Nem kell nagyon messzire menni.
2009 óta a World’s 50 Best Bars az iparág legjobbjait ünnepli. A leginnovatívabb bárok kiválasztásában több száz szakértő vesz részt, a rangsor szigorú irányelvek alapján áll össze. Az idei lista tartogatott néhány meglepetést, például negyvennégy bár került be először a legjobbak közé.
„Az 51-100. helyen végzettek között huszonhat új belépő van, ami tulajdonképpen rekordot jelent számunkra” – mondta Mark Sansom, a World’s 50 Best Bars szerkesztője. „Sokkal több úgymond másodlagos és harmadlagos város szerepel az idei listán, és remélhetőleg még több lesz az elkövetkező években.”
Az idei rendezvény – amelyet a londoni Camden Townban található Roundhouse-ban tartottak – huszonöt hónapos szünet után tért vissza; a tavalyi ceremóniát a világjárvány miatt virtuálisan rendezték meg.
A lista mintegy hatszáz iparági szakember voksaiból állt össze, a zsűri tagjai bartenderek, szeszesital-szakírók és koktélszakértők, akik azokról a bárokról szavaznak, amelyek szerintük a minőség és a vendégszeretet tekintetében kiemelkedőt nyújtottak.
A New York-i és londoni bárok a rangsor megalapítása óta uralják az élmezőnyt, az elmúlt évtizedben a New York-i Dante (2019), a Dead Rabbit (2016) és a PDT (2011) végzett az első helyen. A londoni bárok, köztük a The Connaught Bar (2020), az azóta bezárt Dandelyan (2018), a The American Bar (2017), az Artesian (2012–2015) és a Milk & Honey (2009–2010) pedig szintén bezsebeltek az adott évben egy-egy aranyérmet.
Idén immáron második egymást követő évben a London központjában található The Connaught Bar nyerte el a világ legjobbja címet.
Az Ago Perrone által vezetett csapat 2008-as megnyitása óta az iparág egyik kiemelkedő szereplője: a kifinomult vendéglátást kivételes italokkal ötvöző bár folyamatosan előkelő helyezést ért el a listán. A The Connaught Bar azzal hirdeti magát, hogy „egy csipetnyi időtlen eleganciát” idéz, hű marad elveihez, miszerint művészi, modern italokat mutat be méltóságteljes kiszolgálással. A bár itallapján a klasszikusok mellett ötletesebb koktélok is szerepelnek, az egyik ilyen ital, az Ellipses jégkockáin például ehető festékpöttyöket díszelegnek.
A lista második helyén a szintén londoni Tayer + Elementary, a harmadikon a barcelonai Paradiso végzett. Magyar bár nem került a top 100 közé.
A teljes listát ide kattintva lehet böngészni,
Közeledik az ünnepi időszak, érdemes tehát felfrissíteni a tudásunkat, már ami a koktélok elkészítését illeti. Van kilenc alkoholos ital, amit a szakértők szerint könnyen, gyorsan, néhány egyszerű hozzávalóval el tudunk készíteni, ráadásul még a vendégeket is lenyűgözhetjük velük.
(Forrás: Travel and Leisure, fotók: Getty Images, Pixabay)
világ | Anglia | top 100 | The Connaught Bar | legjobbEz a három ital segít elaludni és sokat javíthat az alvásod minőségén is
Lesújtó képet festenek Magyarországról ezek az adatok

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.
Megnézem, mert érdekel!