A rendszeres adatmentés az igazi adatbiztonság

Az adatmentést csak az nem végzi el rendszeresen, aki félvállról veszi az adatbiztonságot, mert még nem volt komoly vesztesége. Pedig a mondás szerint alapvetően kétféle ember létezik: aki már elszenvedett valamilyen adatvesztést, és aki majd fog. Mindenképp előre fel kell készülnünk az ilyen esetekre, mert ha bekövetkezik, akkor már nincs mit tenni.

Az adattárolás óriási fejlődésen ment keresztül

Az adattárolás vitathatatlanul óriásit fejlődött az utóbbi évtizedekben. Az információk feldolgozása mára már nagyon kényelmessé és gyorssá vált. A papíralapú tárolás lassú és nehézkes, mondhatni kezelhetetlen egy bizonyos mennyiség után.

Ezzel szemben a digitális technológia, az informatika olyan lehetőségeket tárt elénk, melyek messze túlmutatnak ezen. Bárhol és bármikor, gyakorlatilag azonnal rendelkezésünkre álló adatokhoz férhetünk hozzá, ráadásul rendszerint valamilyen feldolgozott formában.

Az adatbiztonság csupán illúzió?

Az adatmentés helyett sokan az adatbiztonságot helyezik előtérbe. Pedig mindkettő nagyon fontos, sőt ha baj történik, akkor előbbire sokkal nagyobb szükség van. Márpedig bármennyire is figyelhetünk a biztonságra, akkor is történhet valami előre nem várt esemény, amit mindent keresztbe húz.

Az életünk egyre jobban függ a számítógépünkön vagy az okostelefonunkon tárolt adatoktól, így az a tény, hogy a tárolás technológiájától függetlenül ugyanolyan sérülékenyek az adataink, nem kecsegtet semmi jóval. Akinek már volt valamilyen hardveres hibája, vagy kárt okozott számára egy vírus, az pontosan tudja miről van szó. De akár egy véletlenül kitörölt vagy korábbi verzióra rámentett dokumentum is okozhat nagy kellemetlenséget számunkra.

Ezért hangsúlyozzák azt a szakemberek, hogy fontosak a rendszeres biztonsági mentések. Ez csak egy kis odafigyelést igényel, de sok bosszúságtól, sőt akár anyagi kártól tud megóvni minket. A ráfordított idő és energia, esetleg pénz az első probléma alkalmával megtérül.

A rendszeres adatmentés a kulcs!

Maga az adatbiztonság elérhető egy pofonegyszerű trükkel: az fontos állományainkat ne csak egy helyen tároljuk. Mennyi az esélye, hogy több helyen tárolva őket egyszerre történik valami mindkét hellyel? Persze ha ez épp egy háztűz, amiben bennég a laptopunk és a pendrive is, amire kimentettük őket, akkor az pech. De erre is ott vannak a kiváló felhőalapú mentési lehetőségek, melyek még ebben a nehéz szituációban is meg tudják óvni a legfontosabb adatainkat.

Igazából bármilyen biztonsági mentés jobb a semminél. Tehát a legegyszerűbb módszerrel is hatalmas lépést teszünk afelé, hogy megmaradjanak problémás esetben is a szükséges adataink.

A fontos fájlok, fényképek, videók, beszkennelt dokumentumok mehetnek akár egy optikai lemezre is vagy külső merevlemezre, pendrive-ra. Mind jobb megoldás, mintha csak egy helyen, a számítógépünk háttértárán tartanánk őket.

De, ami mindennél fontosabb az a rendszeresség! Ha egyszer belekezdünk (bárhogy is), végezzünk biztonsági mentéseket rendszeresen!

(Szponzorált tartalom)

pr

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom