Adatvédelem okosan!

Az adatvédelem egy kifejezetten kényes terület, amelynél tovább fokozza a nehézségeket az, hogy sokféle rendelkezés és állásfoglalás vonatkozhat rá, ráadásul sokan sokféleképpen, ennek következtében pedig egyesek tévesen értelmezik.

 

A következmény akár komoly büntetés is lehet, ezért nem érdemes játszani a tűzzel, főleg, hogy akár online is intézhető minden ezzel kapcsolatos feladat. Lássuk, hogy milyen módon valósíthatjuk meg az adatvédelemmel kapcsolatos teendőinket!

Adatvédelmi ügyintézés online

 

Az Alex adatvédelmi csomagot kínál kis- és középvállalkozások számára, adatvédelmi szabályzatot és ÁSZF-et webáruházaknak, valamint adatvédelmi szabályzatot társasházak számára.

 

A KKV-knak kidolgozott csomag segítségével a vállalkozás a GDPR előírásoknak és a NAIH gyakorlatának egyaránt megfelelő adatvédelmi dokumentációt tud létrehozni, könnyedén és egyszerűen. Ez tartalmazza az adatvédelmi szabályzatot a munkavállalók részére, adatvédelmi tájékoztatót direkt marketing alkalmazásához, valamint álláspályázatokra, továbbá az érdekmérlegelési teszteket is.

 

A webshopoknak összeállított szolgáltatás tartalma az ÁSZF mellett az általános adatvédelmi szabályzat, az adatkezelési tájékoztató webshophoz és hírlevélhez. Továbbá a cookie-k használatára vonatkozó tájékoztatón felül hírlevél küldése céljából kezelt személyes adatok nyilvántartásához, valamint elektronikus jótállási jegy mintához is segítséget kaphatunk.

 

A társasházak számára is komplett termékcsomag áll rendelkezésre, amelyben megtalálható az SZMSZ-be illeszthető adatkezelési szabályzat, a szükséges tájékoztatók, a kamerák használatával kapcsolatos dokumentumok, valamint az érdekmérlegelési teszt is.

 

Miért fontos még az e-mail címek kezelése is?

 

Laikusként is minden bizonnyal tisztában vagyunk azzal, hogy egy személy teljes nevét tartalmazó e-mail cím esetén személyes adatról beszélhetünk, amire szigorú szabályozások vonatkoznak. Jogellenes kezelése azonban nem egyenlő a személyiségi jogok megsértésével. Ez utóbbihoz ugyanis annak a feltételnek is teljesülnie kell, hogy a másik ellen irányuló cselekmény is történjen.

 

Személyes adatnak csak abban az esetben számít az e-mail cím, ha a tulajdonos teljes nevét tartalmazza. Az ok pedig abban keresendő, hogy ennek alapján az illető beazonosíthatóvá válik, ami még abban az esetben is igaz, ha olyan névről van szó, amely gyakran használatos.

 

Miért hasznos az elektronikus jogi ügyintéző felületet használni?

 

Az Alex szakmai hátterét a KRS Ügyvédi Iroda biztosítja, amelynek köszönhetően a legfrissebb jogszabályok és törvények alapján elkészülő dokumentációt találunk az oldalakon. A sztenderd ügyek mellett - kérdés esetén - akár online konzultáció is kérhető, egyes ügytípusoknál pedig eleve tartalmazza ezt a csomag. Ha pedig mindez nem lett volna elég meggyőző, a kedvező, előre ismert és fix ár egészen biztosan felteszi a pontot az i-re.

(Szponzorált tartalom)

pr

FOLYTASD EZZEL

Mit érdemes tudni az oázisról?

Hatékony kommunikáció a munkahelyi sikerekért

Rendeld meg a Roadster magazin 15. számát!

Nyakunkon a tavasz, és ami még jobb hír, itt a legújabb Roadster magazin is. Mit találunk benne? Találkozunk az amerikai képzőművésszel, Jim Denevannel, aki amellett, hogy land artban utazik, egy csodás rendezvényszervező céget is működtet, amely elképesztő helyeken szervez vacsorákat Kaliforniától kezdve Dél-Afrikán át Toszkánáig. Kifaggatjuk a kultikus Iditarod Trail Race kutyás szánhúzó verseny szervezőjét, a biennáléra készülő Nemes Márton festőművészt, megismerkedtünk a Friluftsliv filozófiával, Arnaud Montagard fotós révén megnézzük, milyen Amerika hátsó udvara, főzünk a 101 Bistróban, és a Totemism legújabb kollekcióját is szemügyre vesszük. ismét látványos, sok állomásos, 220 oldalas tripet alkottunk, szerintünk érdemes lesz benevezni rá. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom