A sikeres termés érdekében légy tisztában a növénytermesztés fázisaival!

Talán nem meglepő, de csak akkor lehetsz sikeres növénytermesztő - legyen szó bármilyen növényről is -, ha tisztában vagy az életének a különböző fázisaival, valamint azzal, hogy az adott életszakaszokban pontosan mire is van szüksége.

 

Ha ugyanis megadod neki azt, ami az adott periódusban kell neki, azzal optimalizálod a növekedését és maximalizálod a termés mennyiségét, és végtére is ez a növénytermesztés célja. Mai írásunkban éppen ezért a vegetatív, vagyis növekedési szakaszt vesszük górcső alá - a kender esetében!

Minden a magtól függ!

 

Ez sem újdonság talán, hiszen ahány magtípus, annyiféle igény merülhet fel a vegetatív szakasz során, így amikor a Grow Island CBD magjai között válogatsz a seed-shopban, akkor tanácsos mindig pontosan elolvasni a leírást. A nevezett webáruház ugyanis minden egyes magról igyekszik minél részletesebb leírást adni, hogy tudd, hogy mit választasz, és milyen gondozást igényel ez adott magtípus.

 

Mert a vegetatív szakasz, ami alatt a csírázás és a virágba borulás között eltelt heteket értjük, döntő fontosságú a kender életében. Ha ugyanis megkap mindent, amire szüksége van az adott típusnak, akkor egészen jó eséllyel indulsz azért, hogy semmilyen betegség vagy kártevő ne roncsolja meg, valamint hogy a virágzási szakaszba érve minél több rügye legyen, ami aztán majd virágba borulhat.

 

Ne várj ölbe tett kézzel!

 

Persze nem csupán ismerni kell a fázis jellemzőit, hanem cselekedni is kell azért, hogy valóban megvalósuljon minden, amire a kendernek igénye van. Ehhez persze tudni kell azt, hogy mi is a tennivalód, de készülj alaposan, mert mást fog igényelni egy beltéri és megint mást egy kültéri növény.

 

A beltéren nevelt kender esetében rengeteg mindenről kell gondoskodni, többek között a megfelelő fénymennyiségről, a páratartalomról, az öntözés mennyiségéről, de még a levegő szén-dioxid tartalmáról is. Sőt, ha úgy látod, akkor akár tápoldatozásra is szükség lehet.

 

A kültéren nevelt kender esetén kicsit könnyebb dolgod lesz, hiszen a természet megoldja a locsolást és a fényt is. Azért nem dőlhetsz hátra teljesen, mert védened kell a növényedet a károkozóktól. Mindezt megteheted társnövények ültetésével, kerítéssel vagy hálóval, sőt, akár ragadozó rovarokkal is próbálkozhatsz.

 

Tájékozódj a magvásárlás előtt!

 

Ahogy láthatod, nagyon nem mindegy, hogy mit csinálsz a növényeddel, így ha valóban az a célod, hogy minél több virág teremjen rajta, akkor nagyon fontos, hogy alaposan tájékozódj mind a magokról, mind a palántákról, mind pedig a különféle szakaszokról.

 

Ha minden tudás birtokában vagy, akkor jó eséllyel fogsz tudni sikeresen kendert termeszteni a Growisland webshopjának magjaival! Persze fontos, hogy ne csak a mag igényeivel, hanem az adott ország törvényeivel is légy tisztában, hogy garantáltan semmi se akadályozza meg a kendertermesztő projektedet!

(Szponzorált tartalom)

pr

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom