Close
Egy futballstadionra emlékeztető épülettel bővült az Adidas főhadiszállása

Egy futballstadionra emlékeztető épülettel bővült az Adidas főhadiszállása

A német sportszergyártó cégcsoport a napokban ünnepelhette alapításának hetvenedik évfordulóját. E jeles alkalomból egy stadionszerű épülettel bővítették székhelyüket, amibe mindenképp érdemes bekukkantani.

A márka alapítása mára legendássá vált, a híres testvérháború egyenesen filmbe illő történet. Az Adidas eredete tulajdonképpen 1924-ig nyúlik vissza, abban az évben született meg a Dassler Testvérek Cipőgyár a bajorországi Herzogenaurachban. Rudolf és Adolf Dassler családi vállalkozása a második világháborút követően egy vita miatt kettévált, a két testvér örökre elszakadt egymástól, kettészakítva ezzel az egész családot, de még a környék lakóit is.

Az Adidas márkanevet 1949-ben jegyezték be, ennek ünnepelhették most a hetvenedik évfordulóját. A jeles alkalom nem is múlt el nyomtalanul, a márka főhadiszállása egy új, Aréna névre keresztelt épülettel bővült. Az Aréna kívülről leginkább egy futballstadionra hasonlít,

különlegességét az adja, hogy az egész szerkezetet hatvanhét oszlop tartja, ezért távolról nézve kicsit olyan, mintha lebegne.

A stadionszerű külső belül persze nem kapukat, gyepszőnyeget és lelátót rejt, hanem három különböző emeletet, ahol a cég munkatársai irigylésre méltó körülmények között dolgozhatnak. Érdekesség, hogy az alkalmazottakat fogadó központi lépcsőházban fel- illetve leballagni egy év alatt összesítve épp annyi energiába telik, mint lefutni egy maratont.

Az Adidas főhadiszállása egyébként folyamatosan növekszik. Az Aréna előtt a tavalyi évben adták át a Halftime néven futó épületet, amely sportpályákra hasonlító konferenciatermeknek és egy hatalmas vállalati étteremnek ad otthont, de mivel egy sportszergyártóról van szó, rengeteg edzési lehetőség is adott a központban. Focipálya, strandröplabdapálya, teniszpályák, futópálya és edzőterem is akad a helyszínen, ahol az alkalmazottak számos különböző órán és oktatáson vehetnek részt.

A Herzogenaurachban található, nagyjából hatvan hektáron elterülő központban jelenleg 5600-an dolgoznak.

A cég 1999 óta körülbelül egymilliárd eurót fordított már ennek a területnek a fejlesztésére. A két említett épület, az új Aréna és a tavaly átadott Halftime összesen 350 millió euróba került. Ha globálisan vizsgáljuk a dolgot, az Adidas 57 ezer embert foglalkoztat világszerte. Igen nagy utat tettek meg 1947 óta, amikor a testvérek szakítása után 47-en kezdtek el dolgozni Adolf Dassler gyárában.

Ez is érdekelhet:

(Képek: Adidas)

aréna | épület | adolf dassler | komplexum | adidas

FOLYTASD EZZEL

Istenekkel és hősökkel léphetünk be egy különleges univerzumba júniusban Budapesten

Napelemmel a fenntartható jövő felé – Itt az IKEA új lámpája

Rendeld meg a Roadster magazin 12. számát!

Itt a nyár, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 12. száma. Mit találunk benne? Mutatunk pár remek helyet Sydneyben, egy helyi segítségével felfedezzük Torinót, kipróbáljuk milyen az egyik legújabb bringás trend, a gravelezés, és leteszteljük a Mazda CX 60-asát. Leülünk beszélgetni a Lissoni vezető építészével, bejárjuk az újjászületés előtt álló Gellértet, kifaggatunk egy portugál borászt, Daniel Niepoortot, és leültetünk egy asztalhoz öt izgalmas egyéniséget. Interjúzunk Alessanadro Gaultieri parfümkészítővel, akit a szakma legveszélyesebb orrának tartanak, ukulelézett nekünk Wolfgang Puck egyik közeli munkatársa, Tetsu Yahagi, és bejárjuk Ahn Tuan és társai legújabb, frissen megnyitott budapesti éttermeit. Kiderítjük, képes lehet-e a ChatGPT megírni a következő bestsellert, megnézünk közelről öt lélegzetelállító hotelt, és bemutatjuk a skandináv dizájn állócsillagait is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram