Close
A vártnál jóval hamarabb megnyithat Spanyolország?

A vártnál jóval hamarabb megnyithat Spanyolország?

Az optimista jóslatok szerint.

Spanyolország idegenforgalmi minisztere meglehetősen eltökélt, szerinte az ország már tavasszal megnyithatja kapuit a turisták előtt.

Ezzel szemben a miniszterelnök, Pedro Sanchez figyelmeztetett,

hogy a határok őszig zárva maradhatnak. Szerinte csak a tömeges oltás nyithatja meg az utat a kívánt normalitás felé.

Sanchez jelezte, hogy a nemzetközi turizmus újraindítása akkor fog megtörténni, ha Spanyolország lakosságának hetven százaléka megkapja a koronavírus elleni védőoltást – ez pedig várhatóan a turisztikai főszezon végére történik meg.

Reyes Maroto idegenforgalmi miniszter ugyanakkor ragaszkodott ahhoz, hogy az ország tavasztól fokozatosan oldja fel a korlátozásokat.

“2021-ben a prioritásunk a turizmus újraindítása, és globális szinten a biztonságos mobilitás mielőbbi helyreállítása lesz. Reméljük, hogy tavasz végén és különösen majd a nyár folyamán beindul a nemzetközi turizmus, és sokan Spanyolországot választják célállomásnak” – nyilatkozta Maroto.

Spanyol veszteségek

Az év első nyolc hónapjában 15,7 millió külföldi turista utazott Spanyolországba, hetvenhárom százalékkal kevesebb a tavalyi év hasonló időszakához képest. Brutálisan sok turistát vesztett tehát Spanyolország a járvány miatt. Ismerjük Katalóniát, Andalúziát, Baszkföldet, ismerjük a nagyvárosokat Valenciától Madridig, de van egy aprócska északi tartomány, amelyet a nemzetközi turizmus még nem igazán fedezte fel magának. Pedig lenne mit megnézni arrafelé, és meg is nézzük majd!

(Forrás: Independent, fotók: Unsplash)

korlátozás | koronavírus | spanyolország | újranyitás | utazás

FOLYTASD EZZEL

Ezek a világ legbarátságosabb városai

Több mint 120 év után eltűnik Párizs egyik szimbóluma

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram