A vártnál jóval hamarabb megnyithat Spanyolország?

Az optimista jóslatok szerint.

Spanyolország idegenforgalmi minisztere meglehetősen eltökélt, szerinte az ország már tavasszal megnyithatja kapuit a turisták előtt.

Ezzel szemben a miniszterelnök, Pedro Sanchez figyelmeztetett,

hogy a határok őszig zárva maradhatnak. Szerinte csak a tömeges oltás nyithatja meg az utat a kívánt normalitás felé.

Sanchez jelezte, hogy a nemzetközi turizmus újraindítása akkor fog megtörténni, ha Spanyolország lakosságának hetven százaléka megkapja a koronavírus elleni védőoltást – ez pedig várhatóan a turisztikai főszezon végére történik meg.

Reyes Maroto idegenforgalmi miniszter ugyanakkor ragaszkodott ahhoz, hogy az ország tavasztól fokozatosan oldja fel a korlátozásokat.

"2021-ben a prioritásunk a turizmus újraindítása, és globális szinten a biztonságos mobilitás mielőbbi helyreállítása lesz. Reméljük, hogy tavasz végén és különösen majd a nyár folyamán beindul a nemzetközi turizmus, és sokan Spanyolországot választják célállomásnak" – nyilatkozta Maroto.

Spanyol veszteségek

Az év első nyolc hónapjában 15,7 millió külföldi turista utazott Spanyolországba, hetvenhárom százalékkal kevesebb a tavalyi év hasonló időszakához képest. Brutálisan sok turistát vesztett tehát Spanyolország a járvány miatt. Ismerjük Katalóniát, Andalúziát, Baszkföldet, ismerjük a nagyvárosokat Valenciától Madridig, de van egy aprócska északi tartomány, amelyet a nemzetközi turizmus még nem igazán fedezte fel magának. Pedig lenne mit megnézni arrafelé, és meg is nézzük majd!

(Forrás: Independent, fotók: Unsplash)

spanyolország | utazás | turizmus | korlátozás | újranyitás

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom