Close
Az 1920-as évek luxusába repít vissza a Venice-Simplon Orient Expressz

Az 1920-as évek luxusába repít vissza a Venice-Simplon Orient Expressz

Garantáltan életed vonatútja lesz, ha jegyet váltasz rá. És ami a legjobb, hogy most is közlekedik, és Budapesten is megáll!

Glamour, elegancia, felejthetetlen élmények és a vonaton utazás aranykorának luxusa az, amit Venice-Simplon Orient Expressz kínál. Az 1920-as évek Venice-Simplon Orient Expresszét elképesztő precizitással teljesen felújító vonat a tavalyi évben mutatkozott be, de rendesen idén márciustól kezd el közlekedni, méghozzá öt új európai állomással.

Orient Expressz – Gyilkosság helyett luxussal

A vonat Rómát, Firenzét, Genfet, Brüsszelt és Amszterdamot is beékelte az állomásai közé, amelyekben megtaláljuk Budapestet is. A fantasztikusan renovált vagonokban pedig három új luxuskupét is elneveztek a vasútvonal megállói után, ezek a Bécs, Prága és Budapest suite-ek.

Hihetetlen esztétika, art deco részletgazdagság, kényelem, fine dining élmények és egy százéves időutazás vár mindenkire, aki jegyet vált a vonatra. Az Expressz tavaly márciusban indult volna útjára, a pandémia első hulláma miatt viszont nem indították el, inkább kidolgozták az új, izgalmas útvonalakat, extra állomásokat, és azt, hogyan tud működni majd a vonat.

Ez most meg is történt, és 2021 márciusától elindult a Venice-Simplon Orient Expressz.

Az utazás új luxusa 2021-ben

A vonatról több csodás állomáson is leszállhatunk, ugyanis egyes jegycsomagokba fantasztikus szállásokat is beépítettek a vonaton kívül. Ilyen például a firenzei Villa San Michele vagy toszkán Castello di Casole az olasz útvonalon.

De amilyen gyönyörű maga az expressz, úgy sem vesztünk nagyot, ha napokig ezt az elképesztő érát élvezzük, ami nemcsak vonatutazás, hanem időutazás is egyszerre.

Az Orient Expressz márciustól novemberig közlekedik ebben az évben, Isztambult egyszer érinti, a vonatra pedig többnapos, hosszú hétvégés vagy akár hosszabb időtartamú jegy is váltható. A cég természetesen komolyan veszi a vírushelyzetet, a weboldalon meg lehet nézni, hogyan védekeznek és tartják be az előírásokat, valamint, ha kedvet kaptál hozzá és van némi spórolt pénzed (kétezer euró környékén már olaszországi szállás is van a jegyben, de vannak olcsóbb verziók is), akkor irány az Orient Expressz!

Ha még rajtamaradnál az álmodozásvonaton, akkor itt nézheted meg nagyon részletes cikkünket a Transzszibériai Expresszről, itt pedig a Magyarországot is érintő, leghosszabb folyami hajóútról olvashatsz.

(Forrás: Matadornetwork, Belmond)

FOLYTASD EZZEL
Kiderült, hogy nem csak jó levegőt, de valódi pénzt is termelnek a városi fák
Nagyon jól jött a vénasszonyok nyara a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérnek
Rendeld meg a Roadster magazin 5. számát!
Mi jobb, mint egy 170 oldalas Roadster magazin? Hát egy 220 oldalas Roadster magazin! Igen, a 2021-es nyári számunkra jelentősen megnöveltük a terjedelmünket, hogy még több kalandot, utazást és inspirációt élhessünk át közösen. A méret azonban nem minden, arra is figyeltünk, hogy ismét a lehető legjobbat kínáljuk olvasóinknak. A tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom