Close
Növekvő korallként láthatjuk a világ legélhetőbb városait

Növekvő korallként láthatjuk a világ legélhetőbb városait

Még az ingázásból is kihozhatunk valami egészen különlegeset – persze nem árt hozzá egy adatvizualizáló szakember.

Craig Taylort az élhető városok ihlették meg, de nyomban csavart is egyet a dolgon: azt ábrázolta, milyen messzire lehet ott elautózni harminc perc alatt a városközpontból. Taylor a világ negyven nagyvárosával készítette el a vizualizációkat, amelyek növekvő korallokra emlékeztetnek, erre rájátszott a színek kiválasztásával, és erre utal a projekt neve, a Coral Cities is.

A kirajzolódó mintázatok megmutatják a városok organikus felépítését, kirajzolódnak a hegyek, vizek által meghatározott mintázatok. A szakember nem akart dugókat, sebességet ábrázolni, sokkal inkább egy formalizált alkotás lebegett a szeme előtt, ami azonban magától is kiadta a korallmintázatot.

Taylor fél évig dolgozott a projekten, és most egy eladásra szánt sorozat kinyomtatását tervezi.

nagyváros | város | élhető | video | közlekedés

FOLYTASD EZZEL

Lebilincselő videó készült az emberek nélküli metropoliszról

Látványos videó mutatja meg, hogyan lett Isztambul két kontinens szerelemgyereke

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram