Close
A sportzakók 5 nagy előnye

A sportzakók 5 nagy előnye

A sportzakó a férfi ruhatár egyik legkedveltebb, legsokoldalúbb darabja, amelyet számtalan helyzetben bevethetsz. Hiszen ha akarod, elegáns kinézetet vagy épp lezser stílust kölcsönöz, az anyagoktól, színektől, párosításoktól függően.

Még azoknak a férfiaknak is bejön, akik egy öltönyben, egy klasszikus zakóban már feszengenek, nem érzik otthonosan magukat. Hordhatod inggel, piké pólóval vagy akár egy hagyományos pólóval is. Milyen alkalmakra veheted fel? Milyen szabályai vannak a viselésének?

Stílus és sokoldalúság

Ma már a legtöbb üzleti környezetben egyre lazább öltözködési szabályok érvényesek. Így egy sportzakó ideális öltözék lehet, mivel méltóságteljes, megbízható megjelenést kölcsönöz, de ha lazának szeretnél tűnni, mert az alkalom azt kívánja, arra is tökéletes. A Griff Webshop Camel Active sportzakói sportosak és elegánsak egyszerre, így ha farmerhez keresel egy laza és könnyű darabot, megtaláltad.

Amennyiben most kezded a ruhatárad kialakítását, célszerű lehet egy visszafogottabb, sok mindenhez illő színű sportzakó beszerzése. Ez lesz majd a ruhatárad legtöbbet használt darabja, így jó minőségű anyagot, időtálló szabásvonalat válassz!

Mióta hordanak a férfiak sportzakót?

A XIX. század második felében történt megjelenésekor a sportzakókat méltánytalanul másodlagos szerepbe kényszerítették az öltönyökhöz képest. A klasszikus zakóknál lazább sportzakókat eredetileg szabadtéri eseményeken, vadászaton, horgászat és lovaglás közben viselték a nemesek, így kezdetben nem számított üzleti viseletnek. Ősének az ún. Norfolk zakó tekinthető, amely egy lövészkabátnak tervezett tweed zakó volt övvel, de a megszokott zakóknál könnyedebb, lezserebb szabással.

Népszerűsége hamar ismert és kedvelt ruhadarabbá tette, ma pedig már elképzelhetetlen egy igényes városi férfi ruhatára enélkül a fesztelen felsőruházat nélkül.

Mi teszi népszerűvé a sportzakókat?

  • Kevésbé formális üzleti viseletként irodában, megbeszélésen éppúgy hordható, mint szabadidős ruházatként a legkülönfélébb eseményeken. Nagy előnye, hogy a hozzá viselt nadrágnak nem kell sem színében, sem anyagában passzolnia, sőt, a sportzakók esetében ez kerülendő is.
  • A sportzakó üzleti alkalmi öltözék is lehet, amennyiben a dresszkód megengedőbb. Ha sportzakót veszel fel, elkerülheted, hogy túl- vagy alulöltözött legyél egy eseményen.
  • A sportzakók készülhetnek pamutból, gyapjúból, szövetből, de lehetnek műszálas-elasztikus keverékek, így – megfelelően kiválasztva – minden évszakban, minden időben komfortosan viselhetők. Az anyagfajta és a hozzá társított ing az alkalomhoz illő elegancia függvényében is variálható.
  • Az öltönyzakókhoz képest kevésbé kényes, tartósabb anyagból készülnek, jobban bírják a gyűrődést.
  • Többféle lehetőséget, nagyobb kreativitást kínál, ami a stílust illeti, hiszen farmerral éppúgy hordható, mint különböző anyagú chino nadrágokkal. Lehet színes, mintás, harsány, könyökfoltos, meglepő.

Egy sportzakó kényelmes, laza, mégis elegáns viseletet biztosít, így a formalitásokat kevésbé szerető férfiak is hamar megkedvelik.

(Szponzorált tartalom)

pr

FOLYTASD EZZEL

Különleges kapcsolók és dugaljak nyomában

Hogyan alakulnak a glettelés árak?

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram