Close
Növekvő korallként láthatjuk a világ legélhetőbb városait

Növekvő korallként láthatjuk a világ legélhetőbb városait

Még az ingázásból is kihozhatunk valami egészen különlegeset – persze nem árt hozzá egy adatvizualizáló szakember.

Craig Taylort az élhető városok ihlették meg, de nyomban csavart is egyet a dolgon: azt ábrázolta, milyen messzire lehet ott elautózni harminc perc alatt a városközpontból. Taylor a világ negyven nagyvárosával készítette el a vizualizációkat, amelyek növekvő korallokra emlékeztetnek, erre rájátszott a színek kiválasztásával, és erre utal a projekt neve, a Coral Cities is.

A kirajzolódó mintázatok megmutatják a városok organikus felépítését, kirajzolódnak a hegyek, vizek által meghatározott mintázatok. A szakember nem akart dugókat, sebességet ábrázolni, sokkal inkább egy formalizált alkotás lebegett a szeme előtt, ami azonban magától is kiadta a korallmintázatot.

Taylor fél évig dolgozott a projekten, és most egy eladásra szánt sorozat kinyomtatását tervezi.

élhető | video | urbanisztika | nagyváros | város

FOLYTASD EZZEL

A tökéletes őszi úti célt keresed? Van egy ötletünk!

Ilyen az, amikor táncosok fedeznek fel egy elhagyatott úszómedencét

Rendeld meg a Roadster magazin 8. számát!
Friss, 200 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas melléklettel egészítettük ki, amelyben 33 kihagyhatatlan hazai élményt ajánlunk a nyárra. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom