Close
Meghökkentő és költői a londoni City ismeretlen arca

Meghökkentő és költői a londoni City ismeretlen arca

Nappal az üzleti világ egyik központja, éjszaka sűrű, kísérteties csendbe burkolózik a híres üzleti negyed.

Láttunk már néhány jó relaxációs videót, de ez mindent visz. A londoni Cityben mintegy 300 ezren dolgoznak, és a kézenfekvő asszociációnk róla egy afféle emberi hangyaboly az üvegirodák kupacában.

Éjszaka viszont csak egy maréknyi dolgozó és néhány takarító tesz-vesz a Cityben, ami ilyenkor már-már poétikusan csendes.

Szinte tökéletes a kontraszt, a hatalmas, sőt hatalmat szimbolizáló irodaházak hátborzongató kihaltsága, ahol csak a gépek zúgása hallatszik. Rendkívül különös, mégis bizonyos tekintetben felülmúlhatatlan ez a videó. Mert mi is lehetne a következő lépés ebben a műfajban? Talán a bulinegyed nappal?

Ez is érdekelhet:

csend | éjszaka | város | video | london

FOLYTASD EZZEL

Lebilincselő videó készült az emberek nélküli metropoliszról

Látványos videó mutatja meg, hogyan lett Isztambul két kontinens szerelemgyereke

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram