Close
Ne lepődjünk meg, ha Milánóban egy hatalmas piros könyvet olvasó Napóleonba botlunk

Ne lepődjünk meg, ha Milánóban egy hatalmas piros könyvet olvasó Napóleonba botlunk

Az irodabútorokban utazó olasz UniFor összeállt az ismert izraeli dizájnerrel, Ron Giladdal és a Milánói Dizájn Hét egy igen látványos installációt alkotott meg.

A világhírű Brera-képtárnak otthont adó 17. századi palota, a milánói Palazzo di Brera előtt tornyosuló, a 18. századi olasz művész, Antonio Canova által készített Napóleon-bronzszobor egy gigantikus piros könyv képében társaságot kapott. Az összhatás pedig olyan érzést kelt, mintha a hadvezér a középen kinyitott könyvet olvasná.

Maga a könyv egyébként a cég ötvenedik születésnapjára készült kiadványának óriás méretű másolata. Benne egy méretes multimédiás képernyőn látható videón Joséphine Bonaparte, Napóleon első felesége segít lapozni az oldalakat volt férjének – ezzel a szimbolikus és humoros(nak szánt) akcióval mutatja be a közönségnek a könyv tartalmát az UniFor.

Gilad arra törekedett, hogy művészi módon tálalja az UniFor kiemelt termékeinek megjelenítését – aligha esünk túlzásba, ha azt mondjuk, sikerült neki.

A legjelentősebb itáliai festményeket összegyűjtő Pinacoteca di Brera, vagyis a Brera-képtár előtti installáció fontos részét képezi az UniFor fél évszázados születésnapi ünnepségsorozatának.

Ennek további eseményei a Corso Matteotti 14-ben található showroomban folytatódnak, ahol többek között olyan izgalmas dolgokkal találkozhatunk, mint egy kettős üvegezésű válaszfalrendszerrel ellátott irodai csendes szoba, vagy egy videófal, melyre Leonardo da Vinci freskóinak modern értelmezését vetítik ki, valamint óránként a Brera művészeti akadémiájának hallgatói irodai körülmények között prezentálják Leonardo Utolsó vacsorájá-t.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Dezeen)

napóleon | piros | design week | könyv | dizájnhét

FOLYTASD EZZEL

Soha szebb nyaralót nem láttunk még CLT-panelből mint ez az új-zélandi kabin

Ezt harmadjára olvasva sem hiszed el: soha nem látott rekordot léptek át Budapesten a lakások négyzetméterárai

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram