Close
Ha régi vágyunk volt, hogy bezárjanak a Buckingham Palotába, akkor itt az alkalom

Ha régi vágyunk volt, hogy bezárjanak a Buckingham Palotába, akkor itt az alkalom

Vajon milyen lehet egy estét a Buckingham Palotába zárva tölteni? Persze nem beszökve és aztán elbújva, hanem legális keretek között. Ezen a nyáron kipróbálhatjuk ezt a nem mindennapi lehetőséget.

A királynői rezidenciát minden nyáron megnyitják a nagyközönségnek, de most a szokásos körbejáráson kívül más dolgokat is művelhetünk odabent. A királyi kollekciót bemutató Queen’s Gallery egy Leonardo da Vinci-témájú szabadulószobává alakul át minden pénteken és szombaton a következő néhány hónapban.

A szabadulószoba a Leonardo da Vinci: A Life in Drawing című kiállításhoz kapcsolódik, melyen kétszáz eredeti Leonardo-rajzot láthatunk a mester halálának ötszázadik évfordulója alkalmából. A szobában egyébként akkor is élvezhető a játék, ha előzetesen nem készültünk fel Leonardo életművéből; mindössze alapos megfigyelésre, kreatív gondolkodásra és együttes nyomozómunkára van szükség.

Minimum négy, maximum nyolc fős társaságok vehetnek részt a játékban csapatonként százötven fontért.

Arról nincs hivatalos információ, hogy a királyi család kipróbálta-e már a szabadulást, de egy belsős informátor elárulta, hogy a királynő természetesen tisztában van a palotában zajló összes tevékenységről, szóval, sosem lehet tudni.

A Buckingham Palota mostanság egy közel 400 millió fontos beruházás keretében jelentős renováláson esik át, ami akár egy évtizedig is eltarthat. Szakértők szerint gyorsan kell cselekedni, mert az épület egy esetlegesen bekövetkező tűzvész vagy komolyabb beázás esetén súlyos károkat szenvedhet.

Ettől függetlenül szabadulószobázni nyugodtan lehet, egészen 2019. október 5-éig.

Van egy jó hírünk.

Megjelent a Roadster magazin első nyomtatott kiadása, amelyben olyan történeteket gyűjtöttünk össze, amelyek minket is folyamatosan inspirálnak. Szerintünk szép lett, reméljük, neked is tetszeni fog.

Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazin első számát.

Ez is érdekelhet:

(Fotók Getty Images)

Close