A nélkülözhetetlen macska alomtálca

Aki valamilyen háziállattal osztja meg a saját hajlékát, annak bizony néhány igen fontos felszerelést is be kell szereznie. Ezek kellenek ahhoz, hogy az együttélés zökkenőmentes legyen, és mind a két fél elégedett és boldog lehessen. A cicagazdik számára teljesen nyilvánvaló, hogy a macskának odabent szüksége van egy megfelelő méretű és kialakítású alomtálcára.

Minden cicás háztartás elengedhetetlen kelléke

A Falatozoo.hu állateledel webáruház alomtálcái között olyan remek eszközöket tudsz beszerezni, amelyekkel az otthonodat sokkal frissebben és kellemesebben tudod tartani abban az esetben is, ha azt egy vagy több cicával osztod meg. Ha csak bent él a törpe vagy nagyobb doromboló, de akkor is, ha ki is jár őkelme. Hiszen soha nem lehet tudni, hogy mikor kell valamilyen probléma vagy a gazdi távolléte miatt huzamosabb időt bent töltenie. Ekkor is el kell ugyanis végezni a kisebb-nagyobb ügyeket, s ilyenkor nem árt, ha a jól ismert helyen lehet ezeket elintézni.

Ám az nagyon lényeges, hogy a macseknak tökéletesen megfeleljen a felkínált macska toalett. Ha nem használja szívesen, akkor bizony el kell kezdeni kísérletezni, amíg a tökéletes modellre rá nem akadtok.

A választás szempontjai

Talán a legfontosabb szempont a tökéletes alomtálca kiválasztása során a méret. Nagyon fontos, hogy a cica kényelmesen tudja majd azt használni. Egy túl kicsi vagy szűk modell nem lesz számára alkalmas. Kisebb fajtának elég a közepes, de egy hatalmas, mondjuk 10 kg-os Maine Coon csak a legnagyobb macska toalettben érezheti magát komfortosan.

Az sem mindegy, hogy milyen a macska WC kialakítása. A cicák is, mint minden lény, igazán egyedi személyiségvonásokkal rendelkeznek, vannak köztük félénkebbek vagy éppen bátrabbak is. Az előbbiek számára nagyon gyakran a fedett alomtálcák adják meg azt a biztonságot, amire szükségük van. Ráadásul ebből nem könnyen szóródik ki a macskaalom. Ám a nagyobb önbizalommal rendelkező bársonytalpúaknak, akik folyton kíváncsiak a környezetükre, a nyitott alomtálca is jó választás.

Hova kerüljön az alomtálca?

Az is nagyon lényeges kérdés, hogy a lakáson belül hol helyezed el az alomtálcát. A hozzáértők általában azt javasolják, hogy ne legyen nagyon szem előtt, mert őkelme nyugalmát biztosítani érdemes. Ám könnyen megtalálható hely is legyen egyben, s azért a cica onnan figyelhesse a területet.

Ami még nagyon lényeges, hogy a gazdiknak fokozottan kell ügyelniük az alomtálca rendszeres és alapos takarítására. Ehhez pedig elengedhetetlen egy műanyag alomtisztító lapát. Praktikus egy macska WC kilépő szőnyeget is használni, amely sokat segít, védi a padlót vagy a szőnyeget, emellett pedig még lehetővé teszi a cica lábán felhalmozódott macskaalom maradványainak összegyűjtését. A Falatozoo.hu állateledel webáruház virtuális polcain megvásárolható számos nagyon hasznos eszköz kényelmesebbé teszi a cicák és a gazdáik életét.

(Szponzorált tartalom)

pr

FOLYTASD EZZEL

Budapesti csúcspanoráma exkluzív pezsgőkkel a felhők közelében – Ez a White Raven

Well done

Rendeld meg a Roadster magazin 16. számát!

Itt van a nyár, ami már önmagában remek hír, de azzal tudjuk fokozni a hangulatot, hogy a napokban megjelenik a Roadster magazin legújabb száma is. Mit találunk benne? Ellátogatunk az Azori-szigetekre, Dubajba és megnézzük Isztambul egyik legenergikusabb kerületét, Beyoğlut. Találkozunk a világhírű brit dizájnerrel, Tom Dixonnal, kifaggatjuk az ikonikus fotós, Slim Aarons hagyatékát őrző Getty Images igazgatóját, és Bott Frigyes meghívására Európa legjobb sommelier-jeivel végigkóstoljuk a régió legérdekesebb furmintjait. Elmerülünk a független kiadású zine-ek színes és hangos világába, meglátogatjuk a Tisza Cipő főhadiszállását, megtapintjuk, mit tudnak az ukrán-Kárpátokból érkező kéziszövésű szőnyegek, egy MV Agusta nyergében pedig végigmotorozzuk Szardínia vadregényes hegyeit. Ismét látványos, sok állomásos, 220 oldalas tripet alkottunk, szerintünk érdemes lesz benevezni rá! A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Az életörömöt ünnepli az ital, ami több egyszerű rumnál
Hirdetés
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom