Close
Van egy hotel Krakkóban, ami összemossa Lengyelországot és Kínát

Van egy hotel Krakkóban, ami összemossa Lengyelországot és Kínát

Krakkó történelmi emlékekkel átitatott utcáin sétálgatva alighanem az utolsók között jut eszünkbe arról gondolkodni, vajon van-e a városnak európai és kínai art deco jegyek keverékével felöltöztetett szállodája. Ha esetleg tényleg ezen polemizálnánk és nem tudnánk elaludni egyértelmű bizonyíték nélkül, eláruljuk a választ: van. És még képeket is mutatunk róla.

A városközponttól délre található hotel neve Metropolo, és összesen kétszázhúsz szobában szállásolja el átmeneti lakóit. A varsói Tremond stúdió által megálmodott, 2013 óta üzemelő négycsillagos szálloda elsősorban a városba érkező kínai ügyfelekre koncentrál; az ázsiai esztétikának megfelelő stílusjegyekkel bír, nyugodt, elegáns és egyszerű.

Így hát a bejelentkezéskor welcome drinkként mi mással is üdvözölhetnék a vendéget, mint kínai teával, a meleg fogadtatás pedig a szálloda minden további helyiségében érezhető:

klasszikus kínai mintákkal ellátott csempemozaikok, finom szőnyegek, halvány, krémes árnyalatú falak és bútorok tesznek azért, hogy az ott tartózkodás valamennyi pillanata kellemes harmóniában teljen.

A lakosztályok természetesen minibárral, műholdas tévével és széffel felszereltek, valamennyi szobához saját fürdőszoba tartozik hidromasszázskáddal és zuhanyzóval. Krakkó egyik legnagyobb konferenciatermét kínálja a főleg üzletemberekre optimalizált a Metropolo, a további szolgáltatások közé szauna, fitneszterem és egy hatalmas parkoló tartozik.

A kelet-nyugat kontrasztot leginkább a konyhában figyelhetjük meg, ahol Michał Zgud séf alaposan megcsavarja az ízeket, és szemrebbenés nélkül keveri a hagyományos lengyel konyhát a kínaival. Ha netán túl merésznek érezzük ezt a párosítást, akadnak külön a két országot képviselő fogások, másrészt a szállodától néhány percnyi sétára található Restauracja Magnificában visszafogottabb menüsorból válogathatunk.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Inyourpocket.com)

Close