Close
Ide kell asztalt foglalnod, ha a világ legjobb bárjában koccintanál

Ide kell asztalt foglalnod, ha a világ legjobb bárjában koccintanál

Nem kell nagyon messzire menni. 

2009 óta a World’s 50 Best Bars az iparág legjobbjait ünnepli. A leginnovatívabb bárok kiválasztásában több száz szakértő vesz részt, a rangsor szigorú irányelvek alapján áll össze. Az idei lista tartogatott néhány meglepetést, például negyvennégy bár került be először a legjobbak közé.

„Az 51-100. helyen végzettek között huszonhat új belépő van, ami tulajdonképpen rekordot jelent számunkra” – mondta Mark Sansom, a World’s 50 Best Bars szerkesztője. „Sokkal több úgymond másodlagos és harmadlagos város szerepel az idei listán, és remélhetőleg még több lesz az elkövetkező években.”

Az idei rendezvény – amelyet a londoni Camden Townban található Roundhouse-ban tartottak – huszonöt hónapos szünet után tért vissza; a tavalyi ceremóniát a világjárvány miatt virtuálisan rendezték meg.

A lista mintegy hatszáz iparági szakember voksaiból állt össze, a zsűri tagjai bartenderek, szeszesital-szakírók és koktélszakértők, akik azokról a bárokról szavaznak, amelyek szerintük a minőség és a vendégszeretet tekintetében kiemelkedőt nyújtottak.

A New York-i és londoni bárok a rangsor megalapítása óta uralják az élmezőnyt, az elmúlt évtizedben a New York-i Dante (2019), a Dead Rabbit (2016) és a PDT (2011) végzett az első helyen. A londoni bárok, köztük a The Connaught Bar (2020), az azóta bezárt Dandelyan (2018), a The American Bar (2017), az Artesian (2012–2015) és a Milk & Honey (2009–2010) pedig szintén bezsebeltek az adott évben egy-egy aranyérmet.

Idén immáron második egymást követő évben a London központjában található The Connaught Bar nyerte el a világ legjobbja címet.

The Connaught Bar

Az Ago Perrone által vezetett csapat 2008-as megnyitása óta az iparág egyik kiemelkedő szereplője: a kifinomult vendéglátást kivételes italokkal ötvöző bár folyamatosan előkelő helyezést ért el a listán. A The Connaught Bar azzal hirdeti magát, hogy „egy csipetnyi időtlen eleganciát” idéz, hű marad elveihez, miszerint művészi, modern italokat mutat be méltóságteljes kiszolgálással. A bár itallapján a klasszikusok mellett ötletesebb koktélok is szerepelnek, az egyik ilyen ital, az Ellipses jégkockáin például ehető festékpöttyöket díszelegnek.

A lista második helyén a szintén londoni Tayer + Elementary,  a harmadikon a barcelonai Paradiso végzett. Magyar bár nem került a top 100 közé.

A teljes listát ide kattintva lehet böngészni,

Közeledik az ünnepi időszak, érdemes tehát felfrissíteni a tudásunkat, már ami a koktélok elkészítését illeti. Van kilenc alkoholos ital, amit a szakértők szerint könnyen, gyorsan, néhány egyszerű hozzávalóval el tudunk készíteni, ráadásul még a vendégeket is lenyűgözhetjük velük.

(Forrás: Travel and Leisure, fotók: Getty Images, Pixabay)

világ | Anglia | top 100 | The Connaught Bar | legjobb

FOLYTASD EZZEL

Ez a három ital segít elaludni és sokat javíthat az alvásod minőségén is

Lesújtó képet festenek Magyarországról ezek az adatok

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram