Close
Könnyen előfordulhat, hogy ez a szálloda lesz London következő szenzációja

Könnyen előfordulhat, hogy ez a szálloda lesz London következő szenzációja

Először indít be hotelt a Standard az Egyesült Államokon kívül, méghozzá London egyik legforgalmasabb környékén. 

A szállodaiparban érdekelt The Standard csoportot 1999-ben alapította a magyar származású üzletember, André Balazs. A Budapesten született, gyermekkorában az Egyesült Államokba került Balazs komoly sikereket ért el szakmában: New Yorktól Los Angelesig számos szálloda és irodaház köthető a nevéhez – közös bennük, hogy mindegyik az adott város ékességének tekinthető.

Ugyan 2017-ben kiszállt a Standardből, de a brand nélküle is folytatta a terjeszkedést: Párizsban, Milánóban és Thaiföldön nyit hoteleket és irodákat, de mindenekelőtt a Standard első, Államokon kívüli projektjére, a londonira koncentrál.

A Standard annak idején azért lett sikeres, mert gyorsan felismerte, egy szálloda jóval többet adhat annál, minthogy csak egy kényelmes ágyon elszállásolja néhány éjszakára a vendéget, ezért művészeti rendezvényeket, kulturális programokat és koncerteket szervez a hoteleibe.

New York és Kalifornia után tehát a brit fővárost is beveszi a Standard, méghozzá egy turistaszempontból igen forgalmas és nyüzsgő környéken, Camden városrészben, a King’s Cross és St. Pancras állomás közelében.

Maga az épület megtartja az 1970-es éveket idéző brutalista stílusjegyeit, a vintázs hangulatú fürdőszobákkal és recepcióspulttal, miközben a Standardre jellemző modern dizájnelemeket is magáénak tudja.

Összesen 266 szobát rendeznek be a falai között, néhányuk terasszal és kültéri pezsgőfürdővel gazdagodik, valamint szemrevaló kilátást kínál a St. Pancrasre, bár akadnak olyan szobák is, melyekbe nem szűrődik természetes fény.

A lifttel elérhető étterem a tetőtéren kap helyet, ahol aztán egész Londonban gyönyörködhet a vendég, miközben a finom falatokkal bíbelődik. Az Adam Rawson séf által irányított étterem és a bár latin-amerikai hangulatot idéz a padlótól a mennyezetig nyúló hatalmas ablakaival, bársonyfüggönyeivel.

Természetesen a Standard-hagyományoknak megfelelően a szálloda igyekszik lefoglalni a vendégek idejét azzal, hogy művészettel, zenével és dizájnnal kapcsolatos eseményeknek ad majd otthont. A hamarosan megnyitó, hangulatát és stílusát tekintve afféle időkapunak is tekinthető hotelbe éjszakánként 307 fonttól foglalhatunk szobát.

Ez is érdekelhet:

bár | brutalista | zene | események | St. Pancras

FOLYTASD EZZEL

Ráleltünk Budapest és a BMW legszorosabb párhuzamára

Őszinte, szórakoztató és sorsfordító – Így lett a Körvonal az ország kedvenc játéka

Rendeld meg a Roadster magazin 13. számát!

Beköszöntött az ősz, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 13. száma. Mit találunk benne? Bejárjuk Japán izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik legszínesebb és leghíresebb dizájnerével, Karim Rashiddal, Nápolyban megkóstoljuk Olaszország negyedik legjobb pizzáját, és benézünk az Attolini szabódinasztia műhelyébe is. A Napa-völgyben teszteljük, milyen az új, elektromos Rolls-Royce, és elbeszélgetünk a W luxushotelben megnyitott Nightingale by Beefbar alapítójával, Riccardo Giraudival is. Elmegyünk egészen Dél-Koreáig, hogy megnézzük közelről, milyen a világ egyik leghangulatosabb kávézója, a Mudzsige panzió, ezen kívül pedig találkozunk még párizsi keramikusművésszel, Japánban dolgozó magyar építésszel, vitorlázógép pilótával, egy római napszemüveg brand alapítójával, és a születésnapját ünneplő Babel Budapest megálmodójával is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram