Close
Növekvő korallként láthatjuk a világ legélhetőbb városait

Növekvő korallként láthatjuk a világ legélhetőbb városait

Még az ingázásból is kihozhatunk valami egészen különlegeset – persze nem árt hozzá egy adatvizualizáló szakember.

Craig Taylort az élhető városok ihlették meg, de nyomban csavart is egyet a dolgon: azt ábrázolta, milyen messzire lehet ott elautózni harminc perc alatt a városközpontból. Taylor a világ negyven nagyvárosával készítette el a vizualizációkat, amelyek növekvő korallokra emlékeztetnek, erre rájátszott a színek kiválasztásával, és erre utal a projekt neve, a Coral Cities is.

A kirajzolódó mintázatok megmutatják a városok organikus felépítését, kirajzolódnak a hegyek, vizek által meghatározott mintázatok. A szakember nem akart dugókat, sebességet ábrázolni, sokkal inkább egy formalizált alkotás lebegett a szeme előtt, ami azonban magától is kiadta a korallmintázatot.

Taylor fél évig dolgozott a projekten, és most egy eladásra szánt sorozat kinyomtatását tervezi.

Megjelent a legújabb Roadster magazin!
Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak. Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom