Close
A vártnál jóval hamarabb megnyithat Spanyolország?

A vártnál jóval hamarabb megnyithat Spanyolország?

Az optimista jóslatok szerint.

Spanyolország idegenforgalmi minisztere meglehetősen eltökélt, szerinte az ország már tavasszal megnyithatja kapuit a turisták előtt.

Ezzel szemben a miniszterelnök, Pedro Sanchez figyelmeztetett,

hogy a határok őszig zárva maradhatnak. Szerinte csak a tömeges oltás nyithatja meg az utat a kívánt normalitás felé.

Sanchez jelezte, hogy a nemzetközi turizmus újraindítása akkor fog megtörténni, ha Spanyolország lakosságának hetven százaléka megkapja a koronavírus elleni védőoltást – ez pedig várhatóan a turisztikai főszezon végére történik meg.

Reyes Maroto idegenforgalmi miniszter ugyanakkor ragaszkodott ahhoz, hogy az ország tavasztól fokozatosan oldja fel a korlátozásokat.

“2021-ben a prioritásunk a turizmus újraindítása, és globális szinten a biztonságos mobilitás mielőbbi helyreállítása lesz. Reméljük, hogy tavasz végén és különösen majd a nyár folyamán beindul a nemzetközi turizmus, és sokan Spanyolországot választják célállomásnak” – nyilatkozta Maroto.

Spanyol veszteségek

Az év első nyolc hónapjában 15,7 millió külföldi turista utazott Spanyolországba, hetvenhárom százalékkal kevesebb a tavalyi év hasonló időszakához képest. Brutálisan sok turistát vesztett tehát Spanyolország a járvány miatt. Ismerjük Katalóniát, Andalúziát, Baszkföldet, ismerjük a nagyvárosokat Valenciától Madridig, de van egy aprócska északi tartomány, amelyet a nemzetközi turizmus még nem igazán fedezte fel magának. Pedig lenne mit megnézni arrafelé, és meg is nézzük majd!

(Forrás: Independent, fotók: Unsplash)

FOLYTASD EZZEL
Újranyitásért tüntetnek az elkeseredett római vendéglátósok
Velencében még a vaporettókon is oltani fognak és nagyon várják a magyar turistákat
Megjelent a Roadster negyedik lapszáma.
Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, és akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak. Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom