Close
A szomszédban már lehet moziba és kávézóba menni

A szomszédban már lehet moziba és kávézóba menni

Bukarestben enyhítettek a korlátozásokon. 

Romániában az a szabály, amennyiben egy településen 3/1000 lakos alá süllyed a koronavírusos megbetegedések száma, ott megnyithatnak a vendéglátóhelyek zárt terei, a mozik, a színházak, a játéktermek. A fővárosban pedig csökkentek az esetszámok – írja a Turizmus.com.

A cikkből kiderül, hogy a bukaresti nyitás nem tárt kapus: a vendéglátóhelyek fedett részein a helyeknek csupán harminc százaléka foglalható el, ugyanez vonatkozik a mozikra, színházakra, játéktermekre is. A csendőrség, rendőrség és a helyi rendőrség szigorúan ellenőrzi majd a vendéglátóhelyeket.

Kinyitnak vagy meghalnak

Januárban egyre erősebben hallatszanak az étteremtulajdonosok segélykiáltásai. Ahogy arról mi is folyamatosan beszámolunk, a korlátozások miatt a nyári hónapok kivételével az éttermekben lassan egy éve nem lehet beltérben étkezni. Aki tehette, kiszállításra tért át, de sokak számára ez nem lehet opció. Vannak olyan hazai éttermek, amelyek március 17-én bezártak, és azóta sem nyitottak ki.

Lengyelországban várhatóan megállapodik a kormány a szolgáltatási szektorban működő vállalatok tulajdonosaival arról, hogy könnyítenek a korlátozásokon, amelyek a tevékenységüket érintik. A cégek ugyanis egy ideje azzal fenyegetőznek, hogy akkor is kinyitnak, ha ezért büntetést kell fizetniük.

(Forrás: Turizmus.com, fotók: Unsplash, Pixabay)

kávézó | románia | bukarest | korlátozás | koronavírus

FOLYTASD EZZEL

Nem gondolnánk, de bizony a home office lehetősége új távlatokat nyit az utazások terén

Szinte sokkolta a turistát, amikor meglátta, mennyibe kerül egy üveg víz a hotel minibárjában

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram