Close
A nyitás napján elképesztően sok francia ment moziba

A nyitás napján elképesztően sok francia ment moziba

Nem csak a kávézók, éttermek és bárok hiányoztak. 

Kiemelkedő volt a francia mozik látogatottsága a koronavírus-járvány miatti lezárás utáni nyitónapon, közölte csütörtökön a francia mozik országos szövetsége;

több mint háromszázezer francia ment moziba a nyitás napján.

A 202 napig tartó zárlat után a vendéglátóegységek mellett a mozik, a színházak és a múzeumok is kinyithattak szerdán, de egyelőre csak 35 százalékos kihasználtsággal fogadhatnak érdeklődőket, valamint az este kilenckor kezdődő éjszakai kijárási tilalom miatt szűkített nyitvatartással üzemelhetnek.

Mindezek ellenére szerdán 305 és 310 ezer között volt a nézők száma,

ami egy átlagos szerdának felel meg, és jóval magasabb, mint az előző két lezárást követő nyitónapon, mondta Richard Patry, a francia mozik országos szövetségének elnöke a BFM hírtelevízióban.

A nyitónapon 35 filmet mutattak be, legtöbben Albert Dupontel legújabb társadalomkritikus vígjátékára, az Adieu les cons (Adieu a hülyéknek) című alkotásra voltak kíváncsiak, amely márciusban hét kategóriában elnyerte a legrangosabb francia filmes elismerést, a César-díjat.

A filmet egyébként alig egy hétig már vetítették a mozikban a koronavírus-járvány miatti őszi általános karantén előtt, és akkor néhány nap alatt 700 ezren nézték meg. Szerdán 63 ezer nézőt vonzott, s várhatóan a hévégére eléri az egymilliós nézőszámot.

(Forrás: MTI)

vígjáték | kávézó | francia | mozi | újranyitás

FOLYTASD EZZEL

Egy neves egyiptológus azt állítja: megtalálta Nefertiti múmiáját

Hét program, amit látnod kell a Liszt Ünnepen

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
Ha imádod a legminőségibb dizájnt, ez a hazai lakberendező cég lesz a mennyországod
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom