Növekvő korallként láthatjuk a világ legélhetőbb városait

Még az ingázásból is kihozhatunk valami egészen különlegeset – persze nem árt hozzá egy adatvizualizáló szakember.

Craig Taylort az élhető városok ihlették meg, de nyomban csavart is egyet a dolgon: azt ábrázolta, milyen messzire lehet ott elautózni harminc perc alatt a városközpontból. Taylor a világ negyven nagyvárosával készítette el a vizualizációkat, amelyek növekvő korallokra emlékeztetnek, erre rájátszott a színek kiválasztásával, és erre utal a projekt neve, a Coral Cities is.

A kirajzolódó mintázatok megmutatják a városok organikus felépítését, kirajzolódnak a hegyek, vizek által meghatározott mintázatok. A szakember nem akart dugókat, sebességet ábrázolni, sokkal inkább egy formalizált alkotás lebegett a szeme előtt, ami azonban magától is kiadta a korallmintázatot.

Taylor fél évig dolgozott a projekten, és most egy eladásra szánt sorozat kinyomtatását tervezi.

urbanisztika | közlekedés | élhető | nagyváros | város

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom