A reggelik királya: lazacos Eggs Benedict

Füstölt lazacos Eggs Benedict a világ egyik legnépszerűbb brunch étele, nem véletlenül.

A sós, füstölt lazac íze, a lágy hollandi mártás és a buggyantott tojás olyan kiegyensúlyozott kombinációt alkot, aminek minden falatja aranyat ér. Ráadásul otthoni körülmények között is elkészíthető, csupán néhány alapszabályra kell különösen odafigyelni ahhoz, hogy villásreggelinkkel a luxuséttermek konyháját idézzük meg.

Hozzávalók:

• 4 tojás
• 2 evőkanál fehérborecet
• 2 bagel kettévágva
• egy kis vaj
• 8 szelet füstölt lazac
• apróra vágott metélőhagyma – opcionális a tálaláshoz

A hollandi mártáshoz:

• 2 teáskanál citromlé
• 2 teáskanál fehérborecet
• 3 tojássárgája
• 125 g natúr vaj kockára vágva

Elkészítése:

1. Elsőként készítsük el a hollandi mártást! Tegyük a citromlevet és az ecetet egy kis tálba, adjuk hozzá a tojássárgáját, és habverővel keverjük habosra! Közben forraljunk egy kevés vizet, helyezzük rá a tálat és keverjük folyamatosan mindaddig, amíg be nem sűrűsödik. Fokozatosan adagoljuk hozzá a vajat, vigyázzunk azonban arra, hogy ne csapódjon ki! Ha elkészült, takarjuk le, hogy melegen tartsuk!

2. A buggyantott tojásokhoz forraljunk fel egy nagyobb, magasabb falú edényben vizet, öntsük bele a fehérborecetet! A víz akkor tökéletes, ha gyöngyözve forr. Ekkor egy merőkanállal keverjük meg a víz közepét, hogy kis örvény keletkezzen, ide csúsztassuk bele egyesével a felütött tojásokat! Ahhoz, hogy a közepe még folyjék, nem szabad három percnél tovább főznünk! Lyukacsos merőkanállal, óvatosan szedjük ki az elkészült tojást!

3. A kettévágott bageleket enyhén pirítsuk meg, vékonyan vajazzuk, majd mindkét felére tegyünk egy-két szelet füstölt lazacot! Helyezzük rá a buggyantott tojást, kanalazzunk rá a hollandi mártásból, és ízlésünk szerint díszítsük apróra vágott metélőhagymával!

Ez is érdekelhet:

Készíts úgy BBQ csirkeszárnyat, ahogyan Jamie Oliver!

Garantáltan megkoronázza majd az idei grillszezonunk véghajráját.

(Fotók: Getty Images)

brunch | villásreggeli | reggeli | tojás | benedektojás

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom