Close
Ilyen mámorosan ünneplik hat hónap bezártság után az újranyitást a franciák

Ilyen mámorosan ünneplik hat hónap bezártság után az újranyitást a franciák

Tavaly októberben Franciaországban bezárt minden, méghozzá elképesztően szigorúan. Ma, hat hónap után kinyíltak a teraszok. Mutatjuk, hogyan ünneplik az újranyitást a franciák.

Május 19-e lehet, hogy nemzeti ünnepnapként fog a franciák szívében élni, ugyanis ma nyitottak újra a kávézók, éttermek és bárok teraszai szerte az országban. Az újranyitás egy 2020 októbere óta tartó, rettentő szigorú lezárást követően lép életbe, az országban ugyanis hónapokig este hat, majd egészen máig este hét óra volt a kijárási korlátozás kezdete, még akkor is, amikor rengeteg európai országban már az este nyolc-kilenc óra volt a sztenderd.

Habár egy kis esőt azért ők is bekaptak az újranyitás napjára, ez természetesen nem tántoríthatta el a kávézós életre éhes franciákat, már reggeltől megteltek a teraszok mosolygós, örvendező vendégekkel.

Az idő pocsék, de a hangulat nagyon nem az

– posztolta egy vendég egy újranyitott kávézó teraszáról; a közösségi média ma megtelt az újranyitott vendéglátóegységeknek örvendő franciák képeivel.

Egyelőre a teraszok lehetnek csak nyitva és azok is ötven százalékos kapacitáson, valamint egy asztalnál maximum hat fős társaság ülhet. A mozik, színházak, sportlétesítmények és múzeumok szintén kinyílnak, úgyszintén csökkentett kapacitással. A kijárási tilalom este hétről este kilenc órára módosult.

Fantasztikus érzés. A városközpontban tapintani lehet az eufóriát

– mondja a Rennes-ben található Cafe des Feuilles menedzsere, Patricia Marchand. A BBC tudósításából pedig kiderül, hogy nagyon sokan szabadnapot vettek ki mára, hogy egész nap élvezhessék az újranyitást.

Ha meghozta ez a galéria az utazási kedved, a Ryanair most elképesztő akciókkal csábít; de ha csak virtuálisan utaznál, nézd meg ezt a csodálatos XIV. századi templomot, ami most bukkant fel egy olasz tó közepén.

(Fotók: Getty)

rennes | párizs | újranyitás | mámoros | bbc

FOLYTASD EZZEL

Ezért nem szabad értékelést írni egy szállodáról, ha rossz az idő

Ez a bájos spanyol falu hihetetlenül baráti bérleti díjakkal vár

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom