A rendezvény már messze túlmutat az aranyló whiskyk világán, sokkal több egy hagyományos whiskymustránál és -kóstolónál.
Immáron kilencedik alkalommal találkoznak a nemzetközi whisky- és párlatkultúra képviselői idén októberben a Whisky Show kétnapos rendezvényén. A nemzetközileg is elismert budapesti Whisky Show-n Írországtól Japánig, Skóciától Tajvanig, Németországtól Franciaországon át az USA-ig számtalan kiállító érkezik. A whiskyk mellett egyéb prémiumpárlatokat is kiállítanak, illetve természetesen kóstolni is lehet az italokat a Corinthia Hotel Budapestben.
Az exkluzív rendezvény már csak a nevében szól csupán az uisge beatháról, ami skót gael nyelven annyit tesz: az élet vize, vagyis whisky.
A Whisky Show kiváló alkalmat nyújt, hogy megismerkedjünk az illatos almából készült calvadosokkal, a Casterede armagnac-ok pedig szinte a szemünk elé idézik a francia domboldalakon érő, egészséges, dús és édes szőlőszemeket, amelyekből ezek a zamatos párlatok készülnek. De kóstolhatunk olyan cognacokat is, amelyek igen koros páraltok keveréke, és kizárólag a Grand Champagne régió szőlőszemeiből készülnek.
A ginek évek óta kitüntetett szerepben villogtak a show-n: a bartenderek ilyenkor alig győzik keverni az ízletes koktélokat, gin&tonic-alkotásokat. Az idén is több tucat prémium ginből lehet választani. A rumok kedvelői is bátran mehetnek, hiszen kedvenc párlataikból egy igazi arzenál fogadja őket a Karib-térség francia stílusú rumkülönlegességeitől a spanyol és angol stílusú rumcsodákig.
Mint minden évben, idén is programdömpingre számíthatunk, méghozzá több helyszínen (WhiskyNet-terem, Bálterem, Masterclass termek).
Lesz például whiskykoktél-verseny, valószínűleg idén is szurkolhatunk az ír kávéverseny versenyzőinek, és jönnek az elmaradhatatlan skótdudások is.
A Whisky Casino is biztosan sokakat érdekel majd, mint ahogy a Masterclasses (MC) előadások. Most is több gyártó és lepárló képviselője tart ültetett kóstolókat, amelyekre elővételben vásárolhatóak jegyek, a profi előadők által vezetett szemináriumokon öt-hat tételt lehet kóstolni egy informatív előadás keretében.
Belépők itt kaphatók.
Ez is érdekelhet:
program | workshop | előadás | kóstoló | kiállítás | whosky show
Merész kampánnyal robban be a Reebok új kollekciója
A modern luxus nyomában a Range Roverrel

Hawaiitól Tanzániáig, az egyik legjobb magyar sommeliertől a belga csúcsdizájnerig, az új Rolls-Royce-tól Horvátország titkos gyöngyszemeiig, a Roadster magazin új lapszáma ismét a világ izgalmas, kreatív és hedonistán lüktető ŕétegeibe viszi el olvasóit. Elmegyünk a bécsi három Michelin-csillagos Amadorba, ahol találkozunk Bencze Ádám sommeiler-vel, beszélgetünk Havancsák Terézzel, aki a közelmúltban kezdett el dolgozni az amerikai outerwear brand AETHERnél, Portugáliában kipróbáljuk, milyen a tengerparton száguldozni az új Ferrarival – egész kellemes –, a kortárs irodalom kedvelőinek pedig egy olyan Roadsternek írt Parti Nagy Lajos írással jelentkezünk, ami szerintünk a legjobbjai közé tartozik. Az aktuális számban lesz egy 20 oldalas mellékletünk is, amelynek főszereplője a még mindig rengeteg újdonságot rejtő Horvátország. Ezen kívül is sok színes történetünk van még, úgyhogy ezúttal is érdemes elmerülni a Roadster gazdag és kalandokkal teli világában!
Megnézem, mert érdekel!