Close
Egész évben meleg, varázslatos tó vár, Athénhoz közel

Egész évben meleg, varázslatos tó vár, Athénhoz közel

Glifáda, Asimakis, Kape Beach, Edem vagy éppen Kavouri ismert Athén-környéki strandolóhelyek. A városhoz közel azonban találunk egy népszerű fürdőhelyet, ami nem más, mint egy tó. A Vouliagmeni tó Attika kopár hegygerince, a Himettosz lábánál terül el és hőmérséklete sosem megy huszonöt Celsius-fok alá. Vize gyógyhatású és nem mellesleg gyönyörű.

Kár lenne csak a szigetekre fókuszálni Görögország esetében, mikor a szárazföld is bőven tartogat izgalmakat. Gondoljunk csak a Meteorákra, a Vikos kanyonra, az Akherón forrásvidékre, vagy éppen a szóban forgó Vouliagmeni tóra, ami igazi rejtett célpont, csupán huszonöt kilométerre Athéntól. Olyan hely, amit nem sűrűn fednek fel a brosúrákban, mivel többnyire a helyiek látogatják.

Úgy kétezer évvel ezelőtt alakulhatott ki a vegyes vizű lagúna, mikor egy földrengés következtében beomlott az egykori balang, ami a hegy folytatása lehetett. A tó neve görögül annyit jelent: “elsüllyedt terület”.

Igazán egyedi adottságokkal rendelkezik a Vouliagmeni tó, mivel tengervíz és a talaj mélyéről feltörő édes forrásvíz keveredik itt. Ez a forrásvíz visszavesz a tenger sótartalmából és így képes annyira felmelegedni, hogy huszonöt Celsius alá sosem mely a hőmérséklete. Ezért is ideális a pancsolásra, akár még az esős, téli időszakban is. Lassan mélyül, ezért családoknak is jó opció lehet.

Ráadásul gyógyvíznek minősül magas ásványianyag-tartalma miatt.

Bőrproblémákra, reumára, még nőgyógyászati panaszokra is jótékony hatása van, de úgy tartják, hogy a hajhullás kezelésére, sajgó izmokra és csontritkulásra is csodaszer lehet a tó vize. Sok apró hal lakja, akik szeretik finoman csipkedni a fürdőzőket — gyakorlatilag ingyenes halpedikűrt adnak a helyiek szerint.

A különleges geológiai képződményhez közel megannyi átlagosabb strandot találunk, de mindenképp érdemes ellátogatni ide, mivel tömegre sosem kell számítani és egyedi élmény lehet a vegyes vízzel teli kristálytiszta lagúna.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Unsplash, Getty Images, Wikimedia)

FOLYTASD EZZEL
Horvátország Covidteszttel segít a tőlük hazatérő turistáknak 
A járvány miatt csillagászati áron golfozhatnak a szingapúri milliárdosok
Megjelent a Roadster negyedik lapszáma.
Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, és akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak. Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom