Egy XIV. századi olasz falu került elő egy tó mélyéről

Fantasztikus látvány, elképesztő történet.

Olaszország északi részén, az osztrák határ közelében található a Resia-tó (avagy, ahogy a határ másik oldalán hívják, Reschen-tó). Az ottani víztározó javítási munkálatai során ideiglenesen lecsapolták a tavat, így felszínre bukkant a tó fenekén fekvő egykori falu, Curon,

amelyből lélegzetelállítóan szépen emelkedik ki egy XIV. századi templom tornya.

Templomtorony 1357-ből egy tó közepén

Curont, 1950-ben árasztották el, amikor a hatóságok úgy döntöttek, hogy a lakosok tiltakozása ellenére gátat építenek és egyesítenek két közeli tavat. Akkor mintegy százhatvan ház került víz alá, a helyiek egy része egy új, a közelben létrehozott faluba költözött.

Azóta a tó és az elsüllyedt falu nyáron népszerű a kirándulók körében, télen pedig a látogatók a befagyott tó jegén keresztül sétálhatnak, vagy korcsolyázhatnak a toronyig.

A munkálatok miatt pedig most maga a falu is felszínre került.

Nem is olyan rég, negyven év után előbukkant a vízből egy templom Mexikóban, a Galápagos-szigetek híres sziklaképződménye, a Darwin-boltív viszont épp most omlott össze.

(Forrás: Telex, fotók: Getty)

templom | olaszország | határ | osztrák |

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom