Close
Valószínűleg a világ legdrágább teáját lehet kapni a Buckingham Palotával szemben

Valószínűleg a világ legdrágább teáját lehet kapni a Buckingham Palotával szemben

Ha legalább egy délutánra szeretnénk átérezni, milyen lehet a brit királyi család tagjának lenni, itt a remek alkalom.

Nem arról van szó, hogy Fülöp herceg és II. Erzsébet befogad egy fél napra a családba és tiszteletbeli bébiszitterként vigyázhatunk a legkisebb trónvárományosra.

Hanem a Buckingham Palotával szemben található, hasonló pompában úszó Rubens at the Palace-ban a királyi família által is igen kedvelt harmonikus teázás minden fennkölt pillanatát megélhetjük – csészénként kétszáz dollárért.

A patinás, ötcsillagos szállodában ugyanis igazi ritkaságot kóstolhatunk meg. A Ceylon Golden Tips Srí Lankáról érkezett a szigetországba, és többek között azért kerül ennyibe, mert teaszakértők jóvoltából személyesen, kézzel válogatva készült. Amikor leszedték a leveleit, csodálatosan szép, ezüst színben pompáztak, majd a bársonyos Srí Lanka-i napfény szárította meg őket.

Maga a tea világosabb, lágy textúrájú és gyümölcsös jegyeket fedezhetünk fel benne.

Ha egy egész kancsónyit rendelünk belőle, azért ötszáz fontot, vagyis kb. 180 ezer forintot kell fizetünk, egy csésze pedig nagyjából 60 ezer forintnyi fontba kerül.

Ezért a pénzért nemcsak királyi miliőt és a figyelmes személyzet jóvoltából fehérkesztyűs felszolgálást kapunk, hanem szerencsés esetben azt is láthatjuk az ablakból, ha valamelyik családtag esetleg éppen távozik a palotából, vagy megérkezik oda.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Getty Images)

srí lanka | királyi | Rubens at the Palace | tea | Ceylon Golden Tips

FOLYTASD EZZEL

Világvégi éttermek, ahová egyszer be kell térni

Pizzaszakácsként bujkált tizenhat évig az olasz maffia leghírhedtebb tagja

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram