A meggyőzés művészete: érdeklődőből vásárló

Az érdeklődőket meg kell győzni, hogy vásároljanak, hacsak nem egy teljesen új, innovatív termékkel tör be a piacra egy vállalkozás. Az erőltetett rábeszélés helyett a meggyőzés tudományát érdemes alkalmazni.

 

A vállalkozás közösségi média profilja, a weboldal és a hirdetések mind a meggyőzés eszközei. A vásárlókat egy pillanat alatt lehet megszerezni és elveszíteni is, ezért kifejezetten fontos tényező a kommunikáció.

 

Mindenre oda kell figyelni egy vállalkozás menedzselése során: az értékesítési folyamattól kezdve a megjelenésen át, az ügyfélkapcsolatig. A hibalehetőségek száma végtelen, és a kimenetel sokszor a legjelentéktelenebbnek tűnő részleten múlik. A tudomány fejlődésének köszönhetően minimálisra csökkenthető a kockázat a FunnelFlow automatizációs szoftverével.

 

Logika vagy érzelem?

 

A legtöbb ember észérvekkel könnyen meggyőzhető, hogy melyik terméket válassza. Leggyakrabban a logika mentén történő érvelést alkalmazzák az eladók. A vásárlókat a termékjellemzőkkel csábítják el, annak eredményessége, tartalma vagy tulajdonsága alapján. Sokszor látni olyan reklámot, melyben hangsúlyozzák, hogy a termék több hatóanyagot tartalmaz vagy hamarabb hat, mint versenytársai. Ezekkel az észérvekkel felhívják magukra a figyelmet, érdeklődést és vásárlókat generálnak. A logikai alapokon nyugvó, racionális meggyőzés tudományát LOGOS-nak nevezzük.

 

A vásárlók többsége azonban érzelmi alapon dönt egy termék mellett. Történetmeséléssel és vizuális tartalommal nemcsak beágyazódik a termék az agyunkba, de sokkal gyorsabban is tesszük le mellette a voksunkat. Azt a fajta meggyőzést, amikor érzelmeket csempészünk az érvelésbe, PATHOS-nak hívják.

 

A logikai és az érzelmi meggyőzésre egyaránt szükség van, hogy a vállalkozást és annak termékeit vonzónak tüntessük fel. Vannak azonban esetek, amikor a kommunikáció nem a termékről kell szóljon, hanem egész egyszerűen rólad.

 

ETHOS, amikor rólad szól

 

A szakértelem kiemelése mindig egy jó pont az ügyfeleknél. A különböző díjak, referenciamunkák és elismerések jelzik, hogy hozzáértő vagy abban, amit nyújtasz. Javasolt minden érdemet feltüntetni azokon a platformokon, ahol a vállalkozásod jelen van.

 

Mutasd meg, mennyire vagy jó! Ez történhet azáltal, hogy egy olyan ügyet támogatsz például, ami a környezetvédelemhez járul hozzá. A jóindulatúság is meggyőző, beleértve a kedvességet, nagylelkűséget, udvariasságot. A vásárlókban a jóság pozitív benyomást kelt.

 

Győzd meg és uralkodj!

 

A logikai és érzelmi meggyőzés mellett bizonyos esetekben a te karaktered tudja a vásárlókat elhatározásra bírni. Ezeket az érveléseket együttesen, átgondoltan alkalmazva érdeklődőkből fizető ügyfelek varázsolhatók egy szempillantás alatt.

 

Rekordbevételt szeretnél? Valósítsd meg álmaid, és építs fel egy sikeres üzletet! A monoton, időigényes, mégis hibalehetőséggel teli vállalkozói feladataidat pedig bízd a FunnelFlow automatizációs szoftverére!

(Szponzorált tartalom)

pr

FOLYTASD EZZEL

Csak ekkor lehet kipróbálni a Bang & Olufsen csúcsmodelljeit Magyarországon

Európa egyik legjobb és legújabb Kia-kereskedése is Budapesten van

Rendeld meg a Roadster magazin 16. számát!

Itt van a nyár, ami már önmagában remek hír, de azzal tudjuk fokozni a hangulatot, hogy a napokban megjelenik a Roadster magazin legújabb száma is. Mit találunk benne? Ellátogatunk az Azori-szigetekre, Dubajba és megnézzük Isztambul egyik legenergikusabb kerületét, Beyoğlut. Találkozunk a világhírű brit dizájnerrel, Tom Dixonnal, kifaggatjuk az ikonikus fotós, Slim Aarons hagyatékát őrző Getty Images igazgatóját, és Bott Frigyes meghívására Európa legjobb sommelier-jeivel végigkóstoljuk a régió legérdekesebb furmintjait. Elmerülünk a független kiadású zine-ek színes és hangos világába, meglátogatjuk a Tisza Cipő főhadiszállását, megtapintjuk, mit tudnak az ukrán-Kárpátokból érkező kéziszövésű szőnyegek, egy MV Agusta nyergében pedig végigmotorozzuk Szardínia vadregényes hegyeit. Ismét látványos, sok állomásos, 220 oldalas tripet alkottunk, szerintünk érdemes lesz benevezni rá! A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom