Close
Ne lepődjünk meg, ha Milánóban egy hatalmas piros könyvet olvasó Napóleonba botlunk

Ne lepődjünk meg, ha Milánóban egy hatalmas piros könyvet olvasó Napóleonba botlunk

Az irodabútorokban utazó olasz UniFor összeállt az ismert izraeli dizájnerrel, Ron Giladdal és a Milánói Dizájn Hét egy igen látványos installációt alkotott meg.

A világhírű Brera-képtárnak otthont adó 17. századi palota, a milánói Palazzo di Brera előtt tornyosuló, a 18. századi olasz művész, Antonio Canova által készített Napóleon-bronzszobor egy gigantikus piros könyv képében társaságot kapott. Az összhatás pedig olyan érzést kelt, mintha a hadvezér a középen kinyitott könyvet olvasná.

Maga a könyv egyébként a cég ötvenedik születésnapjára készült kiadványának óriás méretű másolata. Benne egy méretes multimédiás képernyőn látható videón Joséphine Bonaparte, Napóleon első felesége segít lapozni az oldalakat volt férjének – ezzel a szimbolikus és humoros(nak szánt) akcióval mutatja be a közönségnek a könyv tartalmát az UniFor.

Gilad arra törekedett, hogy művészi módon tálalja az UniFor kiemelt termékeinek megjelenítését – aligha esünk túlzásba, ha azt mondjuk, sikerült neki.

A legjelentősebb itáliai festményeket összegyűjtő Pinacoteca di Brera, vagyis a Brera-képtár előtti installáció fontos részét képezi az UniFor fél évszázados születésnapi ünnepségsorozatának.

Ennek további eseményei a Corso Matteotti 14-ben található showroomban folytatódnak, ahol többek között olyan izgalmas dolgokkal találkozhatunk, mint egy kettős üvegezésű válaszfalrendszerrel ellátott irodai csendes szoba, vagy egy videófal, melyre Leonardo da Vinci freskóinak modern értelmezését vetítik ki, valamint óránként a Brera művészeti akadémiájának hallgatói irodai körülmények között prezentálják Leonardo Utolsó vacsorájá-t.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Dezeen)

Megjelent a legújabb Roadster magazin!
Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak. Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom