mellett egyéb prémiumpárlatokat is kiállítanak, illetve természetesen kóstolni is lehet az italokat a Corinthia Hotel Budapestben.

Az exkluzív rendezvény már csak a nevében szól csupán az uisge beatha-ról, ami skót gael nyelven annyit tesz: az élet vize, vagyis whisky.

A Whisky Show kiváló alkalmat nyújt, hogy megismerkedjünk az illatos almából készült calvadosokkal, a Casterede armagnac-ok pedig szinte a szemünk elé idézik a francia domboldalakon érő, egészséges, dús és édes szőlőszemeket, amelyekből ezek a zamatos párlatok készülnek. De kóstolhatunk olyan cognac-okat is, amelyek igen koros páraltok keveréke, és kizárólag a Grand Champagne régió szőlőszemeiből készülnek.

A ginek évek óta kitüntetett szerepben “villogtak” a show-n: a bartenderek ilyenkor alig győzik keverni az ízletes koktélokat, gin&tonic alkotásokat. Az idén is több tucat prémium ginből lehet választani. A rumok kedvelői is bátran mehetnek, hiszen kedvenc párlataikból egy igazi arzenál fogadja őket a Karib-térség francia stílusú rum-különlegességeitől a spanyol és angol stílusú rumcsodákig.

Mint minden évben, idén is programdömpingre számíthatunk, méghozzá több helyszínen (WhiskyNet-terem, Bálterem, Masterclass termek).

Lesz például whiskykoktél-verseny, valószínűleg idén is szurkolhatunk az ír kávéverseny versenyzőinek, és jönnek az elmaradhatatlan skótdudások is.

A Whisky Casino is biztosan sokakat érdekel majd, mint ahogy a Masterclasses (MC) előadások. Most is több gyártó és lepárló képviselője tart ültetett kóstolókat, amelyekre elővételben vásárolhatóak jegyek, a profi előadők által vezetett szemináriumokon 5-6 tételt lehet kóstolni egy informatív előadás keretében.

Belépők itt kaphatók.

Van egy jó hírünk.

Megjelent a Roadster magazin első nyomtatott kiadása, amelyben olyan történeteket gyűjtöttünk össze, amelyek minket is folyamatosan inspirálnak. Szerintünk szép lett, reméljük, neked is tetszeni fog.

Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazin első számát.

Ez is érdekelhet:

Close