Close
Könnyen előfordulhat, hogy ez a szálloda lesz London következő szenzációja

Könnyen előfordulhat, hogy ez a szálloda lesz London következő szenzációja

Először indít be hotelt a Standard az Egyesült Államokon kívül, méghozzá London egyik legforgalmasabb környékén. 

A szállodaiparban érdekelt The Standard csoportot 1999-ben alapította a magyar származású üzletember, André Balazs. A Budapesten született, gyermekkorában az Egyesült Államokba került Balazs komoly sikereket ért el szakmában: New Yorktól Los Angelesig számos szálloda és irodaház köthető a nevéhez – közös bennük, hogy mindegyik az adott város ékességének tekinthető.

Ugyan 2017-ben kiszállt a Standardből, de a brand nélküle is folytatta a terjeszkedést: Párizsban, Milánóban és Thaiföldön nyit hoteleket és irodákat, de mindenekelőtt a Standard első, Államokon kívüli projektjére, a londonira koncentrál.

A Standard annak idején azért lett sikeres, mert gyorsan felismerte, egy szálloda jóval többet adhat annál, minthogy csak egy kényelmes ágyon elszállásolja néhány éjszakára a vendéget, ezért művészeti rendezvényeket, kulturális programokat és koncerteket szervez a hoteleibe.

New York és Kalifornia után tehát a brit fővárost is beveszi a Standard, méghozzá egy turistaszempontból igen forgalmas és nyüzsgő környéken, Camden városrészben, a King’s Cross és St. Pancras állomás közelében.

Maga az épület megtartja az 1970-es éveket idéző brutalista stílusjegyeit, a vintázs hangulatú fürdőszobákkal és recepcióspulttal, miközben a Standardre jellemző modern dizájnelemeket is magáénak tudja.

Összesen 266 szobát rendeznek be a falai között, néhányuk terasszal és kültéri pezsgőfürdővel gazdagodik, valamint szemrevaló kilátást kínál a St. Pancrasre, bár akadnak olyan szobák is, melyekbe nem szűrődik természetes fény.

A lifttel elérhető étterem a tetőtéren kap helyet, ahol aztán egész Londonban gyönyörködhet a vendég, miközben a finom falatokkal bíbelődik. Az Adam Rawson séf által irányított étterem és a bár latin-amerikai hangulatot idéz a padlótól a mennyezetig nyúló hatalmas ablakaival, bársonyfüggönyeivel.

Természetesen a Standard-hagyományoknak megfelelően a szálloda igyekszik lefoglalni a vendégek idejét azzal, hogy művészettel, zenével és dizájnnal kapcsolatos eseményeknek ad majd otthont. A hamarosan megnyitó, hangulatát és stílusát tekintve afféle időkapunak is tekinthető hotelbe éjszakánként 307 fonttól foglalhatunk szobát.

Ez is érdekelhet:

Megjelent a legújabb Roadster magazin!
Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak. Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom