Close
Megvan, melyik filmmel száll versenybe Magyarország az Oscar-díjért

Megvan, melyik filmmel száll versenybe Magyarország az Oscar-díjért

Döntött az Oscar-díjra nevező bizottság: Bergendy Péter Post Mortem című filmje képviseli Magyarországot a 94. Oscar-verseny nemzetközi film kategóriájában.

Jövő márciusban rendezik meg a 94. Oscar-gálát, melynek nemzetközi film kategóriájában minden ország egy mozifilmet nevezhet azok közül, amelyeket 2021. január 1. és december 31. között mutatnak be az adott országban.

A hivatalos magyar Oscar-nevezésről döntő testületben a héttagú szakértői bizottság húsz idei magyar mozifilm közül választotta ki a Post Mortem-et. A Bergendy Péter rendezésében készült horrorfilm világpremierje tavaly ősszel volt a varsói nemzetközi filmfesztiválon, azóta huszonhat fesztiválra hívták meg, és egy csomó díjat bezsebelt, legutóbb például Pármában.

A történet: az első világháború és a spanyolnáthajárvány pusztítása után, 1918 fagyos telén egy fiatal vándorfotós (Klem Viktor) abból próbál megélni, hogy halottak utolsó fényképét készíti el a családjuk körében. Egy tízéves kislány hívására eljut egy kis faluba, ahol szokatlanul sok munkája akad, és egyre több természetfeletti jelenséggel találkozik. A kísértetek közölni akarnak vele valamit, és ő elhatározza, hogy kideríti, mi a céljuk.

A Post Mortem magyarországi premierje október 28-án lesz, a filmnek pedig előre is drukkolunk az aranyszoborért.

(Forrás: Funzine)

FOLYTASD EZZEL
Újabb várost hódítottak meg a monumentális tetovált márványszobrok
„Ami stabilan az enyém, az én magam vagyok” – Lakatos Márk-portré
Rendeld meg a Roadster magazin 5. számát!
Mi jobb, mint egy 170 oldalas Roadster magazin? Hát egy 220 oldalas Roadster magazin! Igen, a 2021-es nyári számunkra jelentősen megnöveltük a terjedelmünket, hogy még több kalandot, utazást és inspirációt élhessünk át közösen. A méret azonban nem minden, arra is figyeltünk, hogy ismét a lehető legjobbat kínáljuk olvasóinknak. A tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom