Ne lepődjünk meg, ha Milánóban egy hatalmas piros könyvet olvasó Napóleonba botlunk

Az irodabútorokban utazó olasz UniFor összeállt az ismert izraeli dizájnerrel, Ron Giladdal és a Milánói Dizájn Hét egy igen látványos installációt alkotott meg.

A világhírű Brera-képtárnak otthont adó 17. századi palota, a milánói Palazzo di Brera előtt tornyosuló, a 18. századi olasz művész, Antonio Canova által készített Napóleon-bronzszobor egy gigantikus piros könyv képében társaságot kapott. Az összhatás pedig olyan érzést kelt, mintha a hadvezér a középen kinyitott könyvet olvasná.

Maga a könyv egyébként a cég ötvenedik születésnapjára készült kiadványának óriás méretű másolata. Benne egy méretes multimédiás képernyőn látható videón Joséphine Bonaparte, Napóleon első felesége segít lapozni az oldalakat volt férjének – ezzel a szimbolikus és humoros(nak szánt) akcióval mutatja be a közönségnek a könyv tartalmát az UniFor.

Gilad arra törekedett, hogy művészi módon tálalja az UniFor kiemelt termékeinek megjelenítését – aligha esünk túlzásba, ha azt mondjuk, sikerült neki.

A legjelentősebb itáliai festményeket összegyűjtő Pinacoteca di Brera, vagyis a Brera-képtár előtti installáció fontos részét képezi az UniFor fél évszázados születésnapi ünnepségsorozatának.

Ennek további eseményei a Corso Matteotti 14-ben található showroomban folytatódnak, ahol többek között olyan izgalmas dolgokkal találkozhatunk, mint egy kettős üvegezésű válaszfalrendszerrel ellátott irodai csendes szoba, vagy egy videófal, melyre Leonardo da Vinci freskóinak modern értelmezését vetítik ki, valamint óránként a Brera művészeti akadémiájának hallgatói irodai körülmények között prezentálják Leonardo Utolsó vacsorájá-t.

Ez is érdekelhet:

Milánóban a dizájn segítségével ismerhetjük meg az emberi tevékenység romboló hatásait

Mintegy száz, az elmúlt három évtizedben összeállt, és a világ minden tájáról érkezett projektet mutatnak be.

(Fotók: Dezeen)

milánó | installáció | napóleon | design week | Ron Gilad

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom