Close
Ezért akarják lezárni a turisták előtt Párizs legszínesebb utcáját

Ezért akarják lezárni a turisták előtt Párizs legszínesebb utcáját

Egyre több olyan hely akad a nagyvilágban, ahol kezdik megelégelni a turisták invázióját. Hamarosan le is zárhatják a francia főváros XII. kerületében található rue Crémieux-t az idegenek előtt.

Nemrégiben írtunk róla, hogy Velencében rövidesen bevezetik a belépési díjat, illetve hogy a Feröer-szigeteken is inkább önkéntes karbantartókat várnak a turisták helyett. Úgy tűnik, Párizsban is kezdik megelégelni az inváziót, legalábbis a francia főváros legszínesebb utcájának lakói biztosan.

A rue Crémieux egy macskaköves utcácska, amelyet mindkét oldalról gyönyörű pasztell színekben tündöklő házak szegélyeznek. Igazán mesebeli és hangulatos hely lehetne, ha nem árasztanák el állandóan a szelfijükhöz a tökéletes hátteret errefelé keresgélő úgynevezett influenszerek, akik tömegesen érkeznek a jó fotók reményében. A rue Crémieux hashtaggel ellátott képek száma már a 30 ezret is meghaladta az Instagramon.

Néhány fotózgató turista önmagában persze nem jelentene gondot, ám sokan videoklipet is itt forgatnak (vagy éppen lánybúcsút tartanak az utcában), és persze akadnak olyanok is, akik képtelenek viselkedni, belesnek az ablakokon, és pózolnak minden egyes kapualjban.

A lakóknak mára elegük lett az instagramozó közösségből és az invázióból, ezért azt kérik a helyi önkormányzattól, hogy a legnépszerűbb időszakokban, azaz hétvégente és esténként zárják le az utcát az idegenek előtt.

Egy köztér vagy utca használatának korlátozása persze nem egyszerű, kíváncsian várjuk, miképpen oldják meg a problémát. Mindenesetre érdekes, miképpen válik egy mesebeli, fotogén házakkal szegélyezett utcácskából élhetetlen városrész.

Ez is érdekelhet:

(Képek: Getty Images)

színes | lezár | invázió | fénykép | instagram

FOLYTASD EZZEL

A Ryanair-vezér bejelentésének Magyarországon sem örülnek majd: megszűnnek a társaság tízeurós jegyei

Ha Róma környékén jársz, ezt a gyönyörű helyet nem hagyhatod ki

Rendeld meg a Roadster magazin 8. számát!
Friss, 200 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas melléklettel egészítettük ki, amelyben 33 kihagyhatatlan hazai élményt ajánlunk a nyárra. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom