Close
Október végét kinevezzük a prémiumpárlatok ünnepének – Jön a Whisky Show

Október végét kinevezzük a prémiumpárlatok ünnepének – Jön a Whisky Show

A rendezvény már messze túlmutat az aranyló whiskyk világán, sokkal több egy hagyományos whiskymustránál és -kóstolónál.

Immáron kilencedik alkalommal találkoznak a nemzetközi whisky- és párlatkultúra képviselői idén októberben a Whisky Show kétnapos rendezvényén. A nemzetközileg is elismert budapesti Whisky Show-n Írországtól Japánig, Skóciától Tajvanig, Németországtól Franciaországon át az USA-ig számtalan kiállító érkezik. A whiskyk mellett egyéb prémiumpárlatokat is kiállítanak, illetve természetesen kóstolni is lehet az italokat a Corinthia Hotel Budapestben.

Az exkluzív rendezvény már csak a nevében szól csupán az uisge beatháról, ami skót gael nyelven annyit tesz: az élet vize, vagyis whisky.

A Whisky Show kiváló alkalmat nyújt, hogy megismerkedjünk az illatos almából készült calvadosokkal, a Casterede armagnac-ok pedig szinte a szemünk elé idézik a francia domboldalakon érő, egészséges, dús és édes szőlőszemeket, amelyekből ezek a zamatos párlatok készülnek. De kóstolhatunk olyan cognacokat is, amelyek igen koros páraltok keveréke, és kizárólag a Grand Champagne régió szőlőszemeiből készülnek.

A ginek évek óta kitüntetett szerepben villogtak a show-n: a bartenderek ilyenkor alig győzik keverni az ízletes koktélokat, gin&tonic-alkotásokat. Az idén is több tucat prémium ginből lehet választani. A rumok kedvelői is bátran mehetnek, hiszen kedvenc párlataikból egy igazi arzenál fogadja őket a Karib-térség francia stílusú rumkülönlegességeitől a spanyol és angol stílusú rumcsodákig.

Mint minden évben, idén is programdömpingre számíthatunk, méghozzá több helyszínen (WhiskyNet-terem, Bálterem, Masterclass termek).

Lesz például whiskykoktél-verseny, valószínűleg idén is szurkolhatunk az ír kávéverseny versenyzőinek, és jönnek az elmaradhatatlan skótdudások is.

A Whisky Casino is biztosan sokakat érdekel majd, mint ahogy a Masterclasses (MC) előadások. Most is több gyártó és lepárló képviselője tart ültetett kóstolókat, amelyekre elővételben vásárolhatóak jegyek, a profi előadők által vezetett szemináriumokon öt-hat tételt lehet kóstolni egy informatív előadás keretében.

Belépők itt kaphatók.

Ez is érdekelhet:

A kaland folytatódik
Megjelent a Roadster magazin második nyomtatott kiadása, amelyben ismét olyan történeteket gyűjtöttünk össze, amelyek minket is folyamatosan inspirálnak. Szerintünk szebb lett, mint az első szám, reméljük, neked is tetszeni fog. Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom