A nyári családi programokra készülvén

Eljött végre a várva várt nyár és lassan a kemény munkának is vége. Nyáron mindenki ki tud venni egy néhány nap szabadságot és ekkor lehetőség nyílik a természetben való időtöltésre is. Személyes kedvencem ilyenkor a nagyinál való bográcsozás. Minden évben valamivel bővíteni kell a kellékek tárházát, mert az igények változnak. Vannak rokonok, akik nem szeretik a húst és vannak akik csak hintaszékből szeretik figyelni az eseményeket.

Hogyan készültünk az idei nyárra?

 

Nagymamám kertje egy viszonylag nagy területen található. Általában itt szoktunk összegyűlni, amikor valamilyen nevesebb esemény van. Ilyen a karácsony, a húsvét és a szülinapok. Egy néhány éve viszont arra lettünk figyelmesek, hogy a kert kissé üres. Persze a nagymamám szorgos tevékenységéből fakadó a szivárvány minden színében pompázó virágoskertet nem lehet figyelmen kívül hagyni, de úgy éreztük egy fehér dohányzóasztal elférne még a kertben. Azért kellett volna fehér, mert a sok virág színe mellett nem tudtunk dűlőre jutni a színeket illetően. Tavaly ősszel tehát kupaktanácsot tartottunk és megegyeztünk abban, hogy építünk egy piciket veranda jellegű részt, ahol nyaranta össze lehet majd jönni.

A veranda építése

 

Az alapvető elképzelés az volt, hogy a fát fogjuk preferálni. Nem szerettünk volna egy ilyen idilli környzetebe túl sok vasat és betont beépíteni. Így tehát beszereztük a gerendákat valamint az ács munkájához szükséges szerszámokat, alapanyagokat. A kerti fészer nagymamám számára nagy kincs. Itt lapulnak meg azok az eszközök, amiket év tizedek, de lassan nem túlzás azt mondani, hogy év századok óta gyűjt. Innen is tudtunk hozni még néhány eszközt és 2-3 napot rászánva elkezdtük építeni a verandát.

Az első lépések

 

Egy épület szempontjából a legfontosabb az alap. Ha ez nem stabil, akkor lehetne bármilyen jó alapanyagaink, lehet bármilyen masszív a tető, az épület az első nagyobb viharban össze fog dőlni. Mivel nagybátyám hosszú évek óta kőművesként dolgozik az ő munkájára hagyatkoztunk. Elég jól ért a szakmájához és az alap gyorsabban elkészült mint gondoltuk.

 

A veranda megépül

 

Miután elkészült az alap, amelyből fém tartóelemek álltak ki az oldalsó gerendák fogadására elkezdtük megépíteni a faház külső szerkezetét is. Ez nem volt túl nagy mutatvány, de azért kicsit sokat kellett küzdeni a nehéz fagerendákkal. A legnehezebb rész talán a tető megkonstruálása volt. Szakértelem hiányában egy ács segítségét kértük, aki egy szempillantás alatt felhúzta a tetőt. Nem is gondoltam, hogy ilyen gyorsan elkészül majd egy ilyen, első ránézésre komplex épület. Ránk ezek után már csak az utómunkálatok vártak. A kertnek megfelelő hangulatban kidíszítettük a faházat és végül elhelyeztük benne a dohányzóasztalt és az egyéb fontos bútorokat, tárgyakat. Az idei nyár biztosan más lesz mint a többi!

 

(Szponzorált tartalom)

pr

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom