Close
Valószínűleg a világ legdrágább teáját lehet kapni a Buckingham Palotával szemben

Valószínűleg a világ legdrágább teáját lehet kapni a Buckingham Palotával szemben

Ha legalább egy délutánra szeretnénk átérezni, milyen lehet a brit királyi család tagjának lenni, itt a remek alkalom.

Nem arról van szó, hogy Fülöp herceg és II. Erzsébet befogad egy fél napra a családba és tiszteletbeli bébiszitterként vigyázhatunk a legkisebb trónvárományosra.

Hanem a Buckingham Palotával szemben található, hasonló pompában úszó Rubens at the Palace-ban a királyi família által is igen kedvelt harmonikus teázás minden fennkölt pillanatát megélhetjük – csészénként kétszáz dollárért.

A patinás, ötcsillagos szállodában ugyanis igazi ritkaságot kóstolhatunk meg. A Ceylon Golden Tips Srí Lankáról érkezett a szigetországba, és többek között azért kerül ennyibe, mert teaszakértők jóvoltából személyesen, kézzel válogatva készült. Amikor leszedték a leveleit, csodálatosan szép, ezüst színben pompáztak, majd a bársonyos Srí Lanka-i napfény szárította meg őket.

Maga a tea világosabb, lágy textúrájú és gyümölcsös jegyeket fedezhetünk fel benne.

Ha egy egész kancsónyit rendelünk belőle, azért ötszáz fontot, vagyis kb. 180 ezer forintot kell fizetünk, egy csésze pedig nagyjából 60 ezer forintnyi fontba kerül.

Ezért a pénzért nemcsak királyi miliőt és a figyelmes személyzet jóvoltából fehérkesztyűs felszolgálást kapunk, hanem szerencsés esetben azt is láthatjuk az ablakból, ha valamelyik családtag esetleg éppen távozik a palotából, vagy megérkezik oda.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Getty Images)

Megjelent a legújabb Roadster magazin!
Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak. Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom