Száz éve járta be a Brit Birodalmat Agatha Christie, most mi is a nyomába szegődhetünk

1922-ben fiatal feleségként és anyaként indult tíz hónapos, epikus utazásra az akkor még ismeretlen szerző.

Első férjével vágott neki a Brit Birodalomnak, hogy felfedezze Afrika, Ausztrália és Új-Zéland legszebb részeit, mielőtt Észak-Amerikába érkezett volna.

Most az írónő dédunokája, James Prichard a Black Tomato utazási iroda segítségével méltóképpen szeretne megemlékezni az évfordulóról, és biztat erre másokat is. Olyan túrát szervez, melyen mi magunk is a krimi koronázatlan királynőjének a nyomdokaiba léphetünk, egykori útvonalát bejárva elképzelhetjük, milyenek lehettek ezek a helyszínek száz éve, és abba is bepillanthatunk, hogy hogyan táplálták az utazások a szerző képzeletét.

Mindebben többek között Prichard saját emlékei, családi fotói és levelei, korabeli képeslap- és újságkivágás-gyűjteménye lehetnek a segítségünkre, az a gazdag anyag, amelyet egyébként Grand Tour címen könyvbe is rendezett.

A teljes utazás negyven éjszakás, de akár egyetlen vagy néhány úti célra is lerövidíthető és testre szabható.

Tartalmazhat például egy teázást a londoni Brown's Hotelben Pricharddal és Lucy Worsley történésszel vagy dél-afrikai tengeri kajakozást és utazást a Blue Trainen.

Kisvonatozhatunk az ausztrál Dandenong Ranges hegyláncolatain, és szörfleckéket vehetünk a hawaii Waikiki Beachen. Magánrepülőn szállhatunk el a Niagara-vízesés felett, majd bort kóstolhatunk három közeli butikpincészetben.

Eközben olyan legendás szállodákban tölthetjük az éjszakát, mint a fokvárosi Belmond Mount Nelson, a tasmániai Saffire Freycinet, az új-zélandi Otahuna Lodge, a Fairmont Banff Springs a kanadai Sziklás-hegységben vagy a Mandarin Oriental New Yorkban.

A teljes, negyven napos utazás 54 155 dollárnál (körülbelül tizenhét millió forintnál) kezdődik, az egyes szakaszokon pedig (London, Afrika, Ausztrália és Új-Zéland vagy Észak-Amerika) kettőtől tizenhat éjszakáig 2680 dollártól (mintegy nyolcáznegyvenezer forinttól) vehetünk részt.

De vajon érdemes-e felkeresni egy helyet, amiről olvastunk vagy filmben láttuk? Tud adni valamit egy irodalmi vagy filmművészeti ihletésű zarándoklat, vagy az ilyesminek csak csalódás lehet a vége? Erről beszélgettünk egy korábbi podcastban. Amit viszont minden kétséget kizáróan érdemes kipróbálni és krimirajongóknak kötelező, az az Orient Expressz.

(Forrás: robbreport.com, képek: Unsplash, Pixabay, Wikimedia Commons)

Agatha Christie | Grand Tour | krimi

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom