Close
Egész évben meleg, varázslatos tó vár, Athénhoz közel

Egész évben meleg, varázslatos tó vár, Athénhoz közel

Glifáda, Asimakis, Kape Beach, Edem vagy éppen Kavouri ismert Athén-környéki strandolóhelyek. A városhoz közel azonban találunk egy népszerű fürdőhelyet, ami nem más, mint egy tó. A Vouliagmeni tó Attika kopár hegygerince, a Himettosz lábánál terül el és hőmérséklete sosem megy huszonöt Celsius-fok alá. Vize gyógyhatású és nem mellesleg gyönyörű.

Kár lenne csak a szigetekre fókuszálni Görögország esetében, mikor a szárazföld is bőven tartogat izgalmakat. Gondoljunk csak a Meteorákra, a Vikos kanyonra, az Akherón forrásvidékre, vagy éppen a szóban forgó Vouliagmeni tóra, ami igazi rejtett célpont, csupán huszonöt kilométerre Athéntól. Olyan hely, amit nem sűrűn fednek fel a brosúrákban, mivel többnyire a helyiek látogatják.

Úgy kétezer évvel ezelőtt alakulhatott ki a vegyes vizű lagúna, mikor egy földrengés következtében beomlott az egykori balang, ami a hegy folytatása lehetett. A tó neve görögül annyit jelent: “elsüllyedt terület”.

Igazán egyedi adottságokkal rendelkezik a Vouliagmeni tó, mivel tengervíz és a talaj mélyéről feltörő édes forrásvíz keveredik itt. Ez a forrásvíz visszavesz a tenger sótartalmából és így képes annyira felmelegedni, hogy huszonöt Celsius alá sosem mely a hőmérséklete. Ezért is ideális a pancsolásra, akár még az esős, téli időszakban is. Lassan mélyül, ezért családoknak is jó opció lehet.

Ráadásul gyógyvíznek minősül magas ásványianyag-tartalma miatt.

Bőrproblémákra, reumára, még nőgyógyászati panaszokra is jótékony hatása van, de úgy tartják, hogy a hajhullás kezelésére, sajgó izmokra és csontritkulásra is csodaszer lehet a tó vize. Sok apró hal lakja, akik szeretik finoman csipkedni a fürdőzőket — gyakorlatilag ingyenes halpedikűrt adnak a helyiek szerint.

A különleges geológiai képződményhez közel megannyi átlagosabb strandot találunk, de mindenképp érdemes ellátogatni ide, mivel tömegre sosem kell számítani és egyedi élmény lehet a vegyes vízzel teli kristálytiszta lagúna.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Unsplash, Getty Images, Wikimedia)

Legyen tiéd a limitált szériás giftboxunk!
Mi jobb, mint egy Roadster magazin?
A válasz egyszerű: öt Roadster magazin.
Úgy döntöttünk, összerakjuk egy díszdobozba az eddigi számainkat, és ha megrendeled magadnak vagy valaki másnak ajándékba (spoiler alert: jön a karácsony!), akkor a következő, sorrendben ötödik számunkat ajándékba kapod tőlünk.
Az öt szám együtt díszdobozban most 8950 Ft.
Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom